30 de milioane de euro vor fi incasati pana la prima zi de scoala, pe ghiozdane, caiete, stilouri care, spera parintii, vor face din copilul lor un elev model. Este o estimare facuta de cei cu afaceri in domeniu.
Batalia cea mare se da pe de o parte intre librariile clasice si cele online, iar apoi intre parintii cu buget controlat si scolarii dornici sa intre in clasa cu rechizite la moda.
Piata rechizitelor este in crestere cu 20%. Vorbim de valoare, si nu de volumul de vanzari. Adica alegem produse mai scumpe.
Parintele accepta un compromis financiar in ideea ca-l va motiva pe elev. Si ca-l va scuti de unele frustrari, pentru ca trusa de rechizite este deja vedeta in clasa.
In Romania au „prins” toate cele cu imagini din filme si desene animate care- puse chiar si pe o guma de sters – vand foarte bine.
Aflati totusi ca pretul pentru produsele clasice, „anonime” si de calitate medie, adica un bloc de desen, un vocabular, un „pic” de corectat poate fi si de 50 de ori mai scazut.
Cert e ca din cele 55 de milioane de euro, cat inseamna piata rechizitelor, acum e varful.
„In perioada 1-15 septembrie se vinde aproximativ 60% din totalul de produse scolare pe tot anul„, a declarat Alina Zinculescu, sef de magazin.
Internetul a preluat insa o buna parte din profitul librariilor. Pentru ca toate preturile sunt cu 20-30% mai mici, vanzarile online de rechizite au crescut cu 75 %.