Parcul Craciunului, sarbatoare a comunitatii, a atras zeci de mii de timiseni. Festivalul de iarna, o demonstratie de forta a mostenirii culturale timisene (P)

Muzica de calitate, atmosfera feerică, patinoarul acoperit, zecile de activități pentru copii, toate gratuite, deliciile culinare la prețuri accesibile, dar și doza consistentă de cultură pe care o oferă Muzeul Satului Bănățean au atras zeci de mii de vizitatori la cea de-a doua ediție a Parcului Crăciunului, care și-a închis porțile în 27 decembrie.

Finanțat de Consiliul Județean Timiș, Parcul Crăciunului a fost o sărbătoare a comunității timișene la care și-au adus aportul șase instituții de cultură: Muzeul Satului Bănățean Timișoara, Muzeul Național al Banatului, Muzeul Național de Artă Timișoara, Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin”, Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș, împreună cu Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel”.

Cei mai mici dintre timișeni s-au declarat fascinați de spectacolele de teatru dedicate lor. Un public generos a umplut de fiecare dată Laboratorul Crăciunului, locul în care au fost puse în scenă spectacolele Teatrului Merlin. De altfel, contribuții majore la programul stufos și generos, la bucuria vizitatorilor de orice vârstă, au avut toate instituțiile de cultură implicate, cu ateliere dintre cele mai diverse, pliate pe specificul sărbătorilor de iarnă.

Festivalul a adus în prim plan și scena muzicală alternativă din Timișoara și seară de seară vizitatorii au avut parte de momente muzicale LIVE din seria de showcase-uri MUZICON, adevărate demonstrații de talent și măiestrie muzicală. Muzicon este cunoscută drept o conferință dedicată scenei muzicale alternative din Timișoara, ce a devenit o platformă de promovare și sprijin pentru artiștii ce activează în acest sector cultural.

Parcul Crăciunului a fost singurul festival de iarnă cu zonă încălzită pentru spectacole, patinoar acoperit și food market protejat de ploaie și zăpadă, cu toate activitățile culturale și de divertisment oferite gratuit. Acesta este asumat deja ca o tradiție a comunității timișene, unul dintre punctele de atracție ale sfârșitului de an, demn de moștenirea culturală bogată de care cu toții ne bucurăm și ne mândrim.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.