TIMISOARA. S-a dat alarma, joi dupa amiaza, dupa ce o masina a luat foc, inainte de intrarea in Timisoara.
CITESTE SI: Casa in flacari in apropiere de Timisoara, dupa ce a fost lovita de un trasnet. Video
Un sofer care venea dinspre Lugoj a vazut fum iesind de sub capota masinii, dupa ce a trecut de sensul giratoriu ce asigura conexiunea cu aeroportul. Barbatul a tras imediat pe dreapta. A fost momentul in care flacarile au izbucnit de sub capota autoturismului. Conducatorul auto a sunat imediat la 112, in timp ce alti trei pasageri au iesit din masina.
La fata locului au ajuns doua autospeciale ale pompierilor, care au stins flacarile, insa masina a fost distrusa complet.
„A fost alertat Detașamentul 1 de Pompieri Timișoara si s-au deplasat la locul evenimentului 2 autospeciale de stingere. La sosirea echipajelor de interventie la locul evenimentului, s-a constatat ca incendiul se manifesta cu ardere generalizata la autoturism. Din fericire nu s-au inregistrat victime. Toate cele 4 persoane din autoturism s-au autoevacuat in siguranta. Cauza probabila a producerii incendiului a fost stabilita ca fiind scurtcircuitul electric la compartimentul motor„, au trasmis reprezentantii ISU Timis.
Circulatia in zona s-a desfasurat cu restrictii pe perioada interventiei pompierilor.
Pareri
Cum? Si nu era electrica…? Ca doar alea ard!!
radule.si cele diesel tot de la partea electrica se aprind , adica iau foc.motorina are niste conditii aparte ce trebuiesc atinse pentru a lua foc.
raducule…ce usor e sa nu gandesti…
În plus, Radule. Cojile astea ce se aprind tot de la partea ELECTRICA, cele vechi, se aprind după 20 – 25 de ani!, pe când cele full ELECTRIC se aprind de când sunt noi nouțe. Trageți concluzia singuri.
Bateriile sunt foarte riscante, una singura daca are probleme si strapunge tot modulul ia foc si apoi tot pachetul de module, imposibil de stins. Un BEV are ~5.000 de baterii => 5.000 de sanse ca o baterie sa compromita intregul pachet.
De aceea in caz de defect se face recall la tot lotul de baterii/module/pachete.
In timpul fabricatiei se folosesc camere de inalta rezolutie si tot felul de dispozitive video(lasere) sa masoare grosimile materialelor mai ales a separatorului, evident ca tot mai scapa ceva in plus prin straturi si atunci se opreste productia si se recicleaza lotul. Inclusiv machine learning pentru prevenirea aparitiei unui defect in timpul fabricatiei.
Cu trecerea timpului tot mai putine celule defecte au ajuns in BEVs, de altfel la numarul de baterii produse pe plan mondial numarul de defecte este chiar neglijabil. Ai sanse mai mari sa te trazneasca de 2 ori intr-o zi senina decat sa prinzi pe masina ta BEV noua o celula defecta in momentul de fata :). Nu zic ca nu se poate intampla.
corect.daca joci un bilet la loterie ai o singura sansa sa castigi. daca ai o masina electrica ai 5000 de sanse sa iei foc.