Pacientii nu vor mai fi transportati cu targa. Se urgenteaza amenajarea unui lift exterior la Spitalul Victor Babes din Timisoara. Foto

TIMISOARA. Continua lucrarile de modernizare la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara. Medicii au solicitat primariei urgentarea procedurilor de aprobare a finantarii pentru construirea unui lift exterior la corpul de cladire C4 al spitalului, unde se gaseste compartimentul TBC.

Consilierii Locali au aprobat vineri accelerarea acestui demers, respectiv acordul pentru amenajarea ascensorului care se va realiza din sumele deja prevazute in bugetul local, respectiv din fondurile proprii ale unitatii medicale.

Construirea liftului este imperios necesara avand in vedere noile reglementari privind asigurarea circuitelor separate pentru pacienti suspecti/confirmati cu virusul SARS-Cov-2, iar spitalul Victor Babes deserveste atat populatia judetului Timis, cat si toata regiunea de vest a tarii.

Investitia va fi facuta tinand seama si de alte aspecte importante.

Pacientii internati in cadrul sectiilor de pneumologie sunt dependenti de oxigen, de regula varstnici, cu multiple comorbididati.
Sectiile de penumologie sunt dispuse pe 2 etaje, in infrastructura acestora neaflandu-se un mijloc de transport in care sa aiba loc macar targa.
Totodata, pacientii decedati sunt transportati pe scari, pe targa, de catre personalul medical (brancardieri, asistente, infirmiere).
Pacientii cu obezitate morbida care trebiuie internati/transportati la investigatii sunt transferati tot pe scari, solicitandu-se la nveoie ajutorul unui echipaj de pompieri.
Pacientii internati care se decompenseaza respirator si necesita transport pe ATI sunt transportati intubati in aceleasi conditii.

In paralel, continua extinderea Spitalului de Boli Infectioase, care include doua noi corpuri de cladire ce se ridica in curtea unitatii medicale.

Corpul A are regimul de inaltime P+2. La parter va exista o sala de asteptare cu o receptie, o zona destinata internarii si externarii pacientilor si o zona cu cabinete de investigatii si tratament. Aici va fi amenajata, printre altele, o sala de tratament pentru bronhologia interventionala si un cabinet pentru anumite proceduri toracice minim invazive. La etajul intai vor fi amenajate mai multe saloane cu doua paturi si grup sanitar propriu, dar si cateva spatii medicale. Etajul al doilea, care va fi retras, va include o sala de conferinte, o sala de curs si cateva grupuri sanitare.

Tot in corpul A de cladire va fi instalat si echipamentul de ecografie transbronsica destinat realizarii de biopsii ganglionare, procedura ce inlocuieste interventia chirurgicala la pacientii cu neoplazii pulmonare.

Corpul B, care este o constructie ce are ca regim de inaltime doar parter, este legat de corpul A si va avea spatii pentru tratament, o sala de mese, o zona de odihna, dar si birouri pentru medici si asistente.

Valoarea totala a proiectului este de 19,3 milioane lei, bani alocati din bugetul local al Primariei Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Bine ca se face chiar este o necesitate ,o normalitate