O multime de elevi au descoperit ce inseamna meseria de constructor pe santierul cladirii UBC 1, din Ansamblul Openville la Timisoara

TIMISOARA. Peste 20 de elevi din clasa a treia a Liceului Waldorf Timisoara au descoperit ce inseamna meseria de constructor, direct pe santierul cladirii de birouri United Business Center (UBC) 1 din ansamblul Openville. Iar pentru a avea o imagine completa, cei mici au vizitat si primul imobil finalizat, UBC 2, dezvoltat in imediata apropiere a Iulius Mall.

Santierul cladirii UBC 1 din ansamblul Openville a fost obiect de disciplina, timp de cateva ore, pentru peste 20 de copii din cadrul Liceului Waldorf Timisoara. Vizita a fost organizata ca parte din tema majora pentru clasa a treia, „Meserii si Mestesuguri”.

Am ales sa vedem cum se construieste cea mai moderna si eficienta cladire din oras pentru ca aici am gasit cel mai inalt reper de tehnologie in arta constructiei, a tehnicilor si materialelor moderne”, a spus Coralia Ramneantu, profesor pentru invatamantul primar la Liceul Waldorf Timisoara, invatator la clasa a treia.

Cei mici au purtat echipament special si au parcurs un itinerariu sustinut de ingineri cu experienta, elevii fiind curiosi sa afle cat mai multe despre cum se construieste o cladire.

Copiii au fost entuziasmati, dornici sa afle mai multe si plini de pofta de cunoastere si intrebari. Am in clasa si copii foarte pasionati si interesati de meseria de inginer constructor, care au ramas profund impresionati si care inca poarta la ei in ghiozdan, ca pe un dar de pret, bucatica de piatra slefuita daruita de ingineri ca amintire”, a adaugat Coralia Ramneantu.

 

Micii ingineri au inceput vizita in ansamblul Openville cu un tur la UBC 2, cea mai moderna cladire de birouri din Timisoara, pentru a le oferi prilejul de a vedea in ce se transpune toata munca constructorilor si ce dotari si amenajari de ultima generatie sunt implementate. Acestia au putut vedea si cum arata orasul de la inaltime.

Este fascinant sa intelegi cum functioneaza o cladire de o asemenea capacitate si cum, in coridoarele ei nestiute si intortocheate, se afla in mare taina un subsol plin de motoare, generatoare si instalatii foarte inteligente si ingenioase. A fost o lectie care nu incape intr-un manual si pe care elevii au invatat-o traind-o”, a mai spus profesorul Liceului Waldorf.

In semn de recunostinta pentru tot ceea ce au invatat, copiii i-au rasplatit pe ingineri cu melodii interpretate la flaut, rezultatul muncii si priceperii lor.

Pe segmentul office, ansamblul Openville va include sapte cladiri de birouri clasa „A”, cu o suprafata totala de 130.000 mp.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.