‘Oare cum ar arata tara asta daca n-am astepta mereu sa faca altii ceva in locul nostru?’ Intrebarea unor voluntari din Timisoara care au curatat de zapada statii si trotuare in oras

TIMISOARA. Spirit civic la Timisoara. N-au mai asteptat dupa autoritati si si-au spus ca pot face si ei ceva pentru comunitate. O mana de tineri s-au adunat in zona Iosefin, au pus mana pe lopeti si au trecut la deszapezire.

CITESTE SI: Nu stiu si nu-i intereseaza ce s-a intamplat in 17 Decembrie. Tinerii din Timisoara care n-au habar ce a insemnat Revolutia din 1989. Cine e vinovat? Video uluitor 

In doua ore au curatat doua statii de autobuz si una de tramvai, mai multe trotuare si cai de acces. Iar astfel de exemple au fost mai multe in Timisoara in aceste zile de Cod Portocaliu cand a nins mai bine de 2 zile si 2 nopti in continuu.

Acțiunea de dezăpezire s-a încheiat cu succes. Am curățat 2 stații de express, o stație de tramvai, 3 trotuare și alte căi de acces…în doar 2 ore. Și asta cu o echipă de 7 oameni. Mă întreb retoric, fără să dojenesc pe nimeni (doar de data asta😊), cum ar arăta țara asta dacă în loc să ne așteptăm să facă tot altcineva lucrul în locul nostru, ne-am apuca noi serios de treabă?! Cum ar arăta viața spirituală a acestui popor, dacă bisericile ar fi preocupate mai mult de investiția în oameni și mai puțin de investiția în clădiri și sonorizări, ș.a.?!

Astăzi se împlinesc 29 de ani de când românii au început să creadă în visul unei națiuni libere…și în doar câteva zile, pentru că au fost perseverenți și au fost uniți, visul lor a devenit REALITATE. Care este visul României anului 2018? Mai avem idealuri?
I HAVE A DREAM...”, au notat voluntarii pe Facebook.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Dar cum ar arata tara asta daca n-ar trebui sa ne voluntariem pentru serviciile care ar trebui sa fie asigurate de autoritati, si care sunt platite din banii nostri? Actiuni de felul creeaza precedente…”furam cat cuprinde, ca ies idiotii si ne fac treaba pe gratis”. Ganditi si voi…cam cat o face Intaiul Vospit.

  2. sunt total de acord. si chestia cu ajutorul saracilor vad ca e o moda.. toti pun pe FB cum fac acte caritabile. Sunt bune dar creaza precedente. As prefera mai bine o actiune voluntara de reprezentare a unei case de copii intr-o actiune juridica indreptata impotriva instutiilor care trebuiau sa faca acea treaba decat sa le duca ajutoare la usa care sa devina o obisnuinta.

  3. Frumos gest, multumesc voluntarilor! Celor care comenteaza negativ: voluntariatul pentru actiuni civice e intotdeauna bine venit, dar trebuie sa facem distinctie intre situatii de urgenta si actiuni civice „normale” (strans gunoiul de-a lungul Begai, etc). In situatii de urgenta e bine sa punem mai multi umarul pentru aducerea la normal a orasului cat mai repede, fara sa asteptam sa vina autoritatile. Nu poti plati sute de oamanei tot anul pentru ca poate, o data la doi ani, va fi nevoie de un hei-rup. Sa stai cu dosul pe scaun si sa dai sfaturi miscand degetele pe claviatura e simplu. In copilaria mea am vazut de nenumarate ori batrani/batrane care abia puteau merge aruncand cenusa sau zgura pe trotuarul alunecos, atat au putut face si au facut cand a fost nevoie.

    • @Dan A. : Cel mai rational raspuns. E de speriat ce se asteapta unii sa se faca din impozitele lor „enorme”.

  4. cand punem asemenea intrebari tampite, sper ca nu se asteapta de la mine sa platesc si taxe sau sa nu-i dau vreo doua perechi de palme primarului responsabil

  5. Exista categorii socio-profesionale care prin natura activitatii lor cotidiene sunt cele mai apte, in forma, pentru asemenea actiuni voluntare in sprijinul cetatenior urbei: jandarmii, politia locala, politia, pompierii. Deunazi vedeam reprezentantii MAI in Piata Unirii, infruptandu-se cu o nesimtire crasa din sandwich-ul urias de 101m facut de Cantina de Ajutor Social. Nimanui din cei prezenti nu le-a trecut prin cap sa ofere o felie batranilor care treceau prin zona, sau sa-l trimita unui camin de batrani sau orfelinat.

  6. Orasul fara voluntari ar fi un dezastru , felicitari celor care se implica in orice fel de actiune de voluntariat! Autoritatiile nu fac decat 20% cat ar trebui sa faca pentru acest oras. Pentru dezinsectie , platim firma privata la bloc , Pentru zapada , noi o dam la o parte si nu doar zapada care este pe trotuar ci si de pe strada .Deci Timisoara nu are administratie buna, eu am apreciat multe lucrui ce a facut domnu primar Robu insa nu are oameni care sa-l influenteze spre bine.

  7. Parca una dintre primele investitii ale primariei cu primar Robu a fost achizitia (parca directa, fara licitatie) a unor moto-freze de zapada. 🙂 Au avut ocazia sa le foloseasca acum. Le-au folosit? Ma refer la cei responsabili din primarie sau subordinea primariei, care au intrat in posesia acelor freze de zapada. Poate ca un ziarist interesat pune o intrebare la primarie in privinta asta si lamureste cititorii despre frezele de zapada ale primariei si despre cum au fost folosite in folosul cetatenilor in acesta perioada cu caderi mari de zapada. 🙂

  8. Atata vreme cat administratorii publici au alocate bugete si atributii in acest sens, este redundant sa intervenim noi cetatenii in alt mod pe domeniul public. In plus stiu ca bugetele alocate in acest sens sunt chiar si cheltuite de administratorul public, iar voluntariatul cetatenesc nu este intre cheltuielile bugetate. Administrarea publica si ingrijirea domeniului public fac obiectul si tema evaluarii activitatii administratorilor publici. Ei chiar se si lauda ca au facut aceste lucruri foarte bine. In consecinta nu inteleg de ce este nevoie sa intervina cetatenii din proprie initiativa in actiuni de voluntariat pe probleme ce au fost solutionate de primarie sub conducerea directa a primarului, atat de bine???? Parca una dintre primele investitii ale primariei cu primar Robu a fost achizitia (parca directa, fara licitatie) a unor moto-freze de zapada. 🙂 Au avut ocazia sa le foloseasca acum. Le-au folosit? Ma refer la cei responsabili din primarie sau subordinea primariei, care au intrat in posesia acelor freze de zapada. Poate ca un ziarist interesat pune o intrebare la primarie in privinta asta si lamureste cititorii despre frezele de zapada ale primariei si despre cum au fost folosite in folosul cetatenilor in acesta perioada cu caderi mari de zapada.

  9. Sa nu uitam ce au facut suporterii japonezi la Cupa Mondiala din Rusia.

  10. Lipsesc ,din poza aia patru din poza cu alianta din vest.