Peste 100 de masini de epoca au iesit la parada, in Piata Unirii din Timisoara. Foto si video

TIMISOARA. Rafinate, elegante si cu parfum de epoca, bijuteriile pe patru roti au fost admirate de pasionatii de autoturisme, dar si de cei curiosi, intr-o noua editie Retroparada Primaverii.

CITESTE SI: Moment istoric la Timisoara. Sute de oameni la slujba de resfintire a Domului Catolic din Piata Unirii, oficiata in trei limbi. Video

Batranele doamne de poveste si-au gasit loc in Piata Unirii din Timisoara.

VIDEO: George Stefanita

Peste 100 de vehicule din istoria automobilistica au participat la marele eveniment. Cele mai multe apartin colectionarilor din Timis, carora li se s-au alaturat colectionari din Hunedoara si Caras Severin, precum si cativa colegi de pasiune din Serbia.

La 25 de ani de la infiintarea sa de catre 21 de pasionati de vehicule istorice, Retromobil Club Romania constituie la ora actuala cea mai importanta asociatie de profil din tara, fapt ce se datoreaza celor peste 3.700 de membri si eforturilor considerabile prin care restaureaza si intretin vehicule istorice ce se inscriu in patrimoniul tehnic si cultural national si mondial„, transmit reprezentantii Retromobil Club Romania, devenit o prezenta obisnuita pe scena automobilismului romanesc, fiind pastratorul unei traditii nationale automobilistice care a inceput in urma cu peste 120 de ani. Atunci Romania s-a inscris in topul primelor 10 tari din Europa ce au introdus automobilul, fiind, totodata, cea a sasea tara din lume in care s-au organizat primele curse de automobile (1904).

 

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Jaguaru ala ce cauta la retroparada? Nu are nicio legatura cu o masina clasica

    • Daca a implinit 30 ani, se incadreaza la vehicul istoric.