PADEL – un sport cu o ascensiune uluitoare, prinde viteza si in Timisoara. Vezi unde poti sa joci acest sport

Cu 25 de federatii nationale la nivel mondial, padel este sportul cu cel mai rapid grad de raspandire in lume. Febra padelului te prinde usor, fiind un sport prietenos, distractiv si usor de practicat. Accesibil tuturor si intr-o continua crestere, padel are peste 10 milioane de jucatori in intreaga lume, fiind prezent in tari precum Spania, Statele Unite, intreaga regiune a Americii Latine, Australia, etc.

Daca pana acum, acest sport se putea juca doar in Bucuresti, pe teritoriul tarii noastre, iata ca din aceasta luna, doua terenuri de un standard ridicat se gasesc si in Timisoara. Mai exact, pe Calea Aradului, la circa un kilometru de la iesirea din oras (dupa Decathlon) pe partea dreapta.

„Am visat de mult sa reusim sa facem o baza privata frumoasa, in care stresul cotidian sa fie inlocuit cu o stare de bine venita din practicarea unor sporturi. Am inceput la baza din Calea Lipovei, dar acolo nu am reusit nimic, deoarece dupa ce am inceput constructia am fost scosi afara de cei de la armata. Asa am ajuns aici. Am inceput cu un teren de tenis, unul de fotbal, iar acum avem si doua terenuri de padel. Este un sport simplu, special si social, care te binedispune si cred ca va prinde repede in Timisoara. Invitam pe toti cei interesati sa ne viziteze la baza, in luma mai totul este gratuit”, a spus Lucian Perescu, proprietarul bazei.

La deschiderea oficiala a participat si consulul onorific al Spaniei la Timisoara, Jose Miguel Vinals.

„In Spania este un sport foarte popular. Multe celebritati, dar si jucatori de la Barcelona si Real Madrid il practica in timpul liber si fac o reclama pozitiva acestei discipline care s-a dezvoltat foarte repede in intreaga lume. Deocamdata, cei mai buni jucatori sunt din Argentina si Spania, dar noi ne bucuram ca acest sport prinde si in Romania si a ajuns deja si in Asia si Australia. Ne bucuram sa vaeam doua terenuri deosebite si aici in Timisoara si garantam ca cine va pune mana pe racheta de padel se va indragosti rapid de acest sport”, a spus acesta.

Sergio Stupina, jucator profesionist, dar si reprezentant al unei firme care monteaza aceste terenuri, s-a declarat si el incantat ca in Romania se joaca padel.

Ne bucuram ca aceasta disciplina a ajuns si la Timisoara si asteptam si romani in circuitul mondial. In viitorul apropiat acest sport poate deveni disciplina olimpica”, spune Stupina.

Baza de nota 10

Baza sportiva care apartine lui Lucian Perescu este una in plina dezvoltare. Pe langa facilitatile deosebite pe care le puteti gasi aici, pe viitor se intentioneaza crearea altor terenuri, in special de tenis, care sa ajute in dezvoltarea, mai ales, a tinerilor sportivi.

Vom incerca sa accesam si fonduri europene. Pana acum am investit jumatate de milion de euro. Ne bucuram insa de fiecare om care vine aici si se simte bine”, ne-a mai spus Perescu.

PADEL s-a jucat pentru prima oara in Acapulco – Mexic in 1969, dar spaniolii au fost cei care au dezvoltat sportul incepand din 1974, cand s-a disputat primul meci pe continent european, la Marbella.

In comparatie cu tenisul de camp, terenul padel este mai mic (10×20 metri). Acesta este destinat atat jocului de simplu, cat si celui de dublu, insa, majoritatea joaca la dublu acest sport.

Jocul poate fi considerat asemanator, mai ales, cu tenisul clasic jucat la dublu, pentru ca multe puncte se decid la fileu prin lovituri de voleu, iar punctajul este identic.

O alta diferenta consta in racheta de joc, aceasta fiind solida, fara racordaj, asa cum se intampla la tenisul clasic si este construita dintr-un material solid. Mingile sunt similare cu cele din tenis, dar putin mai mici si mai slab preseurizate. Marea diferenta este ca se poate juca si cu peretele, aflat in spatele liniei de fund si pe laterale, iar serviciul se face din mana (nu de sus).

Cel putin 21.000 de euro costa construirea unui teren de padel.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Inca un sport pentru cei ce nu sunt in stare sa joace tenis

  2. Ati intitulat articolul „Vezi unde poti sa joci acest sport” dar nu ati dat detaliile. Dati si voi o adresa mai complecta, si un numar de telefon unde pot afla detalii. Daca tot publicati un articol nu fiti zgarciti!