Președintele rus Vladimir Putin a anunțat, joi, că este în favoarea propunerii americane de încetare a focului în Ucraina, însă spune că sunt „nunațe” pe care le va discuta cu Trump.
„Propunerea este foarte sensibilă, dar în privința detaliilor va trebui să discutăm cu partenerii noștri americani. Poate că va trebui să-l sun pe domnul Trump pentru a discuta”, a declarat liderul de la Kremlin. „Noi susținem, în principiu, un proces pașnic”, a adăugat el.
Vladimir Putin i-a mulțumit, într-o conferință de presă comună cu Aleksandr Lukașenko, președintelui Statelor Unite pentru atenția acordată acestui conflict.
„O oprire a luptelor trebuie să conducă la o pace durabilă”, a subliniat el, evocând propunerea unui armistițiu temporar, pe o perioadă de 30 de zile, prezentată de către Washington în urma unor negocieri cu Kievul la Jeddah, în Arabia Saudită.
„Potrivit informațiilor noastre, mâine (vineri), Sudja va fi a noastră”, a anunțat Putin. „Le mulțumesc combatanților noștri care au atins acest obiectiv. Sunt convins că toate obiectivele noastre (…) în regiunea Kursk vor fi atinse în curând.”
„Ținând cont de aceste evoluții, vom continua negocierile pentru a satisface cele două părți”, a adăugat el.
Armata rusă continuă să înainteze în Ucraina, a declarat liderul de la Kremlin.
„Trupele ruse înaintează practic în toate sectoarele liniei de contact”, a afirmat Vladimir Putin, în conferință de presă transmisă în direct de televiziunea rusă.
Putin a insistat că încheierea războiului depinde de „eliminarea cauzelor profunde ale crizei din Ucraina”, formulare prin care Moscova face referire la ceea ce consideră a fi „amenințarea NATO de la granițele Rusiei”.
Rămâne de văzut dacă Vladimir Putin va avea un răspuns mai nuanțat la întâlnirea cu emisarul special al președintelui american, Steve Witkoff.
Citeste mai multe: AICI
Pareri
Ca sa intelegi ar trebui sa fii capabil sa gandesti.. ori asta e interzis in UE.. incepand din gradinita.. orice copil care indrazneste sa gandeasca in loc sa repete ca maimuta, e aspru pedepsit.. in corporatii, e la fel.
In societate e si mai grav.. Refuzul de a fi prost, si tentativa de gandire e atitudine subversiva la adresa institutiilor statului.. În instituțiile de stat se practică de ani buni trimiterea în comisia de disciplină ghiciți pt.ce!! „Atitudine dujmanoasă fața de superiori”!! Și în prezent, incerc sa caut „superiorii”, deși niște cercopiteci chiar le.ar fi superiori!!
Daca se asociaza mai multi care indraznesc sa gandeasca, se numeste tentativa de lovitura de stat..
Ce probleme ai avut tu în grădiniță și în corporații? Vino cu detalii altfel e doar gargară politicianistă.
@intreb are chiar credea că dictatura muscală vrea pace. Doar a voia, putea rezolva problema altfel dar nu asta este scopul. Acum gâfâie și vede că e greu să își atingă obiectivele așa că vrea să le obțină prin pace după care să se întoarcă mai târziu pe terenul fertil amenajat acum. Ei vor Kievul, asta a fost clar de la început.