TIMISOARA. Patru trasee de poveste prin Banatul romanesc, dar si cel sarbesc sunt pripuse in cadrul unui proect indraznet de promovare a turismului in aceasta minunata zona.
Primul traseu se numeste Ruta turistica Urbana si cuprinde orasele din Banat. Cel de-al doilea traseu este Rura turistica Rurala. In cadrul acestui traseu, turistii pot admira frumusetile oferite de Defileul Dunarii sau pot explora si descoperii salbaticia originala a naturii din ariile naturale protejate si parcurile naturale si nationale: Carska Bara (Serbia), Cheile Nerei, Semenic, Domogled sau Portile de Fier din Romania. Vestigii istorice importante pot fi descoperite vizitand Cetatea Golubat din Serbia si in numeroasele situri arheologice pastrate in zona Banatului.
Morile de apa de la Rudaria denumite individual dupa numele strabunilor si din imaginatia creatoare a localnicilor (Moara de la Tunel, Moara cu ciutura sau Moara Popeasca) va asteapta si astazi in comuna Eftimie Murgu din judetul Caras-Severin sa va spuna povestile oamenilor si a acestor locuri macinate de timp.
Iubitorii de ape termale pot alege Ruta turistica Baile Herculane (cel de-al treilea traseu propus) explorand „coltii de calcar ai Domogledului” si se pot bucura de un sejur de neuitat intr-o statiune balneara vestita de mii de ani.
O incursiune turistica spectaculoasa si putin cunoscuta de unii dintre romani poate fi facuta alegand Ruta turistica Serbia – cel de-al patrulea traseu. Tara vecina ne asteapta cu o bogatie gastronomica recunoscuta in Balcani si o ospitalitate fraterna, avand in vedere bogatia si relatiile interculturale existente de secole intre locuitorii din zona transfrontaliera a Banatului.
Pareri
Despre ce proiect indraznet e vorba mai precis?