PayPoint-uri de culoare roz „plantate” in intersectiile din Timisoara unde impiedica vizibilitatea in trafic! Soferii sunt furiosi

TIMISOARA. Au rasarit ca ciupercile dupa ploaie! Mai multe payPoint-uri au fost montate in Timisoara  in diferite locuri din oras. N-ai cum sa le ratezi. Au o culoare stridenta si au fost asezate in special in intersectii. In multe cazuri insa sunt un adevarat pericol pentru trafic, deoarece impiedica vizibilitatea atat pentru soferi, cat si pentru pietoni.


Domnule, cum sa pui asa ceva in intersectie? Uitati aici la Miresei cu Cetatii, e o prostie. Aia care fac dreapta pot sa surprinda vreun pieton, Doamne-fereste, si sa se intample o nenorocire. Is si mai incolo catre capat„, a spus pentru www.opiniatimisoarei.ro un sofer.

Le-am vazut de ieri sau alaltaieri, n-am inteles ce-i cu ele. Dar sar in ochi. Unii se uita la ele si nu-s atenti la circulatie. Dar sunt prost asezate ca impiedica vederea„, a adaugat un alt conducator auto.

Cum sa dai aprobare aici, bine ca n-au aprobat pe trecerea de pietoni sau langa semafor„, a afirmat ironic un alt sofer.

Nici trecatorii nu stiu foarte bine la ce folosesc. Este vorba de niste terminale unde se pot achita diverse facturi si reincarca diferitele cartele de telefonie mobila.

„Habar n-am avut ce-s astea. Daca se poate plati la ele, nu-i rau. Dar prea-s asezate asa in margine. Eu nu stiu sa le folosesc, dar ma gandesc ca, daca se face coada, soferii din partea aia nu mai vad nimica la drum”, a spus nedumerita o timisoreanca ce trecea prin dreptul unuia dintre payPoint-urile de pe Calea Aradului.

Potrivit reprezentantilor primariei, in Timisoara au fost amplasate 21 de astfel de terminale self service. Comisia de Ordine Publica din Primaria Timisoara a dat inca din 24 aprilie un aviz favorabil pentru instalare unei firme din Bucuresti. Aprobarea este pentru perioada 1 mai – 30 octombrie 2013.

Terminalele ocupa 0,4 mp fiecare, iar firma care le gestioneaza plateste taxa de ocupare a domeniului public, care este de 3 lei/ mp pe zi, in zona centrala a Timisoarei, si 2 lei/mp pe zi in alte zone.

FOTO: Virgil Simonescu

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Mizerii de bucales, culoare oribila,asezarile alese sunt aiurea, se incurca circulatia masinilor si pietonilor. Si poate cel mai important, nu au nici o intrebuintare constructiva. O afacere din care ies baieti destepti in castig si poate hoti, acum au unde sa isi monteze smecheriile….Atentie MARE CU ACESTE APARATE numite pompos terminale pay point.

  2. numai in romania mai vezi asa ceva am ramas socat cum le-a dat voie sa puna asa ceva in mijlocul trotoarelor

  3. sa mearga la masa la bucale sa puna acolo asa aiurea tomberoanele astea 🙂

  4. Cea mai grava situatie este faptul ca aceste prostii ocupa inutil trotuarele care au destinatia traficului pietonal si nu stationarii pietonale, ocupa deasemenea spatiul de imbarcare-debarcare (sau urcare-coborare) in statiile mijloacelor de transport in comun (langa posta mare) si in plus iau din activitatile societatilor comerciale nemaistimuland clientii sa intre ci oferind o alternativa pentru achizitionarea unor servicii rezervand domeniul public unor activitati comerciale nepotrivite(diminuand spatiul nostru al tuturor). Deci toate pe dos pentru niste prostii gandite de niste idioti. Nu peste multa vreme nu vom avea pe unde sa mergem din cauza rezervarii tramei stradale pentru activitatile comerciale. De ce nu pun tampitii cate un automat in biroul lor de functionari publici si sa desfiinteze usa biroului pentru accesul eventualilor clienti. Ar fi un castig pentru domeniul public in TM. Gandesc cu dosul astia, fiindca de cap nu au invatat sa se foloseasca. Pe scurt, lasati domeniul public liber de activitati comerciale, altfel TM va deveni un mare talcioc. Nu ajuta de fapt cu nimic faptul ca niste companii vand niste servicii de rahat in statiile mijloacelor de transport in comun sau pe aleile de plimbare si de promenada. Este chiar kitsch (mai exact de rahat!). Insa demonstreaza din plin interesul autoritatilor publice pentru cetateni. Li se rupe de noi. De fapt au pus si bude din alea de plastic pe domeniul public – bombele biologice. De ce ma mira o cutie cu ecran?

  5. Pana la urma cine a dat aviz pentru amplasarea acestor prostii pe domeniul public?

    • Robu. Dupa plata parcarii cu telefonul si supraveghierea muncitorilor cu tablete acum a venit si cu porcariile astea. Penibil.

  6. eu sper sa fie totusi o gluma amplasarea acestor aparate ampulea

  7. Ba inteligentilor din primarie nici macar nu ma mai obosesc sa scriu ortgrafic corect, il las pe robu sa comenteze si sa ne lumineze cu stiita lui,sa revenim , cei de la comisia de circulatie sint singurii in masura sa avizeze sau nu amplasarea cretinitatilor emanatilor din pmt, dar nu stiu ce fac??? ori nu se pricep si iau banii degeaba ori sint slugi si fac ce le spune stapinul orasului robu.

  8. avem liber la vandalizat tomberoane mov

  9. ce nu inteleg eu: aparatele astea sunt destinate oamenilor care se deplaseaza pe jos. Ce logica exista pentru a le amplasa fix, dar fix, la marginea trotuarului? Poate isi mai plateste vreun sofer factura la gaz asa, din mers, sau cum…?

    • Aceste pay-point-uri au fost instalate pentru ca soferii timisoreni sa poata opri in mijlocul intersectiei, sa puna avariile, si sa isi plateasca facturile.

  10. Deci.
    1)Amplasarea de mobilier urban pe Domeniul Public se poate face dupa obtinerea Autorizatiei de Construire dupa ce in prealabil terenul a fost concesionat.(conform legii 50/1991)
    2).Daca „firma din Bucuresti” nu are Autorizatie de Construire aceasta a incalcat Legea 50/1991 si este normal sa fie amendata pentru fiecare amplasament in parte de catre primarie.
    3.Prezentul comentariu poate sa tina loc de sesizare iar primaria este obligata sa aplice legea.
    4.Neaplicarea legii de catre primarie constituie contraventie la aceeasi lege 50/1991 si primaria poate fi amendata de Inspectoratul de Stat in Constructii.(asta intr-un stat de drept).In acest caz putem spune ca primaria are un interes.(oare a cui este „firma din Bucuresti ?)
    5.Curios este faptul ca amplasarea aparatelor s-a facut pe baza unui „Aviz favorabil dat inca din 24 aprilie de catre Comisia de Ordine Publica din Primaria Timisoara”.
    6.Avem dea face cu o harababura in primarie ? Directii care isi incalca atributiile in dauna altor directii care sunt abilitate sa aplice legea in ceeace priveste amplasarea constructiilor si autorizarea acestora.De ce pentru amplasarea unui panou publicitar este nevoi de min 50 m fata de intersectii pentru a nu obtura vizibilitatea iar pentru aceste automate nu se impune asigurarea vizibilitatii soferilor si pietonilor in intersectii? Cine raspunde in caz de accident? Mortul sau Consiliul local care nu a prevazut aceste situatii in HCL.sau poate seful Comisiei de Ordine Publica care a dat avizul de amplasare?