Peste 4.000 de pasapoarte s-au eliberat in Timis de la inceputul anului. Astazi si maine se sarbatoreste… pasaportul

De la inceputul anului si pana in prezent Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple Timis a preluat aproximativ 2500 de cereri pentru eliberarea unui  pasaport electronic si 1600 pentru pasaport temporar – ponderea o reprezinta pasaportul electronic, aproximativ 65%.

Taxa pentru emiterea unui pasaport electronic este de 276 lei si se elibereaza in termen de 15 zile calendaristice, iar taxa pentru emiterea unui pasaport temporar este de 216 lei si se elibereaza in aceeasi zi.

Programul de lucru este zilnic intre 08:30 – 16:30, iar miercuri intre 08:30 – 18:30.

„Dorim sa informam cetatenii care doresc sa preschimbe documentul de calatorie  sa nu astepte pana in ultimul moment acest lucru, ci sa ia aceasta decizie din timp, in functie de perioada de vacanta planificata si sa verifice valabilitatea pasaportului inainte de a-si programa concediul. Astfel vor fi evitate aglomerarile din perioada estivala, dar, totodata, si efortul financiar al cetateanului este mai redus intrucat pasaportul temporar este valabil 1 an, la un cost de 216 lei, iar pasaportul electronic este valabil 5 ani, la un cost de 276 lei”, a declarat Ionel Cojocaru, seful Serviciului Comunitar pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor Timis.

La data de 19 martie 1912, prin promulgarea in inaltul Decret Regal nr. 1758/19.03.1912 a „Legii asupra pasapoartelor”, a intrat in vigoare, practic, prima lege moderna in domeniu.

Pentru a marca acest eveniment, astazi si maine,  la sediul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple Timis, vor fi expuse documente de calatorie care au fost emise de-a lungul timpului de serviciile de profil, iar cetatenii care doresc informatii suplimentare se pot adresa lucratorilor serviciului.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.