O singura firma vrea sa monteze sistemul cu 73 de stalpi, pentru 200.000 de euro, cu care Timisoara sa aiba iluminat inteligent pe inca 7 strazi din oras

TIMISOARA. Primaria vrea sa extinda sistemul de iluminat public in zona Calea Aradului Est din Timisoara. Are in plan 7 strazi pe care sa monteze stalpi de sustinere pentru corpuri de iluminat de tip led, care sa fie gestionate de la distanta.

CITESTE SI: Administratia Fritz ii pune la plata pe soferii de masini electrice. Incarcarea autoturismelor la cele cele 16 statii instalate in oras va fi contra cost

In iunie a fost lansata licitatia pentru gasirea unei firme care sa se ocupe de proiectare si executie, iar la termenul limita de marti o singura oferta a fost depusa. Cea a firmei ELBA.

Oferta a intrat in evaluare tehnica.

Prin proiect se vor executa urmatoarele lucrari: realizarea unei retele electrice subterane (LES) in lungime de 2125 ml, alimentarea retelei electrice nou proiectate, montarea a 73 bucati stalpi de sustinere a corpurilor de iluminat, montarea a 73 de bucati corpuri de iluminat pietonal tip Led si implementarea unui sistem de telegestiune cu diming la nivel de punct luminos„, se arata in documentatia postata in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

In acest proiect de extindere sunt cuprinse strazile: Marginii, Ion Barbu (partial), Marcel Iancu, Constantin Valceanu, Neagu Djuvara, Petre Culianu si Alexandru Paleologu.

Valoarea contractului a fost estimata la 844.191 lei fara TVA, adica aproximativ 200.000 de euro cu TVA.

Lucrarea ar trebui sa dureze 9 luni.

In paralel se desfasoara un alt proiect prin care se modernizeaza iluminatul public pe Calea Aradului, pe Calea Sever Bocu si Calea Torontalului, cu bani de la Fondul de Mediu, obtinuti in urma cu cativa ani.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. 1. In „poza” se vede ca și „fântânica de poveste” ar fi /va fi (concomitent) terminată
    2. Apucați-vă și de cele 5 – 7 parcări supraetajate/ subterane, din centru „cu studiile” terminate, promise și raspromise. Sau acelea nu intra in amenajarea generală a orașului, indatorire a „eternei” PMT.
    3. Revenind la fântâna din poveste. Daca nu cadreaza cu viziunea „vizionarilor” propun să o terminați așa cât se poate și amenajați una fastuoasa in Piața Unirii acolo unde există si loc. Contra-cost va dau si sugestii cu care tăiați muianul la 1/2 din EU.