(P) VOTATI TITU BOJIN PENTRU CONSILIUL JUDETEAN TIMIS, PRIMUL PE LISTA UNPR, POZITIA 2 PE BULETINELE DE VOT

„Pilonii de bază ai societăţii sunt familia şi credinţa”
Trăim în vremuri tulburi şi cu multe neajunsuri… După ce ar trebui să ne călăuzim, în ce să ne găsim reazem?

E greu să trăieşti în acest început de secol XXI, când şi timpul, se pare, se grăbeşte, când nimeni nu mai are răbdare cu aproapele său, când rezultatele se vor imediat şi sunt arse etape, când, uneori, şi valorile au fost răsturnate. Trebuie să mărturisesc, şi iar mă întorc spre Banat, că noi, cei din acest colţ de ţară, am fost oarecum privilegiaţi. Oamenii de aici, gospodari, nu au trăit în mari nevoi. De bine, de rău fiecare a avut la casa lui ceea ce i-a trebuit. Poate de aceea ne-a urât şi ne urăşte în continuare Bucureştiul. Ori suntem prea departe de ei, ori nu ne-am căciulit prea mult la ei. Dar nu este nimic întâmplător. Oamenii din Banat au fost întotdeauna harnici, cumpătaţi şi, în acelaşi timp, aproape de credinţă. Familia şi credinţa au fost pilonii de bază pe care s-au sprijinit oamenii locului. Şi în continuare se va merge pe aceleaşi principii. Familia rămâne, totuşi, nucleul societăţii noastre şi în sânul ei credinţa strămoşească a rămas nealterată. Copiii noştri au fost crescuţi în respect pentru părinţi şi în „frica lui Dumnezeu”.

Care consideraţi că este bunul cel mai de preţ al nostru?

Consider că bunul nostru cel mai de preţ sunt copiii. Tocmai de aceea, trebuie să fim atenţi la sănătatea lor, la educaţia lor şi la devenirea lor ca oameni în societate. Pentru că ei sunt cei care vor prelua ştafeta de la noi, cei de astăzi, ei vor duce mai departe tot ceea ce am făcut noi. Pentru a avea o societate sănătoasă din toate punctele de vedere, avem nevoie de oameni educaţi, iar această educaţie trebuie să pornească din familie şi să fie desăvârşită apoi la şcoală.
Din postura de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, după cum am mai spus, am pus mereu un mare accent pe educaţia copiilor din judeţul nostru. De asemenea, am susţinut financiar o serie de alte activităţi care i-au avut în prim-plan pe copii. Am finanţat, prin Agenda culturală şi de tineret, în fiecare an, o serie de acţiuni şi evenimente extraşcolare, menite să marcheze diferite momente: Ziua Copilului, Ziua Culturii Naţionale, Unirea „Mică” sau Marea Unire şi aşa mai departe.
Fiind ordonator de credite, am deblocat sume pentru premierea elevilor merituoşi şi a olimpicilor, recunoscându-le astfel meritele şi rezultatele obţinute la învăţătură. Nu i-am uitat nici pe dascălii lor, pentru că munca lor trebuia răsplătită şi prin astfel de recompense.

Care ar fi mesajul pe care aţi dori să-l adresaţi copiilor pentru data de 1 iunie?

Dragii mei, eu, Titu Bojin, actual Preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş şi candidat din partea UNPR pentru aceeaşi funcţie, doresc să vă transmit un sincer «La mulţi ani!», să creşteţi mari şi sănătoşi şi vă asigur pe voi, dar mai ales pe părinţii voştri, că, din calitatea mea oficială, mă voi lupta şi în viitor pentru o educaţie de calitate, în condiţii cât mai bune pentru copiii timişenilor, indiferent din poziţia în care mă voi afla.

 

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.