Platesti cash la curier cumparaturile online? Fiscul iti retine datele timp de 5 ani. Precizarile ANAF

De la 1 iunie, firmele de curierat vor fi obligate sa raporteze la ANAF detalii referitoare la persoanele care platesc ramburs produsele comandate online, “pentru o mai buna colectare a taxelor si impozitelor”.

CITESTE SI: Strat gros de grasime arsa pe pereti, mizerie crunta, alimente stricate. Dezastru descoperit in restaurante din Timisoara de catre Protectia Consumatorului. Mai multe au fost inchise. Foto 

ANAF a a transmis un comunicat prin care incearca sa lamureasca decizia privind colectarea datelor de la persoanele care cumpara online produse si le platesc apoi cash.

Avem, in Romania, o crestere economica importanța, dar ramane provocarea colectarii de taxe si impozite. Putem privi acest mod de a gestiona aceasta chestiune ca pe radarul marfurilor sa ajute statul sa colecteze taxe si impozite”, spune Dan Carbunaru, purtator de cuvant Guvernul Romaniei.

Autoritatile urmaresc prin aceasta masura incasarile de bani pe care le obțin persoanele fizice ori societatile care vand diverse produse pe platformele online inclusiv pe retelele de socializare. Unii vanzatori nu au firme inregistrate.

ANAF va verifica daca aceste persoane sunt inmatriculate legal, daca isi depun declrațiile de venituri si evident daca isi platesc taxele si impozitele”, precizeaza Adrian Berta, consultant fiscal, pentru stirileprotv.

Ordonanta de urgenta va intra in vigoare de la 1 iunie.

Detalii AICI.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Nu mai aveti bani de mancare sau nu mai stiti de unde sa ciupiti?