Pasajul Jiul NU va mai fi inundat niciodata, chiar daca vom avea potop la Timisoara! Cum va fi posibil?

TIMISOARA. Cand va fi gata, Pasajul Jiul, aflat acum in plin santier, nu se va mai inunda din pricina ploilor. Da asigurari in acest sens primarul Nicolae Robu care sustine ca s-a gasit o solutie care va asigura evacuarea apei fara probleme. La fel se va intampla si la Popa Sapca.

Practic, se va folosi un sistem precum cel de la Pasajul Michelangelo, singurul ramas uscat dupa ploile din ultima vreme de la Timisoara. Apa nu va fi preluata de canalizarea orasului, ci va fi aruncata direct in Bega.

Nicolae Robu spune ca fundatia de la pasajul redeschis circulatiei e definitiva, iar dedesubt au fost incheiate si retelele noi de utilitati.

Dedesubt sunt realizate si retelele de utilitati noi, in forma lor finala. Nu se va mai sapa sub cele 2 benzi date in folosinta la Jiul. Fundatia e definitiva. Nivelul e mai jos decat era pana acum, pentru ca au tot fost probleme cu inaltimea la acest pasaj. Solutia pe care au adoptat-o pentru evacuarea apei pluviale va fi precum cea de la Michelangelo. Nu va fi preluata apa de sistemul de canalizare al orasului, care e mai sus decat cota cea mai joasa a pasajului. Apa va fi evacuata direct in Bega printr-un sistem separat de evacuare de cel de canalizare al orasului. Dar numai dupa ce e filtrata, adusa la parametrii de mediu corespunzatori. Nu vor mai fi probleme. O solutie similara va fi si la Popa Sapca„, spune primarul Nicolae Robu.

Edilul dezvaluie ca vor mai fi momente in care se va inchide circulatia pe sub pasajul Jiul, pana la finalizarea lucrarilor. Insa opririle vor fi mai ales noaptea si, in general, de scurta durata.

Va reamintim, luni dimineata, a fost reluata circulatia pe sub Pasajul Jiul, in ambele sensuri, prin santier. Mai devreme cu cateva zile decat fusese programat.

FOTO! Liber la circulat pe sub pasajul Jiul din Timisoara! Ce lucrari se mai fac?

jiul-redeschidere-colaj

Mici probleme la lucrarile de pe strada Jiul

In paralel cu lucrarile de largire a pasajului Jiul au inceput si cele de largire a strazii cu acelasi nume, care va avea patru benzi. Aceasta artera va fi finalizata inaintea pasajului si redata circulatiei, insa deocamdata sunt mici probleme la lucrarile care se fac in zona.

Strada Jiul se va termina mai repede. Acolo deja lucrarile in subteran sunt gata. La gaz mai e o problema care trebuie lamurita, cu o conducta de gaz, si apoi se va merge in linie dreapta. Mai avem o problema acolo, dar nu ne blocam din cauza ei. Cum stai cu fata de pe splaiul Titulescu spre pasaj, in stanga e o casa veche, pe colt. Gardul unei case iese putin in strada, si noi am cerut proprietarului sa se mute gardul doi metri mai incolo, pe aliniamentul casei, incat sa avem un trotuar drept acolo. Raspunsul a fost negativ. Eu sper sa rezolvam cu o discutie amiabila. Nu ne blocam de asta, doar ca nu as fi multumit total daca trotuarul ar veni pana acolo si apoi sa faca o curba, dar vom vedea„, a declarat primarul Timisoarei, Nicolae Robu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Daca cota canalizarii orasului ar fi mai sus decat cota cea mai joasa a pasajului se pot intampla doua lucruri: 1. iese kk in pasaj prin gura de canal sau 2. apa nu poate fi evacuata deloc din pasaj printr-o gura de canal (deci nu exista). Asa o fi dle primar?

  2. kk nu ai inteles ..pasajul asta e relativ aproape de Bega si pot trage o conducta care sa deverseze direct in Bega (care nu are nicio legatura cu canalizarea orasului.).bineinteles dupa ce o ,,trateaza”la Popa Sapca nu prea vad cum pot face asta ,defapt nu pot..

  3. La Michelangelo a fost sacrificata o buna bucata din parculetul de langa pasaj pentru aceasta „minunata solutie”.
    La Jiul ce or mai sacrifica? O bucata din parcul central?

    Prin urmare zonele care nu se afla in apropierea Begai vor fi totdeauna inundabile?

  4. Voi chiar sunteti vesnic nemultumiti ! Omu’ s-a straduit si a gasit o solutie la o problema veche de juma de veac , timp in care alti primari cautau scuze in loc de solutii. Chiar cred ca metoda e fezabila. Sper sa monteze si o valva unisens pe conducta cu pricina ca sa nu riscam inundarea pasajului cand creste exagerat nivelul apei din Bega dar sunt convins ca s-au gandit la toate detaliile.

  5. toti ziceti de canalizare… dar nimeni nu se sesizea ca i s-a ceruit unui proprietar sa cedeze o latime de 2m in favoarea primariei pentru 1 trotuar? daca ai acte pe teren si platesti impozitul pe acea suprafata, nu ai de ce sa cedezi… sa se fi gandit la solutia asta inainte de a da drumul la lucrari… sau se va aplica varianta „atat iti lucram in fata casei pana pica gardul din greseala?”