Peste 1500 de locuri sunt disponibile la Universitatea Politehnica Timisoara pentru admiterea de toamna, la licenta si master

528 de locuri, din care 109 BUGETATE, isi asteapta ocupantii in sesiunea septembrie 2015 la ciclul de studii de LICENTA, pentru anul universitar 2015 – 2016.

Universitatea Politehnica Timisoara mai are disponibile locuri la sapte facultati: Chimie Industriala si Ingineria Mediului, Constructii,  Electrotehnica si Electroenergetica, Management in Productie si Transporturi, Mecanica, Inginerie Hunedoara, stiinte ale Comunicarii.

Inscrierea candidatilor va avea loc in perioada 04.09.2015 – 08.09.2015, concursul de admitere este programat in 09.09.2015, iar rezultatele finale, dupa confirmari, vor fi afisate in 13.09.2015.

Subiectele examenului scris din sesiunea de vara, iulie 2015, la admiterea la licenta la facultatile Automatica si Calculatoare, Electronica si Telecomunicatii, Arhitectura sunt disponibile pe pagina de internet a universitatii, www.upt.ro, la sectiunea Admitere Licenta 2015.

Universitatea Politehnica Timisoara, prin programele de studii universitare de MASTER, pune la dispozite 1050 de locuri, din care 427 la BUGETATE, pentru sesiunea de admitere din septembrie.

Sunt scoase la concurs locuri la toate facultatile – Arhitectura si Urbanism, Automatica si Calculatoare, Chimie Industriala si Ingineria Mediului, Constructii, Electronica si Telecomunicatii, Electrotehnica si Electroenergetica, Management in Productie si Transporturi, Mecanica, Inginerie Hunedoara, stiinte ale Comunicarii.

Inscrierea candidatilor va avea loc in perioada 14.09.2015 – 16.09.2015, examinarea este programata in 17.09.2015, iar rezultatele vor fi afisate in 18.09.2015.

Calendarul detaliat al admiterii, distributia locurilor pe facultati si oferta de programe si specializari sunt disponibile pe pagina de internet a universitatii, www.upt.ro, la sectiunile Admitere Licenta 2015 sau Admitere Master 2015.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Speram ca vor fi ocupate, dar acest lucru are radacini mai adanci .
    Situatia este rezultatul „relaxarii complete” de la nivelul invatamantului de toate gradele; fatete:
    – „Universitati” infintate „peste tot”, cu criterii de evaluare minimale (procesul „Bolognia” + consecinte);
    – renuntare la examenele de admitere, (din 3 au devenit 2 apoi 1, si la unele universitati admitere bazata pe dosar, concurenta neloiala);
    – Universitati „particulare” (care se regasesc greu in topul 2000 al clasamentelor internationale) dar care sunt – mai nou – sustinute financiar de stat; se pare ca la unele din acestea poti sa „intri” fara bacalaureat (!) cu obligatia ca pana la sfarsitul anului I sa iei bacul; (am citit si despre „parerea” unui „ales” care cerea chiar desfiintarea BAC-ului!!!!!)
    De aici alocarile financiare se impart la multi „flamanzi”; apar pierderi/sifonari de fonduri de la Universitatile „cu traditie” (de exemplu primele 25 (?) ) care „supravetuiesc” in speranta unui viitor mai fericit. De aici fonduri care blocheaza evolutia fireasca a universitatilor cu traditie; de aici diluarea „sumei IQ a studentilor”
    – Invatamant preuniversitar aflat intr-o stare greu definibila in cateva cuvinte,
    Lista ar putea continua; partea proasta este ca situatia este cvasi cunoscuta si masurile care se iau – si asta nu la nivelul Universitatii – sunt adeseori doar declarative, putin eficiente.
    Problema este mult prea ampla si gandurile enumerate sunt oricand „atacabile”.