Pasaje peste calea ferata si largirea unei artere la 4 benzi, strategia pentru fluidizarea traficului din Timisoara

TIMISOARA. Traficul din centrul Timisoarei ar putea fi decongestionat, daca la mai multe treceri de cale ferata ar fi construite pasaje peste linii, si nu pasaje pe sub acestea. Este parerea consilierilor locali din partea PSD, care au propus ca in partea de nord a orasului sa fie ridicate astfel de structuri peste actualele treceri de cale ferata. Acestea se numara printre amendamentele pe care social-democratii le au la bugetul Timisoarei pe 2017.

CITESTE SI: Primaria Timisoara, poftita sa cumpere, cu o suma uriasa, un imobil monument istoric din care candva au fost aruncati bolnavi in strada! 

„Am propus un proiect pentru efecturea studiilor de fezabilitate si proiectelor tehnice, pentru construirea unor pasaje rutiere pentru supratraversare. Cred ca aceasta solutie e mai eficienta decat subtraversarea, pentru ca nu se mai intarzie atat de mult dupa asteptarea avizelor si a documentatiei necesare. Este vorba despre trecerea de cale ferata de la intersectia strazilor Enric Baader cu Demetriade si trecerea de la UMT. Acolo sunt 4 benzi, dar de cele mai multe ori prinzi bariera”, a spus consilierul  local PSD, Dan Idolu.

Pe de alta parte, consilierii locali ai PSD mai au si un proiect care ar urma sa fluidizeze traficul in zona centrala a orasului, mai ales dupa ce pasajul Popa Sapca va fi finalizat. Acestia vor ca strada paralela cu calea ferata, (Demetriade si continuarea sa, Pictor Zaicu), de la intersectia cu Divizia 9 Cavalerie si  pana la Gheorghe Lazar, sa fie largita la patru benzi.

In plus, de-a lungul acestei strazi largite sa fie montate panouri anti-zgomot.

CITESTE SI: Nu mai au voie sa calce in vreo piata din Timisoara! Pe cine au alungat politistii? 

„De la intersectia strazilor Demetriade cu fosta Ialomitei pana la strada Gheorghe Lazar ar trebui largita strada la patru benzi. Asa s-ar merge pana la strada Popa Sapca pe patru benzi, apoi pana la intersectia cu calea Aradului si pana la Gheorghe Lazar. In felul acesta, s-ar circula mult mai usor, nu s-ar mai face coloane de masini la semafoarele din intersectiile cu strazile mari si atunci nici oamenii nu ar mai trebui sa intre prin zona centrala doar ca sa nu mai stea la semafoare”, a completat Dan Idolu.

Pe de alta parte, consilierii PSD propun si reabilitarea si amenajarea mai multor sersuri giratorii din oras, dar si construirea de trotuare, spatii verzi si bazine cu apa termala, in mai multe cartiere de la periferia orasului.

CITESTE SI: S-au saturat sa reclame nesimtirea? Alegerea biciclistilor la Timisoara 

Invatamantul, prioritate pentru PSD

Reprezentantii PSD vor ca in bugetul Timisoarei pe anul 2017 sa fie cuprinse si mai multe proiecte care prevad reamenajarea si construirea de crese si gradinite in oras.

„Stim cu totii ca sunt locuri insuficiente in scoli si gradinite, sunt cartiere in care nu exista deloc scoli si gradinite, cum sunt Aradului si Steaua, iar printre propunerile noastre se numara construirea de crese si scoli in Zona Aradului si a unei gradinite in Steaua. Dorim construirea unui teren de sport acoperit la Colegiul National Banatean si a unei sali de sport la Scoala Generala nr. 19. Dorim si reabilitarea si constructia unei crese plus gradinita si in zonele Soarelui si in Girocului”, spune Gabriela Popovici, consilier local PSD.

CITESTE SI: Spectacol de foc, de Ora Pamantului, la Timisoara. Cand stingem lumina? 

Consilierii locali din partea PSD spun ca au discutat deja proiectele propuse cu primarul Timisoarei si cu o parte dintre colegii lor si spun ca au fost asigurati ca vor fi sustinuti.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Pasajele supraterane se realizeaza mai rapid si mai ieftin decat SUBtraversarile lui Robu.

    • Da, supratraversarile se fac mai usor, dar arata ca dracu’. Uitati-va la Bacau ce pasaj subteran superb („Oituz – Ștefan Gușă”) s-a facut inca din 2012. E adevarat ca are doar 1×1 benzi, dar nici pasajul nostru Michelangelo n-are mai mult si-si face jobul excelent.

    • Asa a propus si Robu, suprateran la Baader, dar va ocupa extrem de mult loc cu rampe de urcare si coborare in diverse directii. Sa ne imaginam ca Baader va arata ca Popa Sapca, sau ca podul de la Calea Sagului, nu e tot una.

  2. Si arata ca dracu…tiganiada

  3. Fratilor voi ati vazut cum arata aerogara, mizerabila inghesuita improvizata nu e nicio solutie inteligentala vre-o necestitqte:
    1 parcarea e mica scumpa si deloc inteligenta metoda de plata
    2 am prins pe pe ploaie parcarea care era inundata, am traversat-o pe longitudinal cred ca 10 borduri am urcat si coborat cu bagajul
    3 grupurile sanitare asemenea trenurilor personal
    4 rechinii taximetristi ca in 90
    5 cladiri multe xu aspect ceausist

    Si cu toate astea ei prezinta un proiect din afara ariei lor sau cel putin e nevoie sa iti faci treaba ta de urgenta maxima si apoi sa te bagi in alte proiecte si inteleg ca la aeroport domnia e dictatoriala si de cand lumea si pamantul d

  4. Decât sa faceti o grămadă de pasaje (subterane sau supraterane), mai bine scoateți dracu calea ferata care desparte orașul în doua. Nu ar mai trebui nici viaducte, nici pasaje, nici bariere. Unde s.a mai văzut ca trenul să treacă prin mijlocul orașului. Și în plus nici nu ar mai fi atâtea șantiere. Civilizația e departe de noi.

    • In majoritatea oraselor gara este amplasata central! Probabil ca nu ai vazut-o pe unde ai mers pt ca liniile de cale ferata sunt in subteran deobicei. In Europa trenul este un mijloc de transport in comun foarte dezvoltat spre deosebire de Romania unde e mort.

    • Arunca o privire pe Google Maps in Frankfurt sau in orice alt mare oras din Germania sau Europa. Peste tot poti sa ajungi cu trenul pana in centrul orasului. Diferenta este ca acolo infrastructura a fost dezvoltata cu cap si sunt foarte rare locurile in care calea ferata se intersecteaza cu soselele la acelasi nivel.

    • Manchesterul e impanzit de linii de cale ferata, chiar si gari. Old Trafford stadium e fix langa o gara.

    • La Viena!?

  5. O astfel de trecere sa fie facuta si in zona Ronat-Solventul

  6. Dar o stire ca se vrea repararea trotuarelor, nu!? Spectacol ca totul se face numai pentru soferi, pentru pietoni nimic. E superb sa vezi oameni in carucior mergand pe strada, pe contrasens, ca nu se pot urca pe trotuar de borduri imense.

  7. simpatici astia de la PSD nu-i asa?pai mai baieti vorbiti cu domnu Dragnea sa finanteze proiectele voastre si e ok. ca de vrajeala din asta suntem satui.

  8. Nu-mi este deloc simpatic Robu dar când citesc PSD mă apucă greața candindu-mă la Dragnea.

    • Ai dreptate DeDiego! Ca de fapt Boc si alti PNL-isti au facut multe pentru Timisoara! Au dat si fonduri cat par pe broasca! De promisiuni suntem satui! Iar Primul ministru actual care a fost si viceprimar si presedinte CJT, face hernie de cat ne ajuta! Atunci care e mai bun? Eu zic ca nici unul! Iar vopsitu e bun doar de gura, si de proiecte fanteziste, cat este de profesor universitar, fost rector, etc…. Trebuie un primar gospodar si cu picioarele pe pamant. Decat sa faca poduri fara prea mare utilitate in continuare la Jiul si la ILSA, mai bine ar face pasaje supraterane si ar mai repara si niscaiva trotuare si strazi….

  9. Asta e tot acelasi PSD care nu a dat liber vaporaselor timp de 2 ani? Desi Titu Bojin cu apele lui s-a infruptat copios din banii de la UE pentru amenajarea malurilor Begai?