Oportunitatile de finantare prin AFIR 2023-2027, prezentate intr-un seminar de informare organizat de CCIAT

TIMISOARA. Camera de Comerț, Industrie şi Agricultură Timiș continuă seria sesiunilor de informare a agenților economici cu seminarul de prezentare a oportunităților de finanțare oferite prin Planul Strategic PAC 2023-2027,  care are loc în data de 14 martie 2024, ora 10.00, în Sala BANAT a Centrului Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22, et.I.

Organizat în colaborare cu Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 5 Vest (AFIR), seminarul se adesează fermierilor, investitorilor și autorităților locale care pot beneficia de fondurile europene acordate pentru dezvoltare rurală.

Planul Strategic PAC 2023-2027 include 89 de intervenții prin care fermierii pot accesa fonduri europene pentru agricultură și dezvoltare rurală și are un buget de 15,8 mld. euro.

AGENDA:
I. Prezentarea intervențiilor din Planul Strategic 2023-2027, informații despre sesiunile de depunere a cererilor de finanțare, în anul 2024, aferente intervențiilor din cadrul Pilonului II din Planul Strategic PAC 2023-2027, după cum urmează:
– DR-12 – Investiții în consolidarea exploatațiilor tinerilor fermieri instalați şi a fermierilor recent instalați;
– DR-13 – Achiziții de utilaje agricole pentru sectorul vegetal;
– DR-14 – Investiții în fermele de mici dimensiuni;
–  DR-16 – Investiții în sectorul legume și/sau cartofi;
– DR-17 – Investiții în sectoarele hamei și/sau struguri de masă;
– DR-18 – Investiții în floricultură, plante medicinale și aromatice;
– DR-21 – Investiții pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane (PPA);
– DR-23 – Investiții pentru procesarea și marketingul produselor agricole în vederea obținerii unor produse alimentare și produse transformate, altele decât cele prevăzute în Anexa 1 a Tratatului de Funcționare a Uniunii Europene;
– DR-29 – Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole;
– DR-33 – Înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol/pomicol;
– DR-34 – Cooperare și inovare în agricultură prin intermediul grupurilor operaționale PEI;
– DR-35 – Dezvoltarea cooperării în cadrul lanțului valoric.

II. Prezentarea informațiilor cu privire la sesiunea de depunere a cererilor de finanțare aferentă sM 4.1 – Investiții în exploatații agricole – pachetul 4.1.1 Achiziții simple de utilaje agricole, precum şi sM 17.1 – Prime de asigurare a culturilor, a animalelor şi a plantelor;

III. De la idee la proiect; cerințele finanțatorului; beneficiari eligibili; activități eligibile; condiții de eligibilitate; principii de selecție.

Înscrierea se face online accesând link-ul https://www.cciat.ro/formular/index.php?cdx=D73

Participarea este gratuită, pe bază de confirmare.

***

Detalii suplimentare la tel. 0720 444 121 sau e-mail [email protected], Laura Barbu, consultant cameral.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.