Pentru a supravietui, primii colonisti in America au recurs la canibalism. Vezi o descoperire uimitoare!

Yorak Van Wageningen as “Captain Argall” in New Line Cinema’s upcoming film, The New World. The epic adventure is set amid the encounter of European and Native American cultures during the founding of the Jamestown Settlement in 1607.

Locuitorii din Jamestown, prima colonie engleza infiintata in America, in statul Virginia, au recurs la canibalism pentru a supravietui foametei din 1610, afirma autorii unui studiu realizat pe osemintele unei fete in varsta de 14 ani.

Suferind din cauza foametei in iarna din 1609-1610, cand 80% dintre colonisti au murit, unii dintre ei au incercat si au reusit sa extraga materie cervicala, dar si tesuturi din zona fetei si a gatului din trupul unei adolescente in varsta de 14 ani, pentru a le manca, au anuntat antropologii de la Muzeul National de Istorie Naturala din Washington.

Craniul tinerei fete prezinta urmele lasate de mai multe lovituri date pentru a-l sparge, ca si urmele unor taieturi profunde la nivelul fetei si al gatului, a precizat intr-un comunicat Douglas Owsley, un antropolog de la muzeul citat, care a analizat acele oseminte.

Disperarea si circumstantele exceptional de dificile carora au fost nevoiti sa le faca fata colonistii din fortul Jamestown in iarna dintre anii 1609 si 1610 s-au relevat in tratamentul postmortem aplicat trupului acestei fete tinere„, a subliniat acelasi cercetator.

Intentia lor, foarte clara, a fost de a dezmembra trupul, de a extrage creierul si tesuturile din zona fetei pentru a le manca„, afirma Douglas Owsley, potrivit caruia colonistii care au facut acele lucruri nu stiau prea bine cum trebuie sa procedeze.

Ei au incercat mai intai sa deschida craniul prin zona fruntii, dar n-au avut succes. Apoi, au aplicat o serie de lovituri in partea din spate a capului, cu ajutorul unui topor de mici dimensiuni pentru a putea sa deschida craniul.

Oamenii de stiinta au putut astfel sa reconstituie detaliile din viata acestei adolescente, venita din Anglia, analizand dezvoltarea unui molar si stadiul de crestere al osului barbiei. Doar 10% din scheletul tinerei a supravietuit pana in zilele noastre.

Cercetatorii au estimat ca tanara avea aproximativ 14 ani atunci cand a murit, insa ei nu au putut sa determine cauza decesului.

Folosindu-se de o serie de tehnici digitale si medicale, cercetatorii au putut sa alcatuiasca un portret probabil al chipului adolescentei.

Ei au scanat mai intai resturile incomplete ale craniului fragmentat si au realizat un model virtual al cutiei craniene, asambland, pe cale digitala, toate bucatile de craniu, ca pe un puzzle.

Acest model a fost apoi imprimat in trei dimensiuni, pentru a reconstitui chipul fetei. Acesta va fi expus la Muzeul National de Istorie Naturala din Washington incepand din 3 mai, in cadrul unei expozitii de dosare de medicina legala din Chesapeake din secolul al XVII-lea.

Ramasitele pamantesti ale tinerei de 14 ani vor fi expuse la Jamestown in apropiere de locul in care au fost descoperite.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.