Pfizer BioNTech, autorizat si pentru vaccinarea copiilor intre 12 si 15 ani, in Europa

Agentia Europeana a Medicamentului a autorizat vaccinarea adolescentilor cu varsta cuprinsa intre 12 si 15 ani cu serul companiei Pfizer-BioNTech.

CITESTE SI: 10 oameni nou infectati cu COVID la Timisoara si niciun deces. Scade vertiginos numarul pacientilor din Terapie Intensiva in Timis 

Vaccinul este primul care obține unda verde a EMA in vederea vaccinarii adolescentilor in cele 27 de state membre ale Uniunii Europene (UE). Pana acum, vaccinul era autorizat pentru vaccinarea persoanelor in varsta de peste 16 ani.

Laboratoarele companiilor care au produs serul au anuntat pe 31 martie ca vaccinul lor anti-covid are o eficienta de 100% la adolescenti cu varsta cuprinsa intre 12 si 15 ani, potrivit rezultatelor unui test clinic in faza 3, asupra a 2.260 de adolescenti, in Statele Unite.

Directoarea executiva a EMA Emer Cooke anunta la inceputul lui mai ca agentia, cu sediul la Amsterdam, urma sa evalueze in mod accelerat date transmise de catre producatorii vaccinului in vederea autorizarii vaccinarii adolescentilor cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani.

Rezultatul acestei evaluari era asteptat initial la inceputul lui iunie, scrie hotnews.ro.

Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, a declarat, joi, ca asteapta decizia Asociatiei Europene a Medicamentului (EMA) privind vaccinarea copiilor, iar dupa ce aceasta decizie va fi emisa, Romania va incepe vaccinarea minorilor cat de repede posibil.

Asteptam cu nerabdare decizia Asociatiei Europene a Medicamentului, cat de repede posibil vom aproba si noi si vom incepe vaccinarea la aceasta grupa de varsta. Evident ca vaccinarea va avea nevoie si de acordul informat al parintelui. Speram sa existe o cat mai mare colaborare cu parintii si cu medicii de familie asa incat copii care nu neaparat sufera si nu dezvolta forme foarte severe, dar sunt un vector important de transmitere, sa se vaccineze in numar cat mai mare”, a declarat Ioana Mihaila.

UPDATE: „Schema de vaccinare și modalitățile de programare sunt la fel ca la populația adultă.

Este important de menționat că este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal. În acest moment, platforma de programare este în curs de optimizare, iar de săptămâna viitoare va putea permite programarea prin contul părinților.” colonel dr. Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV.
Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.