Orasul din Timis ce renaste cu bani europeni, vedeta la Targul de Turism al Romaniei

TIMIS. Colonada unica in Europa, izvoarele minerale, podgoria de pe insoritele dealuri ale Silagiului, tratamentele balneare, dar si dansurile si cantecele Buziasului, au fost prezentate la Targul de Turism al Romaniei de la Bucuresti, unde orasul statiune al Timisului a participat cu un stand propriu.

Ca si in alti ani, Buziasul a mers pe cont propriu in capitala sa arate ce are mai frumos si sa invite turistii sa descopere un loc de poveste al Banatului, cu parfum imperial.

La standul sau de la editia de primavara a Targului de Turism al Romaniei are loc in perioada 21-24 februarie la Bucuresti, orasul Buzias a oferit vizitatorilor o multime de surprize, intre care spectacole de folclor sustinute de Ansamblul Izvorasul al casei de Cultura si o reprezentatie a directorului Adrian Stanca, in compania altor solisti, momente artistice ce au incantat publicul.

Apoi, in cadrul Forumului Statiunilor Balneare, din cadrul targului, primarul Sorin Munteanu a facut o prezentare de aproape o ora a Buziasului si imprejurimilor explicand de ce orasul statiune trebuie sa devina un reper al turismului si o destinatie de neratat in 2019, dar si in anii urmatori, intrucat se afla la doar o aruncatura de bat de Timisoara, oras ce va fi Capitala Culturala a Europei in 2021.

Au fost punctate atractiile turistice, Colonada Imperiala reabilitata, prin care candva se plimbau capete incoronate, tratamentele balneare moderne oferite de statiune, viile si vinurile apreciate din dealurile Silagiului.

Beneficiile pe care orasul le poate oferi potentialilor turisti au fost prezentate in cadrul Forumului Statiunilor Balneare – Buzias 200 de ani! De asemenea, in cadrul targului, vizitatorii au descoperit principalele obiective care pot fi vizitate in oras, dar si alte atractii ale acestuia. Nici traditia nu a fost ocolita, frumusetea dansului si portului popular banatean au fost prezentate de ansamblul care ne reprezinta cu mandrie, cu fiecare ocazie„, transmite primarul Buziasului Sorin Munteanu.

***

Candva o adevarata perla, cu o mostenire imperiala de invidiat, orasul-statiune Buzias a cunoscut o epoca a degradarii, dupa Revolutie.

Convins ca il poate readuce la frumusetea de altadata, insa numai cu bani europeni, Sorin Munteanu s-a pus pe scris proiecte si le-a depus la ADR Vest. A semnat anul trecut contracte de 5 milioane de euro si nu s-a oprit. Pe langa acestea, a mai iscalit si alte trei contracte cu aproximativ aceeasi valoare, insa cu fonduri de la bugetul national, prin PNDL.

In august 2018 edilul din Buzias a obtinut un alt proiect de 2,3 milioane lei, din care 1,3 milioane fonduri nerambrusabile pentru a reabilita si cladirea Primariei.

Cu banii europeni obtinuti, Buziasul isi va schimba infatisarea, mai ales ca unul dintre cele mai importante proiecte vizeaza refacerea intregului parc din oras, ce adaposteste spectaculoasa Colonada.

Vor fi refacute atat aleile din parc, cat si iluminatul public. Va fi construit un teren de tenis de camp si vor fi reparate si strazile din jurul parcului. Este vorba despre patru kilometri de strazi unde vor fi schimbate retelele de apa si canalizare si se va asterne covor asfaltic nou.

In cadrul proiectului vor fi construite alei pentru alergat, dar si piste pentru biciclete. Spatiile verzi vor fi reamenajate si va fi construit si un loc de joaca pentru copii. Totodata, va fi montat un sistem de statii de pompare pentru apele pluviale pentru ca vegetatia din parc sa nu fie afectata de arsita de peste vara.

Intre timp, Primaria Buzias a recuperat din fonduri europene si majoritatea banilor investiti de la bugetul local in reabilitarea Colonadei Imperiale, finalizata in 2017.

 

Cu banii astfel recuperati de la Uniunea Europeana, la Buzias se va construi o piata agroalimentara moderna, pe locul actualei piete.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Am si eu niste intrebari: cate curse de microbuze sunt intre Timisoara si Buzias, sau Lugoj si Buzias, zilnic? Cum pot ajunge cu bicicleta din Timisoara la Buzias, sau din Lugoj la Buzias, fara sa risc sa fiu lovit de vreo masina? Dl primar, turistii nu vin in Buzias sa vada cladirea primariei renovata, sa-si faca cumparaturi la noua piata, sa se plimbe prin parc sau pe sub colonada imperiala, recent renovata.

  2. Faceti mai intai pista de biciclete !!!!!!!!! Si atunci o sa aveti plin de turisti pe bicicleta in Buzias. Eu o sa fiu unul din ei …