Numarul prelevarilor de organe a crescut la nivel national, in 2014. In Timis insa, a scazut la jumatate fata de 2013. De ce?

La nivel national, numarul prelevarilor de organe a crescut in 2014 fata de 2013. In judetul Timis insa, daca in anul 2013 aveau loc 12 astfel de interventii, in 2014 au fost identificati doar 7 donatori ale caror organe le-au oferit unor pacienti grav  bolnavi o noua sansa la viata.

De fapt, in zona de vest, numarul donatorilor nu a scazut, explicatia pentru numarul mai mic de prelevari de organe fiind alta.

„Au inceput sa se faca astfel de interventii si in spitalele din Arad, Deva, Hunedoara. Chiar este de preferat sa se faca si acolo, pentru ca se poate intervenii mai repede, pacientul nu mai trebuie transportat, eliminandu-se astfel un risc important. In total, in regiunea noastra, numarul e prelevari a ramas aproape constant, doar ca nu se mai fac toate la Timisoara.” a declarat Dan Ilincariu, coordonatorul Centrului Regional de Transplant Timisoara.

In 2015, la Timisoara, a avut loc deja o prima interventie de prelevare de organe, ficatul, rinichii si corneea unu pacient aflat in moarte clinica ajungand la Cluj si Bucuresti pentru a fi transplantate unor bolnavi care aveau imensa nevoie de ele.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Daca vreti mai multi donatori, ieftiniti motocicletele de peste 600 cmc si relaxati regimul permiselor de conducere cat. A!