Pista de biciclete de pe malul Begai, ce leaga Timisoara de Serbia, GATA ca-n… Romania. Cum arata asfaltul? FOTO!

TIMISOARA. Traseul care ne duce la sarbi a fost finalizat. Cititorii opiniatimisoarei.ro care au pedalat pana la granita cu Serbia se minuneaza de calitatea proasta a asfaltului si spun ca este inadmisibil ca, in anul 2015, autoritatile locale sa se laude cu astfel de lucrari.

Pista pentru biciclisti, de 37 de kilometri, incepe de la Podul Modos din Timisoara si continua de-a lungul raului Bega, pe coronamentul digului de aparare impotriva inundatiilor, pana la frontiera cu Serbia. Desi nu a fost data in folosinta oficial si nici receptionata de catre reprezentantii Administratiei Bazinale de Apa Banat, care au amenajat-o, numerosi biciclisti au testat-o deja si s-au bucurat de placerea de a pedala intr-un mediu natural si nepoluat.

Andrei, un membru al Forumului RATT, a testat si el pista si povesteste ca o bucata din traseu e plin de fisuri si de gropi, care au fost astupate cu…. nisip.

„Asfaltul arata bine intre Timisoara si Sanmihaiu Roman si intre Uivar si frontiera. Portiunea cu gropi si fisuri este intre Sanmihaiu Roman si Uivar. Au gasit o metoda simpla de a repara defectele: le-au acoperit cu nisip. In unele locuri, in urma dezghetului au aparut gropi noi. Intr-un loc a iesit din asfalt o tufa de toata frumusetea. Au fost finalizate popasurile, in numar de opt. Mai trebuie pus un material pe beton si spalata structura metalica. Unii stalpisori au fost rupti, iar unele borne kilometrice au fost scoase din locul lor. Lasand relele la o parte, am intalnit 57 de biciclisti, dar nu toti s-au dus pana la frontiera”, le explica biciclistul, cu lux de amanunte, colegilor lui de pe Forumul RATT.

Andrei a facut si o lista cu plusuri si minusuri pentru pista de biciclete ce ne duce la sarbi. La plusuri a trecut linia discontinua care delimiteaza sensurile de mers, stalpii reflectorizanti, barierele care blocheaza accesul masinilor, popasurile si bornele kilometrice, iar la minusuri asfaltul de proasta calitate, bariera care pana la urma poate fi ridicata si bancile de beton de la popasuri. In plus, el considera ca ar mai fi multe lucruri de facut: panouri informative despre obiectivele turistice din zona, precum si amenajarea unor puncte de alimentare cu mancare si apa la popasuri.

opiniatimisoarei.ro a scris de mai multe ori despre acest subiect si a prezentat situatia dezastruoasa in care s-a aflat pista de biciclete imediat dupa turnarea asfaltului. Soferii intrau cu masinile fara probleme pe pista, iar greutatea autoturismelor a distrus in multe locuri asfaltul. Traseul a fost amenajat de o firma din Pitesti.

Reprezentantii ABAB sustin ca stiau de problemele sesizate si ca traseul se afla intr-o stare proasta doar pe o distanta de 2 kilometri.

Potrivit directorului ABAB, Luci Ervin, constructorul si-a recunoscut greseala si a reparat tot ce era de reparat. Inspectorii Administratiei Bazinale de Apa au receptionat doar partial pista si au avut mai multe controale, insa nu au fost trasi la raspundere. Oricum, traseul va fi vreme de 2 ani in garantie.

„S-a facut o receptie partiala a pistei, in luna martie o vom da in functiune. Traseul este sub garantie, orice apare in 2 ani se repara prin grija constructorului. Putinele crapaturi au fost acoperite cu masiv bituminos, practic pe tronsoane intregi s-a turnat din nou covor asfaltic. De ce s-a crapat pista? Pentru ca la sfarsit, pe zona dintre marginea asfaltului si taluz, trebuia pusa piatra sparta. Un inginer de acolo a permis autocamioanelor de 40 de tone sa intre pe pista, fiind mari, au prins cu roata marginea pistei, din cauza neatentiei lor a fost crapata. Ei cand au vazut ca se crapa trebuiau sa se opreasca. Ei si-au asumat-o, a fost greseala constructorului, nu a fost greseala de proiectare. Exista certificate de calitate pentru toate materialele, am avut o gramada de verificari de la BRCT (n.r. Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontaliera), de la Curtea de Conturi, de la organismul de la Bucuresti prin care se deruleaza fondurile, nu am avut nicio problema”, a explicat Luci Ervin pentru opiniatimisoarei.ro.

Ei dau asigurari ca vor face receptia finala a lucrarii cu multa rigurozitate in privinta calitatii.

Pentru siguranta biciclistilor si a lucrarilor hidrotehnice, circulatia cu autovehicule pe dig este interzisa si pedepsita cu amenda intre 6.500 – 7.000 lei. Traseul ar trebui inaugurat oficial in luna martie a acestui an, lucrarile fiind incepute, oficial, in luna mai a anului trecut. Investitia are o valoare de 2,3 milioane de euro cu TVA, cu fonduri europene.

CITESTE SI:

Pista de biciclete ce leaga Timisoara de Serbia, bataie de joc pe bani europeni! Portiuni mari sunt deja compromise! FOTO

Crapaturile de pe pista de biciclete Timisoara – Serbia au o explicatie! Ce spun cei de la Apele Banat?

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. cine are bicicleta merita sa foloseasca aceasta pista, daca pleaca la ora 8-9 poate sa mearga pina la capatul ei si sa fie inapoi pentru masa de prinz in timisoara, altfel risca sa il prinda intunericul la intoarcere. un drum dus-intors din oras are circa 80km.

  2. O idee buna aplicata cu bataie de joc pe unele portiuni .In acelasi timp am intalnit si scutere /masini ruland cu nesimtire (aviz celor din Utvin). Benzile reflectorizante au fost smulse sau deteriorate si ma astept ca orice se va adauga pe acest traseu sa aiba aceeasi soarta. Ne laudam ca suntem fruntea si civilizati..dar inca aruncam deseuri unde ne taie capul , parcam pe spatiul verde sau pe trotuar,dam mita decat sa invatam din greseli. Inca ne place sa inotam in gunoi..nu suntem pregatiti pentru civilizatie.

  3. rusine ca in anul 2015 de face asa ceva si africani din boko haram ar fi facut ceva mai bun si frumos bataie de joc nesimtire hotilor pe asta dati bani cate milioane o costat porcaria asta ia spuneti ? robu pregatesteti valiza cu bagajele tale si iao la plimbare pe pista asta pana in dubai ca acolo ai multi palmieri ! si cel putin nici iluminatie nici asfalt drept zici ca mergi pe dealuri si pe deasupra mai e si cu gropi si fierotanile albe alea mama nu mai pot de ele nu cred ca prin toata lumea gasiti asemenea pista (bataie de joc )cam atat am de spus .

    • In capul tau e numai varza. Este vorba de doua proiecte diferite. In acest caz vorbim de proiectul CJT al carui presedinte este Titu Bojin, fost director la Apele Banat. Acest proiect n-are nimic de-a face cu primaria Timisoara, este in afara orasului. Pe teritoriul orasului avem de-a face cu un alt proiect de reabilitare a malurilor si a pistelor de biciclete pe maluri, proiect executat si aprobat de administratia Ciuhandu si pus in executie de administratia Robu…Ai inteles?

      • da desteptule ioji pe cine aperi tu ca i clara treaba ca si tie ti-a intrat ceva in buzunar si aia sub ordinea cui merge tanti ioji

  4. Ce atatea comentarii… Primaria a auzit ca si mountain bike e la moda.

  5. finisaje 0barat

  6. Oare cand vom sti sa facem „un lucru bine facut” ? Raspunsul este: atunci cand vom fi nemti.Asa am dovedit ca suntem romani Ce pacat de o idee care ar fi facut fericiti poate sute de biciclisti.Cand se stie ca Timisoara a fost candva orasul bicicletelor.In anii 40 mergeam toata clasa (40 de elevi) in coloana pana la Sag sa ne scaldam in Timis.De atata rulare pe langa soseaua Timisoara-Sag s-a facut o alee de 1 m.ca un asfalt si ce fericiti pedalam ! De altfel si ce s-a realizat in Timisoara are multe hibe.De ex. la traversarea podului Traian nu exista trecere de pietoni iar segmentul langa fosta fabrica de palarii si ADP a fost uitat de constructori sa-l finalizeze.

  7. ideea nu e rea , numai finisajul iti reaminteste un pic ca esti roman

  8. De und sa faca primarum un banut rapid, a gasit un brutar care a primit lucrarea!

  9. Bataie de joc ,am facut nenumarate poze si filmulete cu masini pe dig ,a fost filmata si menegera de proiect cu masina pe pista 🙂 ,pista e compromisa in proportie de 70%

  10. Trecerea de la lucruri facute cu mantuiala la lucruri binefacute nu se realizeaza brusc.

  11. Voi nu faceti diferenta intre Consiliul Judetean(Titu Bojin) si Consiliul Local/Primarie(Nicolae Robu)??Important e ca aveti internet si va dati cu parerea.De aceea e Romania unde e, datorita unor oameni ca voi care nu fac diferenta intre 2 institutii ale statului!!

    • Eu zic ,ca nu este nicio diferenta.Calitatea oamenilor este aceasi.Spune tu care este diferenta!

  12. Asa arata o lucrare de 2,3 milioane de Euro ??!!!!!. Cum poate DNA-ul sa-l salte pe ala de la Politie ca a primit spaga 4 anvelope , cind uite aici cum se fura cu sutele de mii de Euro . Daca iei niste boschetari din gara si le dai 3 beri fac lucrare mai buna !. Asfaltul ala pare aruncat din camion din mers si nivelat cu lopata !. Eu nu as avea curajul sa semnez receptia la o asa lucrare !.

  13. pai in loc de doua randuri de stalp pe lateral mai bine puneati un rand pe misloc si rezolvati si cu masinile pe pista de biciclete

  14. …e oribila, toata serpuita si nefinisata. Uitati-va sa vedeti cum arata o pista de biciclete in Ungaria, de la iesire din Cenad si pana la Szeged… e diferenta IMENSA…

  15. cine a semnat receptia la o asemenea lucrare de batie de joc ?ei nu au invatat ca s-a inventat sfoara?sau din avion nu se vede,mizerabil,oare pt ce sint platiti cei care au intocmit contract cu o asemenea firma,ca de altfel toate drumurile reasfaltate sint o bartjocura la adresa timisorenilor,lucrari de mintuiala,bani publici aruncati pe geam,impozitele noastre calcate in picioare de mizeriile din primarie,care au facut orasul florilor in cort tiganesc,blazonul timisoarei terfelit,autoritati platite degeaba,fara respect,bun simt,etc,etc….

  16. Invata cum sa devii independent/a financiar,si participa la cursul nostru gratuit, la terminarea acestuia vei invata sa faci bani in timpul tau liber,si vei face parte din cea mai noua si dinamica afacere online! iti place sa lucrezi pe computer, ai 2-3 ore libere pe zi in care te plictisesti, atunci transforma-le in bani, este poate primul curs din Romania care iti ofera si o finalitate la terminarea lui! Poti obtine si scrisoare de recomandare pentru CV-ul tau Pentru detalii,trimiteti un email, cu subiectul: ”Info” la adresa de email:[email protected]

    • Oferta nu mai e valabila !.

  17. Va fi o pista de incalzire pentru muntenii de la Bikeattack.
    Bicicletele vor trebui dotate cu halogene puternice pentru a vedea bastoanele reflectorizante, marginea si gropile din asfalt ca nu te accidentezi.
    Lipsesc indicatoarele din seria „Aici sunt banii dumneavoastra”!!!

  18. Dragilor, asta spune multe despre patria noastra, dar mai ales despre noi ca oameni…acum ii inteleg pe europeni cand rad de noi!

  19. Era sa uit, fiind vorba de un drum european se va da o lege de circulatie cu farurile aprinse si pe timp de zi, pentru o mai buna punere in valoare a reflectorizantelor care si asa stau sa pice si se va gasi curand o alta utilizare.

  20. Creste insa lista celor multi „cu probleme”. Acolo sunt banii dumneavoastra (sau ai EU ca tot nu conteaza)

  21. Este o mare eroare faptul ca pista a fost facuta pe coronamentul digului. De ce nu a fost facuta la baza lui inspre exterior? Se evitau limitarile impuse de Apele Romane privind actiunea asupra digului, se putea face o fundatie corecta si nu existau problemele care au aparut. Pe de alta parte, fondurile alocate au fost total insuficiente pentru o lucrare de asemenea anvergura, cand se stia ca pretul asfaltarii unui mp de drum de acest tip se situeaza in
    jur de 45 euro. Deci investitia ar fi trebuit sa fie cca. 5.9 mil euro, nu 2.3.

    • Nu cunosc detaliile proiectului, insa principiile le consider corecte.
      1. Digul este o structura solida si rezistenta care poate suporta un greutatea stratului suplimentar de material peste care este turnat un strat de asfalt si implicit nu sunt necesare lucrari suplimentare de consolidare a terenului parcurs de pista.
      2. Prin aceasta lucrare a rezultat si o inaltare a digului care a fost supus in timp tasarii naturale.

      De toata jena este insa faptul ca nu vezi o linie dreapta pe pista, de la marginile asfaltului la marcajul pistei (scuze, bastoanele sunt drepte dar stramb puse si nealiniate pe orizontala si verticala, sunt pur si simplu aruncate pe margini)plus orizontala valurita a pistei. Obtinerea acestor rezultate ar fi justificarea diferentei de la 2.3 pana la 5.9 milioane, necesari pentru o sfoara si a face niste linii drepte!?

      • Domnul meu, pretul pe care l-am estimat este cel pentru un drum construit in conditii greenfield, adica pe un teren asupra caruia nu au fost realizate nici un fel de lucrari anterioare, la o latime a pistei de 3.5m. Apreciez ironia intr-o discutie doar atunci cand in spatele acesteia se ascunde si o farama de bun simt, sau, de ce nu, si un rationament care sa dovedeasca inteligenta interlocutorului.

  22. Niste tantalai,
    pista nu trebuia facuta in varful digului. Era spatiu suficient sa faca pista linga dig pe suprafata dreapta in partea opusa cursului apei, unde se putea face fundament sanatos, fara risc mare de surpare, locuri diverse de popas…

    Tipic romanesc, lucrat romaneste…nu pot intelege de ce nu sunt in stare sa se faca o pista dreapta si pe orizontala si „longitudinala”…

  23. Inteleg ca executia pistei nu este de calitatea asteptata, dar eu spun ca prea multa critica indispune!
    Hai sa ne bucuram de acest traseu pentru biciclete si daca suntem nemultumiti sa inaintam o sesizare oficiala celor care s-au ocupat de proiect!

  24. Pe portiunea intre Sanmihai si Uivar circula Jeep uri si tractoare,de aceea este asa de paradita.