Patronii, amenintati ca le vor fi ridicate mesele si scaunele. 12 terase din centru, fara autorizatie la Timisoara

TIMIȘOARA. Fie obțin autorizație, fie li se vor ridica scaunele și mesele de pe stradă. Primăria Timișoara amenință patronii de terase din cartierul Cetate că va interveni acolo unde nu există autorizație.

CITESTE SI: Dupa scandalul din Piata Iosefin, unde o producatoare agricola a fost izbita de pereti si scoasa cu forta in strada de politistii locali, Primaria Timisoara vrea sa cumpere un teren, cu peste o jumatate de milion de euro, ca sa faca parcare

Reprezentanții municipalității susțin că ar fi vorba doar despre 12 localuri, fără să le nominalizeze și că administratorii trebuie să rezolve situația în următoarele 7 zile, ca să evite închiderea teraselor. Aceasta in conditiile in care, in centrul vechi din Timisoara sunt aproape 100 de terase, ai caror proprietari s-au conformat.

Ocuparea domeniului public în mod legal se face pe baza unui regulament stabilit de Consiliul Local. Acesta presupune, în mare, două lucruri: conformarea cu unele reguli de bază în privința aspectului, amplasamentului și siguranței terasei și achitarea unei chirii de 2 lei/mp/zi în zona A, în lunile de vară.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Pe bune chiar nu au?

  2. Gurile rele spun că un arhitect ar conduce de fapt Primăria. Noi nu credem asemenea zvonuri.

  3. În momentul de față primaria Timisoara are un arhitect sef intermediar pana în 01.07

  4. pe site-ul asta mereu se aduna in comenatrii toti ortacii asistati social care in lipsa de ocupatie mai lanseaza cate o pastile uselista

    • Uau

  5. E nevoie doar depunerea unui simplu propiect despre cum va arata terasa, o schita. Apoi de o cerere scrisa si gata, se primeste autorizatia. Singura conditie ar mai fi sa fie semnata schita de catre Negrisanu ceea ce costa foarte mult, altfel cererea este respinsa ori de cate ori e nevoie, pana apelezi la firma lui Negrisanu, apoi se rezolva.

    • Arhitectu șef al primăriei Timișoara e Gabriel almajan,eu stiu

  6. Cei ce vor obtinerea autorizatiei in regim de urgenta sunt indemnati sa doneze pentru campania lui Nicusor Dan si sa isi retraga eventualele donatii / imprumuturi pentru campania Elenei Lasconi

  7. Consider că este important să aducem în discuție o discrepanță vizibilă între modul în care este administrat spațiul public în centrul vechi al Timișoarei și practicile din alte orașe europene. În numeroase capitale sau orașe turistice din Europa, zonele istorice sunt animate, cu muzică ambientală, terase vibrante și evenimente care contribuie la viața culturală și economică a orașului. Din păcate, în Timișoara, reglementările excesive ale autorităților locale au transformat centrul vechi într-un spațiu lipsit de viață, fără dinamismul caracteristic altor orașe europene.

    Mai mult, în timp ce în București vedem numeroase terase amenajate cu bun gust pe domeniul public, care oferă locuitorilor și turiștilor un cadru plăcut de socializare, în Timișoara autoritățile locale aleg, din păcate, să desființeze astfel de inițiative, chiar și atunci când acestea respectă standarde estetice și funcționale ridicate. Consider că este necesar un dialog deschis între administrație și comunitatea locală pentru a găsi un echilibru între reglementare și susținerea inițiativelor care contribuie la atractivitatea orașului.

  8. „La donna e mobile, mese si scaune. Vin de la gara, cu sare amara”.