Parcul Rozelor din Timisoara nu trebuie distrus de festivaluri de creveti! Cristi Brancovan, trimis de primarie sa protesteze in Piata Sf Gheorghe

TIMISOARA. Mai multe voci s-au ridicat in ultima vreme contestand faptul ca primaria Timisoara autorizeaza tot mai des evenimente in Parcul Rozelor, iar acestea, pe langa ca sunt nepotrivite cu specificul gradinii unicat in Romania, duc la distrugerea ei.

Dupa ce in Parcul Rozelor s-au desfasurat in ultima vreme tot felul de festivaluri gastronomice, iar in unele cazuri organizatorii au lasat in urma gunoaie de nedescris, acum urmeaza un festival al… crevetilor. Anuntul a starnit mania multor timisoreni care socotesc ca acesta e cireasa de pe tort.

Activistul civic Cristian Brancovan a decis sa organizeze un protest fata de faptul ca Primaria Timisoara autorizeaza asa ceva, in conditiile in care in acest parc au voie prin lege sa se tina doar adunari publice in fata scenei, spectacole de folclor, blues, jazz, opera si filme.

Cristi Brancovan ceruse autorizatie de la Primaria Timisoara sa faca protestul pe strada din dreptul Parcului Rozelor si in dreptul scenei, insa a fost trimis in… Piata Sf Gheorghe.

Sunt împiedicat să protestez împotriva distrugerii Parcului Rozelor prin autorizarea săptămânală, de catre administrația Robu, a festivalurilor gastronomice organizate de comercianții ambulanți. Astfel, administratorul public, Robert „17.000 lei” Kristof, mi-a respins locațiile propuse (pe strada din fața parcului și în dreptul scenei), trimițându-mă să protestez în Piața Sf. Gheorghe, menționând că locațiile propuse de mine nu se regăsesc printre locațiile permise prin HCL 379/2017. Doar că nici festivalurile gastronomice nu se regăsesc ca fiind permise în Parcul Rozelor, singurele adunări publice permise în parc, exclusiv în zona scenei, sunt spectacolele de folclor, blues, jazz, operă și filme (documentele le găsiți la comentarii). Mă ajutați voi cu o locație potrivită pentru acest protest, în condițiile în care nici în față Primăriei nu am acest drept? Desigur, aș prefera ca Primăria să respecte același HCL și să mute festivalurile în locații corespunzătoare, în loc să îmi pierd eu timpul protestând. Altfel, administrația Robu e foarte deschisă la proteste, semnându-mi pe genunchi orice aviz atunci când protestele au fost îndreptate împotriva PSD. Îi propun ultralegalistului primar Robu să preia de la pesediști și sloganul „pentru că putem”, deoarece actualul slogan al administrației sale: „câinii latră, caravana trece”, eu consider că e insuficient de sfidător la adresa cetățenilor ce nu împărtășesc mereu aceleași opinii cu ale dânsului.”, a scris Cristi Brancovan pe pagina sa de Facebook.

La scurt timp dupa dezvaluirile lui Cristi Brancovan, primarul Nicolae Robu ii raspunde pe pagina lui de Facebook.

Fiind sesizat de consilierii personali că un cetățean al Timișoarei, dl. Cristian Brâncovan, care dorește să organizeze un protest împotriva Primăriei Timișoara, pe motiv că aceasta organizează festivaluri cu componentă culinară sau chiar culinare 100%, în Parcul Rozelor -menționăm că de aceste festivaluri s-au bucurat, de fiecare dată, mii și mii de timișoreni- este nemulțumit de locația ce i-a fost aprobată de aparatul Primăriei -Piața Sfântul Gheorghe-, intervin personal în speță și aprob trotuarul din fața Primăriei sau, dacă se vrea un spațiu mai larg, curtea Primăriei. Într-o democrație, cetățenii trebuie să aibă posibilitatea să protesteze față de orice, în cele mai bune condiții, desigur, fără deranjarea altora sau, când așa ceva nu este posibil, cu un deranj pt alții cât mai mic!„, a notat Nicolae Robu.

Consilierul independent Adrian Orza explica zilele trecute pe pagina sa de Facebook de ce i se pare complet nepotrivit un festival de creveti la Timisoara, aceasta dupa ce in alte randuri si-a exprimat furia fata de autorizarea de catre Primarie a unor evenimente in parcurile orasului, aceasta in conditiile in care exista o Piata de Parada, dar si spatiu suficient la Padurea Verde.

Dincolo de obiectivul economic in sine al unui festival organizatorii urmaresc promovarea si recunostinta fata de un anumit produs local, fata de locul in sine. Respectul pentru contributia acelei industrii la plus valoarea locala. Ai o fabrica de bere de traditie, e ca o manusa un festival al berii. Ai o traditie in vinificare in zona, festivalul vinului e obligatoriu. Le avem pe ambele in Timisoara… Altii au trufe si fac Festivalul trufelor albe din San Giovanni d’Asso. Altii au virsli si fac un festival ca atare In Ardeal…
Sa faci insa la Timisoara un festival al fructelor de mare de parca suntem port si misuna pescarii de creveti pe maluri..si sa il mai pui si in Parcul Rozelor, asta e deja prea mult! E doar mimetism , snobism si cam atat.. Si lipsa de respect fata de…Roze. Si parcul lor emblematic. Intre timp in Fernandina Beach -Amelia Island , Florida face reclama la al 56 festival al crevetilor… direct din barca pescarilor in tigaie…
La noi , pe cand un festival al uleiul de palmier? Ca palmieri avem deja….„, a scris Adrian Orza pe Facebook.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. inclusiv uvt sa-si gaseasca alt loc pentru „ceremoniile de absolvire”

  2. toata luna august tiganii blocheaza strazi cu nuntiile lor, prefer sa se tina cate un festivl in fiecare weekend in parcul rozelor, sa vada si ei cum e cu galagia si strazi blocate.

    • Adica daca tiganii au voie sa faca paranghelii, de ce n-ar avea voie si romanii, asa-i? Problema e ca tiganii au una sau doua pe an, in timp ce romanii au saptamanal si aproape zilnic in zona centrala.

  3. Eu ma simt bine cand se organizeaza asemenea manifestari, fie ca sunt pe gustul meu sau nu, la unele particip, la altele nu. Lumea se distreaza, spiritul de comunitate e mai puternic, si parca simti ca si orasul face ceva pentru tine. Ca se lasa mizerie dupa, e alta poveste, este lipsa de fermitate a primariei, in contract trebuie prevazute clauze clare si urmarita respectarea lor. Nu ca dupa lucrarile edilitare facute prin oras, gropi peste tot, santuri, noroi, cabluri atarnand, mama natura rezolva eventual cu balarii si ambrozie.

  4. Cred ca e foarte bine sa se organizeze festivaluri pe toate gusturile . Cred de asemenea ca parcul rozelor nu este o locație potrivita pentru festivaluri culinare . La pădurea verde este o locație mult mai buna .

  5. Festival pe masura CIRCARULUI nr. 1 al urbei !! Ce rusineeee, rade tara de noi pentru ce primar avem ! Toata lauda si respectul ui Cristi Brancovan !!

  6. Orza are dreptate, numai ca el uita cum a incercat sa puna mana pe spatiul verde din Parcul Alpinet pentru a amplasa o monstruozitate de constructie apartinand bucatarului italian Pasarelli…

  7. Am fost ieri, plin de sperante, sa incerc niste produse „exotice” si am fost ingrozit de nivelul toxic si insalubru cu care miticii au crezut ca isi pot face reclama ! In primul rand era o singura taraba cu produse, intinsa pe 3 mese, cu produse NE ETICHETATE si FARA PRETURI, puse in niste vase dubioase, in care erau sosuri si zemuri tulburi, care aratau ca niste culturi de bacterii ! Nu se serveau decat sucuri ! Trebuia intai sa iti iei bon, iar la tavile cu produs ajungeai dupa cel putin 45 minute ! Lume necivilizata ! S-a facut vre-un control sanitar ? Alo !

  8. Orasul asta a ajuns bataia de joc a primarului! La acest „festival”, aka 1 taraba, totul s-a vandut fara eliberarea de bonuri fiscale! Vom fi de rasul Europei in 2021 (mai rau decat acum)!

  9. Lăsați JAVRELE TURBATE să LATRE pe străzi !

  10. Asemenea manifestari pentru promovarea unor noi produse, pentru testarea acceptarii lor pe piata, pentru atragerea si fidelizarea cumparatorilor, ar trebui sa fie facute de catre branduri mari cu potenta financiara, nu de catre firme de apartament care vor cu aceasta ocazie sa dea lovitura vietii si iti iau si ultimul ban din portofel prin preturile aiuritoare care le practica. Am participat in Spania la un asemenea eveniment, intrarea generala era 10€/pers.- un pret absolut simbolic acolo, iar organizarea era tip bufet suedez, doar bautura se platea separat. De ce nu se pot organiza si la noi asemenea manifestari?

    • Promovarea din parc este facuta de o carciuma de mahala de la Snagov, care crede ca noi suntem la nivelul Teleormanului, care la cules de struguri purtau botnita. Noi avem cateva restaurante de profil elegante. Ce e grav e faptul ca nici ANAF, nici OPC nu a trecut pe acolo sa-i ia de fund. Probabil, daca erau niste bunici necajite, cu marar, deveneau tigri.