TIMISOARA. Vesti bune pentru timisorenii care locuiesc in cartierul Dambovita. Primaria le amenajeaza in sfarsit un parc, prin transformarea baltii de pe strada Lacului. Au trecut si de ultimul hop, dupa ce au demolat o cladire, fost restaurant, care in ultima vreme servea drept casa pentru oamenii strazii.
In ultimii ani, balta dintre strazile Paul Constantinescu si Lacului a fost un adevarat focar de infectie. Cum in zona nu exista un parc, reprezentantii primariei au decis sa il amenajeze chiar in locul baltii, asa ca s-au pus pe treaba si au astupat-o cu pamant de pe santiere. Dupa asanarea acesteia, urmeaza transformarea in parc. Specialistii primariei au facut deja un proiect, iar investitia va fi cuprinsa in bugetul orasului pe anul 2015, ne asigura viceprimarul Dan Diaconu.
“Balta a fost acoperita complet, pe toata suprafata. In ultimele zile a fost demolata cabana realizata fara autorizatie de constructie si fara contract de concesiune. Pentru o perioada, aceasta a servit drept restaurant, dar in ultima vreme devenise adapost pentru boschetari. Se face curatenie si urmeaza ca in proiectul de buget sa fie prevazut studiul de fezabilitate si proiectul tehnic pentru realizarea parcului si a terenului de sport pe aceasta suprafata”, ne-a declarat viceprimarul Dan Diaconu.
Potrivit edilului, de indata ce Timisoara va avea buget pe 2015, se va face proiectul tehnic pentru parc, care va pastra toata vegetatia in zona.
“Estimam ca va fi gata in acest an, pentru ca nu este o suprafata foarte mare si, de indata ce vom avea proiectul, vom putea porni procedurile de licitatie pentru executie”, ne-a mai spus Diaconu. Ramane de vazut si la cat va fi estimata intreaga investitie.
Foto: Facebook/ Aurora More Pricop
Pareri
Tot ce a mai rămas frumos era chiar balta, care trebuia întreținută,amenajată.PĂCAT nu este interes pentru frumos..
lasa ca sa astupat, se amenajeaza un parc frumos si peste 10 ani apare un „mostenitor”ca pe vrmuri acolo era o balta mare, iar la inceputul anilor 90 sa amenajat un parc, si acum e plin de vile si blocuri pe terenuri „retrocedate”
Multumim Roxana Deaconescu!