Piata este suprasaturata, mai nou, cu oferte din domeniul miresmelor, iar sub asaltul atator parfumuri te poti intreba, la un moment dat, daca il vei gasi vreodata pe cel ideal pentru tine.
Spre deosebire de produsele de make-up sau de haine, parfumul are avantajul (sau poate din contra, dezavantajul) de a nu fi palpabil, de a nu se remarca la o simpla privire, de a aduce cu sine… o intreaga poveste. El reuseste sa trezeasca simturi, sa construiasca senzatii olfactive, sa revigoreze amintiri sau asocieri emotionante din trecut. De aceea, tocmai pentru ca parfumul implica atatea aspecte, pe care nu avem cum sa le neglijam, trebuie, mai mult decat orice altceva, sa avem grija in primul rand cum il alegem.
Cum alegem parfumul?
In primul rand este esential ca atunci cand mergem sa ne cumparam un parfum sa nu mirosim mai mult de trei arome odata pentru ca, in caz contrar, simtul nostru olfactiv va fi suprasolicitat si nu va mai distinge nuantele fiecarui parfum in parte.
Apoi, trebuie sa stim ca nu este suficient sa pulverizam un strop de parfum in aer sau pe o bucatica de carton pentru ca in acel moment nu vom simti decat notele de varf ale respectivei esente. De aceea este recomandabil sa ne alegem doua arome preferate pe care sa le incercam pe propriul corp, lasand insa cateva ore pana cand ne vom decide cu adevarat, pentru ca abia atunci vom sti care este miosul real care se pastreaza pe piele noastra.
In privinta locurilor in care trebuie sa testam parfumul Coco Chanel a dat un sfat extraordinar la un moment dat: „Parfumati-va acolo unde v-ar placea sa fiti sarutate!“. Nimic mai adevarat, mai ales ca zona incheieturilor mainii este bogat vascularizata fapt ce faciliteaza pastrarea si raspandirea parfumului vreme indelungata. Atentie insa ca nu trebuie in nici un caz sa va frecati incheieturile una de cealalta imediat dupa aplicare pentru ca acest lucru va degrada si diminua aroma. Daca vrei sa emani in jurul tau aroma subtila a parfumului tau fara a cadea in vulgaritate atunci puteti pulveriza putin si pe parul umed.
Inainte de a va decide asupra unui parfum, testati-l 24h pentru a verifica ca nu cumva sa aveti o reactie alergica la un ingredient din parfum.
Tipuri de parfum
l Parfum – cel mai scump, cu cea mai mare durata
l Apa de toaleta – adecvata pentru serviciu deoarece nu are un miros atat de patrunzator
l Apa de colonie – cea mai ieftinã variantã, avand mirosul cel mai slab
Categorii de arome:
Printre cele mai populare arome sunt:
l cele fresh, naturale, de ceai verde sau flori
l fructate, de citrice sau spicy
l orientale
l sport
Pareri
daca doriti parfumuri originale ai ieftine decat in duty free puteti sa incercati aoro.ro.