Participi la recensamantul online, in 2021, ai o zi libera de la angajator

Salariatii care se vor autorecenza prin intermediul internetului, la recensamantul din 2021, au dreptul la o zi libera, platita de angajator.

CITESTE SI: Cum actioneaza vaccinul anti COVID-19, explicat pe intelesul tuturor de profesorul Razvan Chereches: Vaccinul nu poate infecta, pentru ca nu contine virusul. Ataca proteina ticaloasa

Ordonanta de Urgenta nr. 19 din 4 februarie 2020 privind organizarea si desfasurarea recensamantului populatiei si locuintelor din Romania in anul 2021 prevede ca persoanele salariate care se autorecenzeaza prin intermediul internetului au dreptul la o zi libera, platita, in scopul incurajarii utilizarii cu predilectie a acestei metode.

Dovada autorecenzarii online se realizeaza prin prezentarea codului de confirmare a incheierii cu succes a autorecenzarii, conform documentului oficial, citat de Ziarul Financiar.

Astfel, angajatorii persoanelor care fac dovada autorecenzarii on-line au obligatia de a le acorda acestora ziua libera. Ziua libera platita se acorda in termen de maximum 12 luni de la data realizarii cu succes a autorecenzarii.

Codul de confirmare a incheierii cu succes a autorecenzarii este generat automat de solutia informatica functionala pe site-ul recensamantului pentru fiecare formular individual transmis cu succes catre baza de recensamant RPL2021.

In perioada iulie-noiembrie 2021 se desfasoara, etapizat, recenzarea populatiei si locuintelor. Ziua libera, platita, se acorda persoanei salariate, indiferent daca aceasta a realizat autorecenzarea online pentru sine si pentru alti membri ai gospodariei, sau pentru alte persoane.

In perioada august-septembrie 2021 se realizeaza colectarea online a inregistrarilor individuale si a celor referitoare la gospodarii, locuinte si cladiri – autorecenzarea online.

Aceasta zi se adauga celorlalte 15 zile libere legale din 2021, dintre care doar sapte vor fi in cursul saptamanii. Celelalte opt vor pica in zile de sambata si duminica.

– 1 si 2 ianuarie (prima si a doua zi de Anul Nou)
– vineri si sambata; – 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Romane)
– duminica; – 30 aprilie (Vinerea Mare);
– 1 mai (Ziua Muncii) – sambata;
– 2 – 3 mai (prima si a doua zi de Pasti) – duminica si luni;
– 1 iunie (Ziua Copilului) – marti;
– 20 si 21 iunie (prima si a doua zi de Rusalii) – duminica si luni;
– 15 august (Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului) – duminica;
– 30 noiembrie (Sarbatoarea Sfantului Andrei) – marti;
– 1 decembrie (Ziua Nationala a Romaniei) – miercuri;
– 25 si 26 decembrie (prima si a doua zi de Craciun) – sambata si duminica.

Sursa: Hotnews.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.