Pe mii de hectare graul nu a fost cules inca in Timis. Ce asteapta fermierii

TIMIS. Este o vara ploioasa, iar acest lucru nu e neaparat unul bun pentru culturile agricole din judetul Timis. Graul ar fi trebuit treierat de mult, insa au mai ramas restante cateva mii de hectare.

CITESTE SI: Vaporasele, scoase din depou si puse pe Bega. Primele plimbari, de Ziua Timisoarei. Video 

Agricultorii asteapta ca soarele sa risipeasca norii macar 3-4 zile la rand pentru a putea intra cu utilajele in lanurile de grau. Mai sunt de treierat vreo 3.000 de hectare in tot judetul, iar agricultorii s-au orientat si au cultivat soiuri rezistente la intemperii, parca presimtind ca nu va fi o vara usoara, din cauza schimbarilor climatice.

Porumbul si floarea soarelui arata exceptional, iar la grau a mai ramas de recoltat o mica parte. Din 130.000 de hectare, mai sunt de treierat vreo 3.000 de hectare. Au fost, intr-adevar, culturi afectate din cauza ploilor, insa punctual si nu pe suprafete mari. Oricum, stam foarte bine fata de restul tarii„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Doru Petanec, directorul Directiei Agricole Timis.

CITESTE SI: Bravo. Actiune uriasa pentru nimicirea ambroziei intr-o comuna mare de langa Timisoara. Oamenii se aduna sa smulga plantele 

Potrivit lui Petanec, atat pomii fructiferi, cat si vita de vie arata foarte bine, chiar daca au fost ploi insemnate in ultima vreme.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Directia agricola , o institutie complectamente inutila , ar trebui sa functioneze cu maximul 3 angajati , cel mult , de sorginte comunista , cu reminiscente comuniste , ramasa de mult fara obiectul muncii , cei care trebuie sa relationeze cu ministerul agriculturii o pot face direct , prin mail si alte mijloace ce tin de anul 2018 , iar surplusul de personal , de specialisti , am lasat fara ghilimele , potrivit competentelor ii asteapta piata muncii , unde si asa se spune ca este lipsa de personal calificat , posibil nu chiar pe aceeasi salarii , dar aceasta este economia de piata , trebuie sa aiba cel mult obiectivul de a tine anumite evidente , statistici , bineinteles ca este valabil si pentru multe alte institutii ale statului , sau mai exista varianta , ca specialistii din aceasta directie , agricola , sa devina ei insasi , daca nu sint deja , antrepenori in acest domeniu , agricultura , ca se spune ca nu ne valorificam deloc potentialul pe care il avem , pot sa vina cu experienta acumulata in anii petrecuti la stat , pot sa ofere consultanta de specialitate etc .