‘Operatiunea Lego’ pe Calea Bogdanestilor, la Timisoara. Ultimele imagini de pe santier. Video

TIMISOARA. Muncitorii care se ocupa de modernizarea bulevardului Bogdanestilor au mai putin de 1 an la dispozitie sa termine lucrarea, unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructura cu bani europeni care se deruleaza la Timisoara.

CITESTE SI: Alti copaci taiati in numele modernizarii si padure de stalpi de iluminat pe Bulevardul Cetatii, la Timisoara. Ultimele imagini de pe santier. Video

Dupa interventiile la retelele de apa, canal si bransamente, retelele electrice, fibra optica si camine de vizitare, precum si amenajarea fundatiilor pentru stalpii de sustinere a liniei de contact pentru tramvaie, la inceputul lunii august, s-a deschis o noua etapa in santier, aceea de amenajare a terasamentelor viitoarelor linii de tramvai, operatiune care a decurs anevoios si la care inca au mult de lucru.

Zona asupra careia s-a aplecat cu precadere constructorul a fost intersectia cu bulevardul Cetatii, iar zilele trecute au sosit si primele transporturi de linie cale, ce au fost deja depozitate.

Acum urmeaza ‘operatiunea lego’, adica montarea sinelor precum in faimosul joc, si realizarea conexiunilor cu cele de pe bulevardul Cetatii.

Ultimele imagini de pe santier, filmate de la inaltime cu drona, vineri, ne-au fost trimise de un cititor opiniatimisoarei.ro, caruia ii multumim.

 

***

Va reamintim, santierul din Calea Bogdanestilor a inceput inca din primavara lui 2021, in luna martie. La finalul lucrarilor strada se va transforma intr-un bulevard cu linii de tramvai inierbate.

Se reabiliteaza linia cale, care va fi dubla, si se va amplasa in axul strazii, in platforma proprie, se largeste la 2 benzi pe sens carosabilul, se amenajeaza trotuare, piste pentru biciclete si zone verzi.

Modernizarea Caii Bogdanestilor si a statiilor STPT de pe traseul tramvaiului 5 aduce si o premiera la Timisoara. De-a lungul bulevardului, in cele 7 statii, vor fi montate automate pentru bilete.

Termenul de executie a lucrarii pe Bogdanestilor este de 28 de luni, astfel ca noul bulevard trebuie sa fie gata in august 2023.

Transformarea completa a Caii Bogdanestilor costa de 98.100.00 fara TVA, adica putin peste 24 de milioane de euro, bani proveniti in mare parte din fonduri europene obtinute in 2019 de catre Primaria Timisoara.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Parca se putea plati cu cardul in mijlocul de transport asa ca ce rost mai au automatele de bilete? Asta daca nu cumva pot vinde si abonamente pe cardurile STPT.

    • Asta cu automatele de bilete mai ales in zone de case este o prostie imensa. Poate-poate in zone de blocuri unde ai un numar semnificativ de potentiali clienti dar nu intre case.
      Este la fel ca si cele 9 chioscuri de bilete in cele 9 statii de vaporase pe Bega. Cat de prost trebuie sa fii ca sa-ti vina asemenea idei inutile?

      • Nu tineti seama de un aspect important in speta pe care o comentati. Proiectul pe bani europeni pentru vaporase a fost scris pe vremea lui Ciuhandu, acum mai bine de 11 ani. Atunci au fost prevazute si chioscurile de bilete si proiectul trebuia implementat intocmai ca sa nu pierdem banii. Robu n-a facut altceva decat sa-l puna in practica, iar timp de mai multi ani nu avea voie sa intervina vreo modificare in utilizare. Astalalt cu bogdanestilor a fost si el scris acum vreo 5 ani si probabil era necesar sa fie prevazute automatele de bilete ca sa corespunda cu cerintele UE sa putem primii banii pentru proiect. Deci, mai judecati nitel inainte sa va aruncati cu comentariile. Duminica faina!

        • Nu vine UE cu asemenea conditionari la maruntisuri.
          Proiectantii sunt cei cu mitea de copil uneori si impopotioneaza proiectele cu tot felul de lucruri nefolositoare, costisitoare la intretinut, s.a.m.d.
          Iar cei din primarie avizeaza proiectele fara sa se uite peste ele. Altfel nu se explica ca avem aproape toate proiectele mari cu o multime de probleme de cele mai multe ori estetice dar si de functionare.
          Aleile serpuite de pe maluri de la IMAIA sunt un alt exemplu de „idei tampite”…

  2. Dupa cum arata stadiul lucrarilor nici o sansa fie gata in August. M-am uitat la filmarea de vineri, nu lucra nimeni pe vreun tronson.

  3. Timișoara e un dezastru. Se lucrează fără cap pe nervii șoferilor. Proasta organizare a primăriei de a încurca lumea.

  4. Care bani? Robu i- a obținut? Banii se obtin făcând lucrarea. In rest sunt laude mincinoase. Vorbim cand lucrarea va fi gata daca s- au obținut sau nu banii ? Sa nu fie ca la cultul de autostrada.

    • A obținut pe naiba. A știut să faca gargară ieftină (pentru EL) și scumpă pentru noi. A lăsat orașul înglodat în datorii.

      • zi sa mori tu ca asa e,,,,dovezi unde sunt dovezile? caci retorica asta de 2 bani nu prinde decat la idiotii ,,,toata lumea vede ca gunoiu de fritz si acolitii lui capuseaza tot ce prind ..dealtfel nu ar fi Dna-ul pe capul lor

  5. Fritz e de vina!