Ordinul Arhitectilor din Romania, Filiala Timis, deschide un nou birou in ISHO Offices

TIMISOARA. Ordinul Arhitecților din România, filiala Timiș, deschide un nou birou pentru desfășurarea activităților în ISHO Offices. Acesta va funcționa la etajul 1 al fazei I din ISHO Offices, în dreptul Pavilionului și în proximitatea Fundației Art Encounters.

Aici se vor desfășura atât activitățile Secretariatului Executiv, care coordonează buna desfășurare a activităților filialei, vor avea loc ședințele de planificare și întâlnirile Colegiului Director și cele ale Consiliului Teritorial. Totodată, în noul birou vor acționa și echipa Beta a Filialei, care s-a remarcat prin proiectele deosebite pe care le organizează în oraș: Bienala timișoreană de arhitectură – Beta, a cărei a cincea ediție programată pentru anul 2024 este deja în curs de pregătire sau Pepiniera – 1306 plante pentru Timișoara, instalație de arhitectură parte din Programul Cultural Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii, amplasată pe durata anului curent în Piața Victoriei.

Proximitatea față de Pavilionul ISHO va facilita utilizarea periodică a acestuia cu ocazia organizării unor evenimente diverse de interes public, dedicate creșterii reprezentativității arhitecturii pe plan local.

Suntem încrezători în acest pas către noua locație și credem că vom beneficia, pe lângă ceea ce oferă ISHO și de avantajele proximității cu zona centrală cât și de demersurile culturale din cartierul Fabric. Prin deschiderea noului birou în special spre tinerii arhitecți, spre studenții de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Timișoara, prin buna conectivitate la căile de acces și parking precum și prin facilitățile flexibile ale infrastructurii expoziționale, locația de la ISHO va răspunde nevoilor membrilor noștri pe toate planurile. Apropierea de Fundația Art Encounters va avea șansa să întărească legătura dintre arta și arhitectura într-o ambianță modernă și actuală”, declară Daniel Tellman, Președintele OAR Filiala Timiș.

Ne bucură faptul că ISHO reușește să devină un hub creativ, viu, ancorat la vibrația orașului și să contribuie decisiv la dezvoltarea întregii zone. De asemenea, faptul că o instituție prestigioasă precum Ordinul Arhitecților din România alege ISHO ca destinație pentru sediul propriu ne onorează și confirmă valoarea proiectului ISHO. Prin amplasamentul nostru dar și prin activitățile pe care le organizăm sau co-organizăm periodic, ne asumăm acest rol catalizator, generator de valoare, pe noua axă culturală care se conturează în oraș, având repere precum Piața Traian, noul hub cultural Faber, spațiul Multiplexx, sediul Fundației Art Encounters și Piața Unirii. Atragem evenimente culturale diverse atât în spațiile expoziționale precum Pavilionul ISHO, lobby-ul clădirilor de birouri dar și în piațeta publică”, afirmă Ovidiu Șandor, dezvoltatorul proiectului ISHO.

ISHO a devenit deja un loc de referință pentru zona centrală a Timișoarei atât prin componenta office, cât și prin cea rezidențială. ISHO se va concentra în continuare pe dezvoltarea mixului de servicii, urmărind atragerea celor mai bune concepte din piață. Curând, vor fi inaugurate noul restaurant Stradale și cafeneaua de specialitate Mitzu din același lanț condus de Chef Foa, care se alătură altor servicii precum brutăria artizanală Prospero, Mega Image, Regina Maria, Otp Bank etc. Vor fi reluate lucrările de construcție la hotelul Radisson Blu și configurată zonă pietonală amplă, spații verzi și de relaxare și servicii diverse pentru cei aproximativ 5.000 de angajați și rezidenții celor peste 1.200 de apartamente.
Despre Mulberry Development

Mulberry Development este o companie premiată, specializată în dezvoltarea proiectelor imobiliare, fondată de antreprenorul Ovidiu Șandor. Compania desfășoară în prezent un amplu proiect de dezvoltare imobiliară, cartierul ISHO. Mulberry Development este cunoscută pentru realizarea a două proiecte de referință în cele mai importante orașe secundare din România: City Business Centre în Timișoara, precum și The Office, Cluj-Napoca. Proiectele au atras firme importante, dintre care menționăm Bosch, Bombardier, SAP, IBM, Deloitte, Mol Romania, Omron, Canon, Raiffeisen Bank, UniCredit, Betfair, Visteon sau National Instruments.

Despre OAR

Filiala Timiș a Ordinului Arhitecților din România este a treia filială ca dimensiune din țară, având prin proiectele ce le derulează și prin cei peste 800 de membiri un impact important în ceea ce înseamnă arhitectura din România. Proiecte remarcate la scara locală, națională și euroregională precum Bursa ”Sabin Nicolae Dancu”, Tur de Arhitectură, Portret Vertical, Bienala timișoreană de arhitectură – BETA sau mai recent „Pepiniera – 1306 plante pentru Timișoara“ o plasează în mentalul colectiv ancorând relevanța arhitecturii în societate.
Ordinul Arhitecților din România este o organizație profesională, neguvernamentală, apolitică, cu personalitate juridica de drept privat, de interes public, cu patrimoniu și buget propriu, autonomă și independentă, având rolul de a reprezenta și ocroti la nivel local, național și internațional interesele profesiei de arhitect. Ordinul Arhitecților din România – Filiala Timis s-a înfiintat potrivit Legii privind organizarea și exercitarea profesiei de arhitect, nr. 184 / 12 aprilie 2001. Din Ordinul Arhitecților din România – Filiala Timiș fac parte, obligatoriu, toți arhitecții și conductorii arhitecți cu drept de semnătură, și, la cerere, arhitecții și conductorii arhitecți fără drept de semnătură sau arhitecții stagiari din județele Timiș și Caraș-Severin.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Cum se toaca banii membrilor. Ce sa facem cu banii din cotizatii ? Hai sa ii aruncam pe chirii inutile. Votati in continuare USR si pe romanul care si-a luat nume de neamt ca presedinte OAR. Bleah.