Platim dublu ori ramanem cu deseurile in fata blocurilor sau caselor la Timisoara. RETIM a inceput aplicarea etichetelor rosii pe pubelele neconforme. Video

TIMISOARA. Campania „Eticheta Rosie” intra intr-o noua etapa, cea in care autocolantele vor fi lipite pe pubelele timisorenilor, daca continutul acestora nu este cel conform.

Echipele companiei au facut verificari in teren in Timisoara in cadrul acestei campanii. Inspectorii au controlat atat pubelele negre, cat si cele galbene, pentru a vedea daca timisorenii care locuiesc la blocuri, dar si la case, respecta regulile de colectare separata a deseurilor.

In unele dintre recipientele negre, in care ar fi trebuit sa se gaseasca doar deseu menajer, au fost descoperite si sticle, cu toate ca clopotul verde, in care trebuiau sa ajunga acestea, era la doar cativa metri distanta, dar si diferite ambalaje, de carton sau plastic, al caror loc era in pubela galbena.

Deseuri neconforme au fost gasite si in pubelele destinate reciclabilelor.

Sunt tot mai rare situatiile de colectare amestecata, dar inca sunt un picut cam prea prezente. Sunt anumite zone, anumiti cetateni care uita, nu stiu, li se pare putin important, li se pare ca ne fac noua operatorilor un bine si nu am merita. Din varii motive, inca nu pun deseurile separat.

Si, intr-adevar, nu prea a existat o reactie a cuiva, a autoritatilor, a noastra, nu s-a intamplat nimic. Pubela a fost colectata, au platit acelasi tarif si cei care separau si cei care nu separau.

Acum vine legiuitorul si spune: se pun tarife duble, deci un fel de tarife penalizatoare. ADID nu a facut alt lucru decat sa ia din lege si sa scrie la noi in contract acest lucru si sa agream exact cum procedam. Cu niste etichete, cu un proces verbal, cu instiintarea utilizatorilor, daca au numarul de telefon la noi in baza de date sau adresa de e-mail. Daca nu, ne pot contacta si le vom explica ce s-a intamplat. Totul se documenteaza.

Trebuie sa inteleaga lumea ca exista si aici reguli. Atat, exista reguli, si vor fi verificate si exista niste mici neplaceri, daca lucrurile nu se intampla. Si, acum, eu zic ca, daca mergem si ne uitam la niste recipiente, cum sunt aceste pubele negre de la niste utilizatori, nu conteaza cine sunt, asociatie de proprietari, persoane fizice… Ce ar trebui sa vedem aici? Nu ar trebui sa vedem ambalaje sau deseuri reciclabile. Daca sunt, pentru acestea va fi aplicata o eticheta si in luna noiembrie se va intampla ca aceasta asociatie va plati dublu. Mergem si la o casa, s-ar putea sa se intample acelasi lucru.

Noi nu am dori sa dam acest tarif penalizator, doar dorim sa se respecte regulile de colectare si suntem convinsi ca prin intermediul dumneavoastra, prin informarea directa a cetatenilor, vom reusi sa ne facem intelesi. Vor gasi pe toate mediile, fluturasi in posta, afise pe scara blocului, ecrane in oras cu niste anunturi care spun „Atentie la eticheta rosie, sa nu patesti ca vecinul!”. Prin toate aceste actiuni vrem sa ii informam, sa ii facem constienti ca se schimba ceva, apar niste reguli. Atata tot. Regulile de colectare sunt convins ca le stiu, trebuie doar sa le respecte„, a spus Dan Pascu, director general RETIM Ecologic Service.

Echipele de control au fost formate din angajati RETIM si ADID, dar si din reprezentanti ai Politiei Locale.

De azi, trecem la o noua etapa la colectare a deseurilor pe zona 1. In momentul de fata, discutam despre lasarea anumitor pubele pe loc, in caz ca in interiorul pubelelor exista deseuri neconforme, adica deseuri din constructii sau periculoase. Aceste pubele ramane pe loc, vor fi etichetate in asa fel incat cetatenii sau asociatiile de proprietari sa stie neconformitatile gasite in acele pubele. Si vorbim de etapa a doua, de suprataxare, de un tarif mai mare pentru cei ce nu sorteaza cum trebuie in interiorul pubelei. Stim cu totii, si o spunem de ani de zile, ca cetatenii ar trebui sa sorteze cum trebuie, ar trebui ca toate reciclabilele sa fie puse la reciclabil, si menajerul la menajer.

Vor fi controale pe intreaga zona si vor fi aplicate aceste etichete, in asa fel incat cetatenii sau asociatiile de proprietari sa stie ca trecem intr-o noua etapa la partea de colectare a deseurilor la nivelul judetului„, spune Cristian Mos, presedintele ADID Timis.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Bine boss. Și ce facem cu berbecii care aruncă moloz,canapele,deșeuri vegetale pe lângă pubele,în pubele sau pe domeniul public?
    Ălora ce eticheta le puneți? Dacă-i prindeți, desigur…

    • RETIM nu este autoritate publica si nu poate nici sa „prinda”, nici sa dea amenzi. Abandonarea deseurilor e insa o fapta interzisa de lege, iar amenzile pe care autoritatile le pot da sunt exorbitante.

  2. Gasesc ei o solutie . O meserie noua in nomenclatorul meseriilor ; scormonitor in tomberoane .

  3. am niste mici piese de mobilier pe care am vrut sa le duc la un centru retim, unul din cele 4, si au zis ca nu primesc decat moloz si nu mai stiu ce. ce ar trebui sa facem in situatia asta? unde aruncam ce nu primeste retimul nici in pubele nici la centre?

  4. Da la casa e corect se tine pubela in loc unde are acces doar propietrul .dar la miile de blocuri unde pubelele stau in fata blocului si poate venii oricine sa arunce orice ,ce facem?Sa faca paza locatorii cu randul la pubele sau cum?si chiar si in cadrul asociatiei sunt berbeci mai ales chiriasi care arunca cum ii taie capul cu aia ce facem?Cred ca e o masura mascata de a marii tarifele…

  5. SA TE AMENDEZE GUNOIERU??? HAHAHA!!! S-A INTORS LUMEA CU CURU-N SUS !!!

    • Nu sunt amenzi. RETIM e companie de drept privat, nu institutie de stat sa poata da amenzi. Vedificarea recipientelor si aplicarea de penalizarile se fac in baza legii. 🙂

  6. Exista si varianta sa lasam pungile pline cu gunoi, discret si eficient, oriunde in spatiile publice…daca s-a ajuns in situatia sa ne amendeze gunoierii. Daca nu le convine sa ridice gunoiul contra cost, atunci sa il ridice „gratis” dah pah strada.

  7. In contractul retim nu se prevede creșterea tarifului.
    Pubelele nu Sint securizate, macar înainte de colectare și oricine poate sa pună aiurea sau sa mute gunoiul.
    Reclama cu Mircea de la Beclean e total aiurea și înțelegi doar că sticle de whisky se aruncă la clopotul verde și sticla de plastic la pubela galbena. Bani aruncați.

  8. Astia de la Retim is buni doar de incasat . Niste nesimtiti. Pana ajung ei sa ridice pubelele acestea dau pe dinafara de gunoaie.
    Asa se intampla cand nu au concurenta si au monopol.
    Is experti la incasat. Azi maine o sa vrea sa incarcam noi gunoiul in masini si sa il ducem noi la depozite asa cum se intampla daca spargi un geam ce faci cu el? Unde il bagi ? daca nu ai masina sa il cari la marginea orasului unde au centru de colectare .
    La asta nu se gandesc sa doteze cu niste fante acele clopote verzi pt sticle sa se poate baga si bucati de geam.
    Lor putin le pasa la fel si Primariei lui Fritz.

    Nu avem casa ca friz stam la bloc eu nu pot sa controlez ce gunoi arunca vecinul in pubela, de ce sa fiu si eu sanctionat daca eu sunt corect ?
    Dictatura neamtului Fritz.

  9. Primaria Timisoara si Retim sa respecte, prima data,obligatiile legale, privind amenajarea platformelor pentru tomberoane, inchise, cu acces doar pentru locatari si apoi sa vina cu „etichete rosii” si dublari de tarife !!!

  10. Eu propun sa ducem gunoiul la usa la RETIM, si asa orasul e plin de gunoaie si ei cauta motive sa nu le adune, niste gunoieri infecti !!!
    Si sa ridicati deseurile de sticla, nu sa imi pierd eu timpul cautand clopote verzi in locatii marcate in care NU EXISTA, normal ca le iau cu mine pe strada si le arunc in prima pubela neagra.
    ZbyeeeE

  11. @Titi: ar trebui sa aiba grija restul locatarilor (daca le pasa sa nu plateasca toti dublu) sa anunte politia locala.

  12. @Amelio: Amelio nu te muti tu direct la groapa de gunoi asa doar deschizi geamul si arunci afara sau nici macar. Avantaj: vei avea permanent un miros natural de gunoi.

  13. Cu campania lor de 2 lei incurajaza aruncatul gunoiului la coltul strazi …. felicitari pentru ideile cretine. Si asa colectatul ambalajelor de plastic ii o prostie tot la furnal ajung doar nu le recicleaza nimeni

  14. Asa pot sa arunce si ei (retim) aiurea gunoiul in tomberoane… faci 2-3 poze, lipesti eticheta rosie si ii arzi pe fraieri.

  15. „RETIM anunță modificarea tarifelor de facturare a deșeurilor municipale în Zona 1 a județului Timiș”

  16. Da nu va deranjati,ca ducem noi gunoiul la groapa de gunoi,voua va ramane doar sa cresteti tarifele din cand in cand…Asa e ok?

  17. Cu toate ca actiunea ar putea fii bine venita, ea nu este si iata doar doua din multele exemple care pot fii date:
    1. Un om are in ingrijire un membru al familiei care este paralizat la pat, acesta are zilnic de aruncat cel putin 3 pampersuri pline la gunoi, UNDE ARUNCA ACESTE PAMPERSURI, nu exista tomberon pentru asa ceva !!!
    2. Cine merge cu un catel pe strada, iar acesta ii face nevoiele (lipsa mare), dupa care omul curata dupa el ca asa e legea, dar surpriza nu are un sa arunce punga cu lipsa mare a catelului, ce face: daca o lasa acolo e amenda, daca o arunca la tomberon e ameda, daca nu curata dupa el e amenda… UNDE SUNT COSURILE PENTRU PATRUPEDE
    Si sunt multe alte exemple. Deci cu au scris si altii in primul rand oferi toate serviciile apoi ceri sa se faca colectare selectiva si apoi dai amenzi sau cresti facturi si nu numai…
    Eu cred ca daca cineva ii va da in judecata atat pe ei cat si primaria s-ar putea sa castige si sa ceara despagubiri imense !!!!!

    • La ambele scenarii pe ceare le descrieti e o solutie simpla: se pun la recipientul de rezidual (la negru). 🙂 Nu e o problema de necolectare sau tarifare dubla pentru ele.

  18. asa este, din pacate ambalajele de plastic nu sunt reciclate, toate ajung la furnal, pe verificate

  19. Este foarte buna aceasta varainta de a educa populatia needucata din Romania , insa pentru a o aplica este nevoie sa excludem ca cineva din exterior sa arunce in aceste tomberoane deseuri neadecvate si as propune ca aceste tomberoane sa fie securizate cu incuietoare etc. obligatoriu .

    In caz contrar vor plati cei nevinovati in general si criminali de mediu vor fi fain frumos OK. Deci cand se vine cu o asemenea propunere , trebuie luate toate masurile ca in aceste pubele vor arunca doar cei care au dreptul sa arunce.

  20. In Iran e politia moralitati care taie si spanzura, la noi va asa va deveni politia mediului care scormoneste in gunoaie si cauta motive sa dubleze tarifele. Probabil ca e nevoie de bani fiindca se apropie campania electorala si firmele trebuie sa cotizeze.

    • RETIM e o companie de drept privat si nu are tangenta cu nicio campanie electorala, iar legea ne obliga sa verificam ce colectam asa cum va obliga si pe dvs. sa respectati regulile de colectare (actiune la care ar trebui intr-adevar sa va oblige si moralitatea). 🙂

  21. Si celor de la Retim cine le da amenda pentru ca abandoneaza tomberoanele pe unde ii taie capul?
    Tomberoanele sunt lasate toate la gramada in strada, pe pistele de biciclete si te mai miri pe unde.
    Nu se poate face nimic impotriva lor. Am facut reclamatii multiple, angajatilor nu le pasa.
    Din acest motiv avem clauza suplimentara in contractul de curatenie la bloc pentru punerea pubelelor de la locul lor, dar trebuie sa platim pentru asta.
    Cum poate fi tolerata aceasta nesimtire a celor de la RETIM? Este chiar atat de greu sa pui un tomperon de acolo de unde l-ai luat?

  22. Ca trebuie EDUCAT clientul, de-acord, mai ales ca s-au aciuit prin Timisoara, de cativa ani, multi din alte parti (ca sa nu dau nume), care habar n-au ce inseamna civilizatie si respect fata de conlocuitorii care te-au acceptat, fata de oras, fata de pietoni, etc etc. Insa MIZERIA pe care o face Retim-ul este cam mare: pana una-alta, astea sunt efectele faptului ca au monopol. Iar dublatul facturii este ILEGAL, o desfiinteaza oricine in instanta. Cum ramane cu faptul ca indivizii de la Retim lasa pubelele aruncate pe carosabil, pe trotuare, pe spatiile verzi ? Sper sa existe cat mai multe procese impotriva Retim-ului. Si mai este un aspect: proprietarii scot pubelele seara, iar acestea sunt colectate dimineata. Intre timp oricine poate arunca orice in pubela. Este de vina proprietarul ? Nu cred. Mizerii ordinare si ne vedem in instanta.

  23. Daca vor sortare, sa isi plateasca oameni sa sorteze gunoiul, sunt destui fara educatie care isi cauta loc de munca si daca nu sunt importati si voi ca si altii, retim are bani destui oricum din facturi la supra pret platite pt un serviciu care a fost dintotdeauna supraevaluat in timp ce gunoaiele erau peste tot.
    Acest lucru oricu este ilegal, marca USR mai mult ca sigur, oricine primeste o astfel de amenda sa o conteste in instanta si sa ceara pagube de x10ori mai mari, 200% o sa castige iar apoi gunoierii o sa vina sa le care gunoiul si pe gratis pt restul vietii.

    • – conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 92/2021, producătorii și deținătorii de deșeuri au obligația a colecta separat deșeurile și să nu le amestece cu alte deșeuri sau materiale cu proprietăți diferite, iar operatorii de colectare au obligația de a verifica respectarea acestei prevederi.

      Articolul 16
      (1) Pentru asigurarea unui grad înalt de valorificare, producătorii de deșeuri și deținătorii de deșeuri, în cazul în care acest lucru este necesar, pentru respectarea prevederilor art. 15 și pentru facilitarea sau îmbunătățirea pregătirii pentru reutilizare, reciclării și altor operațiuni de valorificare, au obligația să colecteze deșeurile separat și să nu le amestece cu alte deșeuri sau materiale cu proprietăți diferite.
      (2) Operatorii economici care colectează și/sau transportă deșeuri au obligația de a le verifica vizual dacă sunt separate corespunzător și de a le prelua separat și a nu le amesteca în timpul transportului cu alte deșeuri sau materiale cu proprietăți diferite.(…)

      REGULAMENT de organizare și funcționare a serviciului public de salubrizare din județul Timiș prezintă regulile de colectare separată și deșeurile care nu trebuie să fie introduse în recipientele de colectare.
      Art. 75
      e) să asigure colectarea separată, pe categoriile reglementate și în condițiile în care au fost instruiți să o facă, în recipiente de colectare distinct inscripționate și amplasate în spații special amenajate, a deșeurilor pe care le-au generat în propria gospodărie sau ca urmare a activităților lucrative pe care le desfășoară;
      k) să nu introducă în recipientele de colectare deșeuri din alte categorii decât cele pentru care sunt prevăzuți și marcați recipienții, din categoria celor periculoase cu regim special (periculoase, toxice, explozive), animaliere, provenite din construcții, din toaletarea pomilor sau curățarea și întreținerea spațiilor verzi ori provenite din diverse procese tehnologice care fac obiectul unor tratamente speciale, autorizate de direcțiile sanitare veterinare sau de autoritățile de mediu
      În baza Contractului de concesiune încheiat între ADID Timiș și RETIM Ecologic Service S.A., operatorul are dreptul de a refuza ridicarea recipientelor care conțin deșeuri necorespunzătoare.

      ART. 81
      (1) În cazul colectării „din uşă în uşă” de la gospodării individuale şi al colectării de la utilizatori non-casnici, Operatorul poate refuza să preia deșeurile din acele recipiente care, în urma inspecţiei vizuale, sunt considerate neconforme cu criteriile de acceptare ale instalaţiei căreia îi sunt destinate respectivele deșeuri, situaţie în care va întocmi un proces-verbal de constatare a stării de fapt.
      Contractul pe care l-ați încheiat cu RETIM menționează posiblitatea operatorului de a refuza să preia deșeurile considerate neconforme.
      CAP. III Drepturile şi obligaţiile operatorului, ART. 7: Operatorul poate refuza să preia deşeurile din acele recipiente care, în urma inspecţiei vizuale, sunt considerate neconforme cu criteriile de acceptare ale instalaţiei căreia îi sunt destinate respectivele deşeuri, conform instrucțiunilor de colectare separată a deșeurilor prezentate în anexa 2, întocmind un proces-verbal de constatare în prezența a cel puțin un martor sau dovedind cu orice alte probe această stare de fapt.

  24. Motto: Tot ce se vinde trebuie la un moment dat trebuie aruncat undeva!!!! Dar unde? Va fac o scurta lista de lucruri pe care nu le puteti arunca niciunde in Timisoara: oglinzi si sticla de geam sparte, cutii cu vopsea (ulei/tiffel nu conteaza), vata minerala, uleiuri uzate de tot felul (alimentar, pentru motoare, etc.), pamant de flori, biciclete, polistiren, dar lista ar putea continua. Asa ca RETIM si Fritz, vedeti-va de treaba, (daca aveti treaba, ca nu prea pare)!

  25. Parca primaria detine 50% din RETIM. Ma gandesc ca Fritz e de acord cu actiunile RETIM ca altfel ar bloca aceste actiuni in consiliul lor de administratie. Deci un sincer Bravo RETIM! Bravo Fritz!

  26. Ni se tot spune ca pentru diferite categorii de gunoi nu face RETIM si ADID nimic, trebuie sa le duci singur, pe timpul si banii tai, la RETIM. Ce nu se spune e ce iti vor raspunde cei de acolo, care numai sa te ajute nu au chef. Asa se propaga mentalitatea ca daca vrei sa fii corect, esti fraier – si asta exact de cei platiti pentru serviciile publice (din tarife majorate).

  27. Dacă nu ai un autoturism sau o utilitara pentru a duce deșeuri la vreun centru de colectare, apelezi la un transportator. Dacă nu are autorizație, ești bun de amendă. Altfel spus, se vrea mărirea taxelor de gunoi. Comentariile de mai sus reflectă realitatea, dar administrația orașului e plină de incompetenți. Care, oricum, nu le citește.

  28. Cacatul de caine in care tomberon il vreti ?

    • La negru (cu tot ce nu se poate recicla).
      La verde se pun ambalajele de sticla, iar la galben se pun deseuri reciclabile – hartie, carton, plastic si metal.

  29. O mare escrocherie. Ei asta o numesc educatie, da poate fi si educatie dar mai degraba noi sa facem munca celor ce erau la selectare. Au scapat de plata a catorva sute de salarii, pentru ca acum noi suntem cei ce selectam gunoiul. Ei iau bani pe gunoiul nostru selectat, plastic,doze aluminiu etc… Deci noi suntem niste angajati care le platim lor salarii. Multa lume nu va selecta si cu siguranta se vor face munti de gunoaie pe langa tomberoane. Atata timp cat eu platesc niste servicii trebuiesc si prestate acele servici. Nu presteaza serviul , nu platesc. Altfel e furt sau abuz de incredere. Cum sa platesc si mai mult gunoiul si sa til mai si selectez. Da il selectez dar nu mai platesc serviciile. Nu sunt angajatul RETIM. Noi selectam iar cateva sute de oameni isi pierd locurile de munca. Pur si simplu lucram de acasa pentru Retim.

    • Ca si numele, traiti intr-o @LumeaParalela in care nu intelegeti ca aveti obligatii legale (ca sa nu mai zicem morale). Conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 92/2021, producătorii și deținătorii de deșeuri au obligația a colecta separat deșeurile și să nu le amestece cu alte deșeuri sau materiale cu proprietăți diferite, iar operatorii de colectare au obligația de a verifica respectarea acestei prevederi.

      Articolul 16
      (1) Pentru asigurarea unui grad înalt de valorificare, producătorii de deșeuri și deținătorii de deșeuri, în cazul în care acest lucru este necesar, pentru respectarea prevederilor art. 15 și pentru facilitarea sau îmbunătățirea pregătirii pentru reutilizare, reciclării și altor operațiuni de valorificare, au obligația să colecteze deșeurile separat și să nu le amestece cu alte deșeuri sau materiale cu proprietăți diferite.
      (2) Operatorii economici care colectează și/sau transportă deșeuri au obligația de a le verifica vizual dacă sunt separate corespunzător și de a le prelua separat și a nu le amesteca în timpul transportului cu alte deșeuri sau materiale cu proprietăți diferite.(…)

      REGULAMENT de organizare și funcționare a serviciului public de salubrizare din județul Timiș prezintă regulile de colectare separată și deșeurile care nu trebuie să fie introduse în recipientele de colectare.
      Art. 75
      e) să asigure colectarea separată, pe categoriile reglementate și în condițiile în care au fost instruiți să o facă, în recipiente de colectare distinct inscripționate și amplasate în spații special amenajate, a deșeurilor pe care le-au generat în propria gospodărie sau ca urmare a activităților lucrative pe care le desfășoară;
      k) să nu introducă în recipientele de colectare deșeuri din alte categorii decât cele pentru care sunt prevăzuți și marcați recipienții, din categoria celor periculoase cu regim special (periculoase, toxice, explozive), animaliere, provenite din construcții, din toaletarea pomilor sau curățarea și întreținerea spațiilor verzi ori provenite din diverse procese tehnologice care fac obiectul unor tratamente speciale, autorizate de direcțiile sanitare veterinare sau de autoritățile de mediu
      În baza Contractului de concesiune încheiat între ADID Timiș și RETIM Ecologic Service S.A., operatorul are dreptul de a refuza ridicarea recipientelor care conțin deșeuri necorespunzătoare.

      ART. 81
      (1) În cazul colectării „din uşă în uşă” de la gospodării individuale şi al colectării de la utilizatori non-casnici, Operatorul poate refuza să preia deșeurile din acele recipiente care, în urma inspecţiei vizuale, sunt considerate neconforme cu criteriile de acceptare ale instalaţiei căreia îi sunt destinate respectivele deșeuri, situaţie în care va întocmi un proces-verbal de constatare a stării de fapt.
      Contractul pe care l-ați încheiat cu RETIM menționează posiblitatea operatorului de a refuza să preia deșeurile considerate neconforme.
      CAP. III Drepturile şi obligaţiile operatorului, ART. 7: Operatorul poate refuza să preia deşeurile din acele recipiente care, în urma inspecţiei vizuale, sunt considerate neconforme cu criteriile de acceptare ale instalaţiei căreia îi sunt destinate respectivele deşeuri, conform instrucțiunilor de colectare separată a deșeurilor prezentate în anexa 2, întocmind un proces-verbal de constatare în prezența a cel puțin un martor sau dovedind cu orice alte probe această stare de fapt.

  30. Noi suntem prosti, ca acceptam tot ce ni se baga pe gat. Daca aveti vreodata factura dublata fata de ce e in contract , dații in judecată. E furt calificat si abuz de incredere. Eu plates pentru serviciile prestate, suma din contractul semnat. Nu imi iei gunoiul din tomberon, ne intalnim in instanță. Lega ma obliga sa am incheiat un contract cu firma de salubrizare dar firma nu imi ia gunoiul deoarece nu lam selectat. Eu platesc pentru ridicarea gunoiului. Voi ca firma de salubrizare trebuie sa aveti benzi de sortare . De aceea platim. Nu sa va facem noi cetatenii contribuabili, munca angajatilor vostri. Nu va convine? Jos RETIM si alta firma de salubrizare la rand care se descurca.

  31. De acord cu „lumeaparalela”. Acesti usr-isti spalati pe creier care racnesc ca vor „o tara ca afara” dar au demonstrat de fiecare data ca sunt paraleli si nu au nici o treaba cu a implementa servicii de calitate, aceeasi gargara urlatoare pusa pe repeat, au ajuns si in guvern la conducere si i-au tradat pe cei care i-au ales ca sa lase psd-ul in locul lor iar acum iar am ajuns sa avem plin de datorii, ne mananca sobolanii, tantarii iar acum nu se aduna nici gunoaiele pt ca sortarea nu se face firma ci se asteapta sa o faca cel care plateste sa i se duca gunoiul.