Peste 11.000 de oameni, la Craft Art TM

TIMIȘOARA. Prima ediție a festivalului internațional de bere artizanală Craft Art TM a reușit să adune peste 11.000 de timișoreni în Parcul Rozelor. Timp de trei zile, berea artizanală bună a fost vedeta evenimentului, iar sortimentele de mâncare inedite nu au lipsit. Concertele au fost marea surpriză a organizatorilor, care au adus câteva dintre cele mai bine cotate trupe, atât pe piața națională, cât și pe cea internațională.

Primul festival internațional de bere artizanală a reușit să scoată din casă timișorenii, pregătiți să deguste cele mai bune sortimente de bere, de la producătorii prezenți la festival. Din cei aproape 12.000 de oameni care au ajuns în Parcul Rozelor, cei mai mulți au căutat standurile producătorilor de bere artizanală din străinătate, curioși să afle ce gust au sortimentele și care sunt rețetele lor de producție. Cea mai căutată bere din străinătate a fost Camba Bavaria, producător care a venit pentru prima dată la un festival în România: ”Am venit direct la standul lor, pentru că am auzit de premiile pe care le-au luat, la nivel european. Sunt curios să văd ce gust au berilor lor artizanale. Rețetele nu mi le-au spus, dar mai încerc”, spune Ionuț M, 40 de ani.

Nici producătorii români nu s-au lăsat mai prejos. Clinica de Bere a avut permanent cozi la stand, semn că timișorenii apreciază cel mai mult brandurile locale. Clujenii de la Klausen Burger s-au împrietenit repede cu timișorenii, sortimentele lor fiind foarte cunoscute și apreciate de cei prezenți la Craft Art TM. Andrei Vulpescu, scriitor și blogger, a apreciat berea artizanală de la Arădeana, datorită faptului că este produsă după rețetă din Cehia.

La capitolul mâncare, un burger a făcut senzație printre toți cei prezenți la festival, prin denumirea inedită pe care a avut-o – burgerul jandarm. Clătitele au fost deliciul doamnelor și a celor mici: ”Sunt cu cel mic, așa că nu prea pot să ocolesc standul de clătite. Mai ales că este foarte colorat. Așa că pentru mami și tati o bere, iar pentru cel mic, o clătită cu ciocolată, împachetată frumos. Ne place aici, este un altfel de festival, iar faptul că am venit în toate cele 3 zile, cred că spune ceva, spune Ada C., 35 ani.

Și pentru ca berea artizanală și mâncarea să fie digerate mai bine, muzica nu avea cum să lipsească. Responsabili de distracția de după-amiază au fost Dj Bully, UFe și Rammon, care au reușit să adune timișorenii înspre scenă, încă de la ora 15.00. ”Am venit pentru că am auzit muzica din afara parcului. Mi-a plăcut ce am auzit, așa că mi-am luat o bere și stau cu prietenii, să mă răcoresc”, spune Vicențiu.

Serile de sâmbătă și duminică au fost cu adevărat memorabile. Gojira& Planet H, Golan și Otherside au reușit să anime publicul din Timișoara, prin show-urile lor. Timișorenii s-au adunat lângă scenă, iar aplauzele au continuat până târziu în noapte. ”Am fost și sâmbătă… și duminică. Seturile lui Gojira le-am mai auzit de mare, așa că mi-am adus aminte de concediu, odată cu seturile lui. Iar proiecțiile de pe ecrane, absolut fabuloase”, declară Angi, 23 ani.

Organizatorii de la Clinica de Bere mulțumesc publicului din Timișoara pentru faptul că au ajutat la crearea atmosferei de festival european: ”Niciodată nu am văzut Parcul Rozelor atât de animat. Lume care se plimbă, lume la standuri, lume în fața scenei. Ne bucurăm că am reușit să oferim timișorenilor un weekend dacă nu de neuitat, măcar plin de bere artizanala bună și muzică de calitate. De fapt, asta am vrut să facem- un eveniment de calitate, european, în Timișoara

Fotografiile oficiale ale evenimentului urmează să fie postate pe pagina de FB a festivalului.

Eveniment sponsorizat de Vox Technology Park.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.