(P) 50 de milioane de euro din bugetul local, investiti in sistemul sanitar din Timisoara in perioada administratiei liberale

Nu ați investit în spitalele din Timișoara!” / Condițiile din spitale sunt dezastruoase!” / Abia acum, în pandemie, v-ați amintit de spitale și ați investit în ele!” / “Când faceți ceva cu ruina spitalului de pe Calea Torontalului? Sunt doar câteva din informațiile sau întrebările promovate în mediul online despre sistemul sanitar din orașul nostru. Sunt câteva din informațiile pe care timișorenii, poate, nici nu le cunosc sau nu le-au știut vreodată.

Pentru administrația liberală sănătatea publică a reprezentat, în cei toți acești ani, un domeniu de importanţă strategică pentru Timișoara și ocupă, în continuare, un loc de top în lista priorităţilor mandatului primarului Nicolae Robu și a administrației PNL. În acest scop, s-au identificat toate fondurilor posibile și necesare sectorului medical, pentru lucrări de reparaţii, reabilitări şi dotări medicale necesare unităţilor spitaliceşti.

Proiecte majore

Administrația Nicolae Robu a iniţiat şi a susţinut o serie de proiecte majore în domeniul medical, iar în anii trecuţi au fost repartizate sume considerabile din bugetul local (circa 40 de milioane de euro) pentru reabilitarea unor corpuri de clădire şi transformarea lor în centre medicale: Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara (Clinica de Dermatologie, Clinica de Oncologie), noua construcție și modernizarea  Unităţii de Primiri Urgenţe, dotarea spitalului, inclusiv cu un computer tomograf și RMN,  modernizarea ambulatoriului de obstetrică – ginecologie, şi, totodată, au fost realizate lucrări şi amenajări specifice la Spitalulul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Louis Ţurcanu”.

Anul acesta, au fost cuprinse în bugetul local cheltuieli de investiţii pentru dotările spitalelor din subordinea municipalităţii cu aparatură medicală şi alte echipamente necesare şi sunt în derulare contractele de execuţie pentru secţiile: Chirurgie, Prematuri şi Laborator pneumoftiziologie şi reabilitare clădire existentă a Spitalului pentru Copii “Louis Ţurcanu”, reabilitarea clinicii ORL din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă şi, de asemenea, sunt prevăzute lucrări de reabilitare şi la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş”. Pentru ca oraşul nostru să facă faţă pandemiei mondiale, s-au alocat fonduri mari pentru spitale (peste 6,2 milioane de euro), în special pentru Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş”, dar și către Spitalul Municipal și Spitalul de Copii.

Proiecte importante pentru spitale

Unul dintre proiectele cele mai importante ale administrației liberale este o nouă clădire, formată din demisol, parter și 6 etaje, cu pistă pentru elicopter pe acoperiș, pentru Spitalul de Copii, unde se lucrează acum la finisajele interioare. Clădirea va fi finalizată în cursul acestui an. În stadiu de proiecte, care parcurg etapă de etapă conform legii, este un nou mare corp pentru Spitalul Municipal și o nouă mare clădire pentru Maternitatea Spitalului Municipal, precum și modernizări importante și noi corpuri la Spitalul “Victor Babeș”, spital în bună parte deja renovat din bugetul local, prin investiții masive în ultimii doi ani.

“Am investit enorm în acești opt ani de când sunt primar și în spații, și în echipamente. Progresele sunt enorme. Știu la ce standarde au ajuns țările cele mai dezvoltate și nu mă mulțumesc cu progresele făcute, vreau să ajungem la cele mai înalte cote. Și vom ajunge, vă garantez! Trebuie să demonstrăm, prin fapte, că noi credem cu adevărat în vorba înțeleaptă din popor “nimic nu-i mai important ca sănătatea”!

De ce nu reiau lucrările la clădirea de pe Calea Torontalului?

Acea clădire nu este a Primăriei, este a Ministerului Sănătății. “Primăria Timișoara nu poate interveni cu bani și nici altfel la un bun al unui proprietar oarecare, privat sau public deopotrivă, ci numai și numai la bunurile Primăriei. Ministerul Sănătății are în plan să reia lucrările acolo și să facă un Institut Oncologic. E nevoie de așa ceva în Timișoara, pentru întreaga regiune și voi acorda cu celeritate aprobările necesare”, subliniază primarul Nicolae Robu.

Clădiri recuperate în patrimoniul spitalicesc sub #administratieliberala:

– două clădiri pe Bd. C.D. Loga, pentru Clinica de Balneo-Fizio-Terapie, a Spitalului Municipal

– o clădire în Piața Regina Maria, pentru Clinica de Chirurgie II a Spitalului de Copii

– o clădire pe Str. Victor Babeș, pentru Clinica de Chimio-Terapie a Spitalului Municipal

– o clădire pe Str. Daliei, pentru Clinica de Dermatologie a Spitalului Municipal

 

Date utile despre sistemul medical din Timișoara

În Timişoara, ocrotirea sănătăţii este asigurată printr-o reţea alcătuită din unităţi care activează în sistem public şi unităţi care activează în sistem privat. Avem în oraşul nostru, la ora actuală, 12 spitale, din care, 7 spitale publice şi 5 private. Cu o paletă largă de specialităţi acoperite de cele 12 unităţi sanitare, Timişoara este pol regional din perspectiva infrastructurii de sănătate.

Trei unități sunt în subordinea Primăriei Timişoara: Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Louis Ţurcanu” şi Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie “Victor Babeş”.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Orice ar apune oricine, in Timisoara s-a investit in spitale. Felicitari!

  2. Noi care suntem timisoreni stim cum aratau spitalele acum 8 ani si vedem cum arata acum. Multumim!

  3. Felicitari pentru recuperarea cladirilor in patrimoniul spitalicesc. Imbogatitea patrimoniului este o realizare majora pentru Timisoara, in comparatie cu fosta administrație

  4. Pe zi ce trece Timișoara prinde culoare din ce in ce mai mult! Felicitări administrației liberale!

  5. Spiatalele din Timisoara sunt de nivel European ! Bravo

  6. In Timisoara chiar s-a investit in spitale si se vede. Fata de alte orase putem spune ca avem spitale bune. Tineti-o tot asa!

  7. Felicitari administratiei liberale,
    Multumim frumos!

    • Sa va fie rusine postaci liberali. Macar bine ca nu aveti nume de brazilieni…

  8. Timisorenii stiu cum aratau spitalele acum 8 ani si cum arata acum! Multumim pentru aceasta investitie!

  9. Investitiile in spitalele din Timisoara din ultimii ani sub tutela liberalilor se vede! Felicitari.

  10. In opinia mea e o investitie foarte buna, multumim

  11. Mii de multumiri administratiei liberale.

  12. Felicitări! Păcat ca oamenii nu se integrează la standarde de Capitală Culturală Europeană

  13. Asa da, felicitari! La mai multe investitii!
    Multumim

  14. Chiar dacă lumea e răutăcioasă niciodată nu o sa ii putem împăca pe toți. Activitatea administrației Nicolae Robu se ridică la standarde europene. Felicitări!

  15. Multumim! Efortul vostru conteaza!

  16. Mă bucur că am ales să studiez în orașul în care lucrurile se dezvoltă din ce în ce mai mult pe zi ce trece!
    Felicitări administrației liberare!

  17. Va multumim pentru tot ce faceti pentru dezvoltarea Timisoarei! Se poate observa tot ce s-a realizat pana acum si beneficiile pe care le avem!

  18. Felicitari! Pacat ca oamenii nu apreciaza cat de mult s-a dezvoltat Timisoara in tot acest timp!

  19. Adevarate fapte. Suntem mulțumiți de evolutie si ne bucurăm să continuam asa.

  20. Haterii sigur nu au vazut aceste investitii, felicitari domnule primar!

  21. Felicitari administratiei liberale! Orasul Timisoara si spitalele au evoluat in bine in ultimii ani!

  22. Multumim pentru efortul depus pentru a avea un oras asa frumos si spitale in curs de dezvoltare!

    • Slujoi liberal

  23. Felicitări,Super!

  24. Sa nu vi se toceasca limba cumva pe dosu liberalilor.Lasati-o mai moale ca curg balele..:)