Pasageri din avionul disparut sunt online pe Facebook si alte retele, iar unora le suna telefoanele! MISTERELE Malaysia Airlines flight 370

Este foarte greu de inteles cum e posibil ca, intr-o era a tehnologiei,  un avion cu 239 de pasageri la bord sa dispara fara urma. Zborul MH370 nu a fost inca localizat, dupa atatea zile de cand a disparut brusc de pe ecranele radar. Exista mai multe teorii care incearca sa explice acest mister.

Avionul Boeing 777 al companiei aeriene Malaysia Airlines a disparut vineri noapte, in timpul unui zbor de la Kuala Lumpur spre Beijing, pare-se in Marea Chinei,  undeva intre Malaysia si Vietnam.

Nu se stie ce s-a intamplat la bord, iar expertii sunt uimiti si de dificultatea localizarii aeronavei, in ciuda folosirii tehnologiei de ultima ora.

Unii pasageri apar online pe retelele sociale, iar telefoanele lor mobile par sa functioneze.

Misterul se adanceste si mai mult, pentru ca rudele celor disparuti spun ca pot sa sune in continuare pe telefoanele mobile ale acestora.

Profesorul William Webb, de la Royal Academy of Engineering, spune ca aceste telefoane par sa sune, dar acest lucru s-ar intampla si daca ar fi in afara unei zone cu semnal. in realitate, ele suna in gol si dupa un timp intra casuta vocala. Aparatele se afla probabil in apa oceanului si nu pot fi folosite pentru localizare prin metoda triangulatiei.

Alti specialisti in comunicatii sustin insa ca telefoanele n-ar putea sa sune daca nu s-ar afla in apropierea unei celule GSM.

De asemenea, unii pasageri apar ca fiind in continuare online pe unele retele de socializare. Acest lucru poate insemna ca ei au ramas conectati de pe un alt dispozitiv, de unde nu s-au delogat anterior.

Daca au fost conectati de pe telefonul mobil, dupa o anumita perioada de inactivitate, vor fi delogati automat de reteaua de socializare. Acest lucru s-a si intamplat cu unii pasageri, care au trecut de la online la offline in ultimele zile. Asta se intampla insa automat si nu este o dovada ca ei ar fi fost activi pe acea retea.

Si totusi, de ce nu poate fi localizat avionul? Este posibil ca o persoana sa fi oprit intentionat toate instrumentele de comunicatie ale aparatului.

Acest lucru s-ar putea intampla insa si spontan, in urma unei decompresii a aeronavei, explica Martyn Thomas, de la Institution of Engineering and Technology. Astfel, pilotii ar fi fost inconstienti, dar avionul si-ar fi continuat un timp zborul pe pilot automat.

O alta posibilitate este ca avionul sa fi intrat intr-o „gaura neagra aeronautica”, crede expertul Stewart John, de la Royal Academy of Engineering.

Asta inseamna ca, daca aeronava s-a prabusit intr-o zona izolata, nu poate fi localizata decat daca un dispozitiv ar emite regulat semnale radio.

Daca avionul a mai zburat un timp dupa ce a trecut de ultimul check-in, el ar putea sa fie acum mult mai departe de zona in care este cautat.

John crede ca aeronava a fost distrusa de o explozie, poate de o bomba, care nu le-a dat timp pilotilor sa caute solutii sau sa ceara ajutor.

Pe langa varianta exploziei devastatoare si a mainii criminale, o alta ipoteza , destul de controversata, este cea a razboiului electronic.

La bordul avionul se aflau 20 de pasageri care lucrau la compania texana Freescale Semiconductor, fiind experti in tehnologie in domeniul apararii. Ei ar fi putut folosi o tehnologie care sa faca avionul invizibil cu ajutorul unor panouri care sa „indoaie” lumina in jurul aeronavei.

Tot cu ajutorul tehnolgiei, avionul ar fi putut sa dispara de pe radar, iar semnalele de localizare sa fie blocate.

Aceasta tehnologie exista si este folosita chiar de compania Freescale, deci avionul ar putea sa nu fie prabusit, ci doar „mascat”, ascuns.

La bordul avionului se afla cutiile negre, care contin datele despre zbor si convorbirile din carlinga, dar si un dispozitiv care emite semnale timp de 30 de zile dupa prabusirea in apa. Aceste semnale pot fi insa auzite doar dintr-o regiune restransa, aproape de locul catastrofei.

Deocamdata expertii nu au putut detecta niciun semnal care sa ajute la localizarea avionului.

Citeste mai multe aici!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.