Pista de biciclete de 65 de kilometri, pe digul raului Timis. Va trece prin 6 localitati

TIMISOARA. Administratia Bazinala de Apa Banat vrea sa construiasca o noua pista de biciclete pe digul unui rau. Acesta ar fi al doilea astfel de traseu, dupa cel de pe digul raului Bega catre Serbia.

CITESTE SI: O singura firma vrea sa modernizeze spatiile din jurul Palatului Administrativ la Timisoara. Lucrari de o jumatate de milion de euro

Noua pista ar urma sa fie amenajata cu bani din PNRR.

”Am depus proiectul pentru construirea unui traseu cicloturistic pe digul de aparare a raului Timis, pe care ABA Banat il administreaza. Este vizat tronsonul Albina-frontiera Serbia, malul stang al raului Timis. Proiectul a fost acceptat pentru finantare prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), pe componenta 11-Turism si cultura”, transmit reprezentantii ABA Banat.

Pista pentru biciclete va avea 65 km, va fi construita pe coronamentul digului de aparare, in constructia pistei vor fi folosite solutii verzi, calea de rulare va fi realizata din agregate, asfaltul nefiind permis in extravilanul localitatii.

Traseul va trece pe teritoriul a 6 localitati din judetul Timis: Parta, Giera, Ghilad, Ciacova, Padureni, Sacosu Turcesc.

Reprezentantii ABA Banat mai spun ca pista nu va afecta functionalitatea digului, fiind posibil accesul pe ridicatura de pamant in caz de interventie la inundatii sau pentru intretinere.

Prin acest proiect se doreste incurajarea ecoturismului, prin utilizarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ.

ABA Banat a construit o pista de biciclete si pe digul de aparare a raului Bega, insa Apele Romane nu au mai putut sa o intretina, astfel ca aceasta a fost preluata in administrare de Consiliul Judetean Timis.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Ma bucur, sper sa se faca in timpul vietii mele!!
    Asa, din considerente geografice: Timisul trece prin Parta, insa Giera, Ghilad, Ciacova, Padureni si Sacosu Turcesc sunt la 4…7 km de Timis. Dar asta sa fie singura problema. Spor la lucru!

    • Autorul mai mult ca sigur a vrut sa se refere la denumirea comunelor- unitatile administrativ teritoriale.
      Sau nu face diferenta intre localitate- intravilan si comuna-extravilan.

  2. Ca reporter ar trebui sa fi mai pregatit din punct de vedere geografic cand dai un asemenea anunt in presa eventual sa gandeasca ce se va intampla cu caini ciobanilor care isi traiesc veacul dea lungul Timisului iar despre traseu la fel ca si ceilalti comentatori am ramas nedumerit de traseu stiam ca Timisul trece prin urmatoarele localitati: Sag,Parta,Cebza(inundata in 1912,de unde si zicala cum stai ,,ca Cebza in 12),Rudna,Craiu Nou,Gad (inundat in 1966),Cruceni ,si cred ca ar putea fi mai clar daca nu asfalt atunci ce material se va folosi……????? Eventual ce suma sar investi ….ca tare mi de mirare CJTimis nu este instare sa intretina un pod ca cel de la Cebza pe care au crescut buruienile de ani de zile si ei mereu vor sa construiasca ,faceti un efort si intretineti ce aveti Dlor conducatori ai CJTimis……!!!!!

  3. Buna ziua. Tocmai am citit un articol cu adevarat fantezist!! Premiul Pulitzer pentru text! Bafta!

  4. Pe asta o sa se faca lucrari de mentenanta dau doar il facem ca sa fie facut? (ca cel spre serbia). Iar turnam asfalt pe pamant si zicem ca avem infrastructura?

  5. Va trimit link-ul de unde s-a inspirat redactorul : https://rowater.ro/peste-400-de-km-de-piste-de-biciclete-vor-fi-amenajate-pe-digurile-administrate-de-anar/
    O zi buna tuturor!

  6. Foarte interesant sa vad si eu in viata asta o pista de biciclete din agregate !! Cred ca e mai fezabila treaba asta decat un bazin de natatie la etaj, sau supraetajat !!! ‘ Apropo, sau atribuit fondurile pentru studiul lui peste privind etajarea salii de sport si bazinului din Dacia ?! sau au facut greseala sa redirectioneze fondurile respective sa construiasca efectiv bazinul din Lipovei ori stadionul lego din Buziasului !!? ceva noutati ???

    • Harta aia infatiseaza asa zisele piste de biciclete, defapt 80% din ele sunt ilegale si vreo 20% nu mai exosta deloc, p.s. in zona centrala alea nu-s piste de biciclete, sunt dungi trasate pe trotuar, nu exista nici un semn ce sa indice ca-s piste de biciclete

  7. O utopie. Am parcurs acum doi ani cu fiul meu de 9 ani acest traseu pe bicicleta(Graniceri-Sag) vroiam pana la Lugoj. Se poate circula normal daca sunt taiate buruienile. Dar nu asta este problema.. haitele de caini intalnite pe traseu am consumat 2 tuburi de spray iritant si o cantitate apreciabila de petarde. Cu toate acestea am avut muscaturi pe gentile de pe biciclete. Eventual locuri de popas si forate puturi de apa. Nu este necesar pista asfaltata.

  8. Daca se realizează un astfel de proiect ar fi frumos in viitorul apropiat sa se construiască si o pasarelă peste raul Timis in zona localității Giroc pentru a face legătura intre pista de bicicliști care vine din Timisoara in Giroc pana la padure cu pista noua de pe malul raului Timiș. Altfel niciodată Timișoara si toate localitățile de pe malul drept al raului Timiș nu vor avea un acces facil la pista cea noua.

  9. deci se pune niste pietris pe dig, ca sa se plimbe mai usor baietii cu motoarele si atv-urile – oricum e plin de ei la Timis toata vara.

  10. Sunt curios cum vor rezolva problema câinilor ciobănești, pentru că altfel va fi festivalul picioarelor mușcate. Sau mai rău!

  11. Se prezinta ca „Pista de biciclete” cand in realitate este vorba de un traseu cicloturistic, deci nici o treaba cu o „Pista de biciclete” ce are niste specificatii diferite prevazute de standarde si normative reglementate legal. Nu spun ca nu este bine ca se face ci este pacat ca se prezinta ca fiind altceva. Daca vorbim de utilitate si prioritati, eu zic ca erau mai utile niste proiecte de „Piste de biciclete” de la marginea orasului catre zonele industriale si localitatile de langa Timisoara, piste ce probabil ar fi utile catorva mii sau zeci de mii de oameni ce ar dori sa utilizeze bicicleta ca mijloc de transport alternativ. In cazul acestui proiect de traseu cicloturistic, daca este corect si bine facut, personal cred ca va fi util catorva biciclisti cu biciclete utilizabile pe trasee neasfaltate, in general MTB-uri, pe trasee scurte, in apropierea localitatilor, in nici un caz nu este o alternativa la transportul interurban cu autoturismul personal.

  12. Tampenie rara! Ok, esti ciclist profesionist si pedalezi 60 km. Ai ajuns in Serbia. Acolo faci CE? Nu te poti intoarce inca 60 km pentru ca se inchide punctul de frontiera.
    Sifon de bani publici.