Patinoare in bazine de inot, terenuri de sport, toate gratis pentru timisoreni! Cate baze sportive se construiesc in marile cartiere la Timisoara?

TIMISOARA. Dupa cum opiniatimisoarei.ro dezvaluia doua dintre planurile Primariei Timisoara pentru terenuri in paragina aflate in cartierele Sagului si Buziasului, zone in care municipalitatea intentioneaza sa amenajeze baze sportive si de recreere, astazi primarul Nicolae Robu vine cu o completare. Vrea sa faca 4 astfel de locuri cu bazine de inot acoperite si descoperite si terenuri de sport, chiar si un stadion de rugby.

Doar pentru doua dintre locatii s-a si intocmit deja documentatia si ar putea fi gata in 2017, daca vor fi bani. Potrivit primarului, fata de planul initial, in cele doua vom avea iarna si patinoare, ce vor functiona in bazinele de inot descoperite.

Recent, opiniatimisoarei.ro a scris despre planurile Primariei Timisoara in Sagului si Buziasului. Aceasta vrea sa construiasca bazine de inot descoperite si acoperite, un teren de rugby, unul de tenis, si parcuri. Toate au fost cuprinse in prima documentatie deja intocmita ce este supusa acum de primarie consultarii publice.

CITESTE SI: Bazine de inot, teren de rugby, teren de tenis, parc! Ce surpriza vor avea locuitorii unora dintre cele mai mari cartiere din Timisoara?

In Calea Buziasului si in Sagului vor fi bazine de inot, doua cu acoperis si cate unul in aer liber, iar iarna va fi patinoar. In Buziasului vom avea si un stadion cu 5.000 de locuri si se poate extinde pana la 15.000 de locuri, in special pentru rugby, minifotbal, baschet sau handbal„, a spus astazi Nicolae Robu.

In cartierul Sagului, pe o suprafata de aproape 1 hectar, primaria intentioneaza amenajarea unei zone de sport si agrement, in partea laterala a magazinului Dedeman.

calea-sagului-mall-sens-giratoriu
Terenul pe care s-ar putea amenaja baza sportiva beneficiaza de o serie de lucrari de infrastructura ce se realizeaza odata cu amenajarea noului centru comercial al Timisoarei: drumuri, parcari, mijloace de transport in comun.

Construirea acestei baze este justificata si de aceea ca in zona Sagului asemenea facilitati sportive aproape ca lipsesc cu desavarsire.

Terenul, apartinand Primariei Timisoara, are o forma neregulata si e marginit de strazile Paul Constantinescu, de un lot privat pe care se ridica locuinte, apoi o alta parcela privata din fosta incinta a Dermatina si un teren viran.

puz-agrement-sagului-1

Suprafata totala e de 9.747 mp, iar accesul s-ar putea face fie prin cateva dintre strazile existente, fie prin altele ce ar putea fi nou amenajate. In acest moment, parcela arata ca un teren viran, invadat de vegetatie.

Bazinul descoperit ar putea avea o lungime de 25 m si o latime de 12, iar cel acoperit va fi de 35 m lungime pe 35 m latime.


Teren de rugby in Buziasului

Zona sportiva si de agrement prevazuta pentru cartierul Buziasului este planuita pe un teren delimitat de strazile Nicolae D. Cocea, Atanasie Marinescu, Recoltei si Legumiculturii.

teren-rugby
Aici ar urma sa fie amenajat un teren de rugby cu o tribuna de 5.000 de locuri, alte doua tribune secundare cu o capacitate tot de 5.000 de locuri, a unui teren multifunctional si a unei baze sportive de inot cu doua bazine, unul acoperit si altul in aer liber.

bazin-inot-2

Terenul se afla in vecinatatea unei zone de locuinte, in apropierea Colegiului Tehnic Electrotimis si a unei gradinite.
In apropiere se mai gaseste o parcela privata pe care se gaseste un teren de tenis in aer liber si unul cu balon, dar si un teren de fotbal.

Accesul se poate realiza din Calea Buziasului, prin intersectia cu Intrarea Neptun si intersectia cu strada Matei Milo.
Intreaga zona este deservita de retele de apa-canal, gaz si electricitate.

Suprafata de teren pe care ar urma sa se amenajeze baza sportiva si de agrement este de 53.542 de metri patrati, apartinand municipalitatii, se arata in Planul Urbanistic Zonal intocmit.

In cadrul lucrarilor, pe strada Legumiculturii se va realiza un profil stradal care sa contina si zona verde si pietonal, de 5m, strada Nicolae D. Cocea va fi extinsa cu 8m, iar pe strada Atanasie Marinescu se vor face locuri de parcare. De asemenea, vor fi amenajate piste pentru biciclete.

Oricine doreste sa consulte documentatia pentru cele doua baze de sportive si de agrement o poate face la Primaria Timisoara, la Directia Urbanism in perioada 02.11.2015 – 26.11.2015, orele 8.30 – 10.30 (luni, miercuri, vineri); orele 8.30-10.30 si 14-16 (marti, joi).

Odata incheiata aceasta etapa, proiectele trebuie supuse aprobarii alesilor locali pentru intocmirea de noi documentatii si gasita finantarea pentru ele.

Primarul Nicolae Robu spune ca a fost identificat o locatie si in zona Lipovei, apartinand tot municipalitatii si care va fi intabulat in scurta vreme. Si acolo ar putea fi amenajata o baza sportiva si de agrement.

Am identificat o locatie fara probleme in Calea Lipovei. Avem un alt teren in zona, avem promisiuni ca vom fi in Cartea Funciara saptamana viitoare. Nu aveam cunostinta ca exista acest teren. A venit un cetatean ca el stie ca acel teren este in coproprietate si s-a ajuns la concluzia ca detinem acel teren. Ne intabulam si dam drumul la proiect„, a spus primarul Nicolae Robu.

O a patra locatie pentru care primaria are ganduri mari este in zona Mehala.

A patra locatie, care este aproape sigura, e in zona Mehala, cum se merge spre Sacalaz spre stanga. Este la dispozitia noastra si facem a patra amenajare. Daca nu gasim alta, facem acolo. Are acesibilitate buna„, sustine edilul Timisoarei.

La primele baze sportive, cea din Sagului si cea din Buziasului, lucrarile ar putea incepe in luna martie a anului viitor si s-ar putea incheia in 2017.

Timisorenii le vor putea folosi gratuit.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. A inceput campania electorala ….

  2. Am 46 de ani. Oare apuc inaugurarea acestor obiective?