Pleaca in istorie. Se demoleaza fosta fabrica Spumotim, la Timisoara

TIMISOARA. Spumotim pleaca in istorie dupa mai bine de 50 de ani. Fabrica de spuma poliuretanica din Timisoara va fi pusa la pamant, iar in loc va fi construita o zona de blocuri. La inchiderea productiei, anul trecut mai avea 167 de angajati.

CITESTE SI: Fustele scurte, pantalonii scurti, decolteurile adanci ori bluzele cu vedere la buric vor fi interzise in scolile din Timisoara si din toata tara. Profesorii ii pot da afara de la ore pe elevii care nu respecta noul regulament. Se pregatesc uniformele 

Dezvoltatorul imobiliar care a preluat cele 7 hectare aflate intre Stan Vidrighin (fosta Calea Buziasului) si Iosif Bulbuca (fosta Rebreanu), aproape de intersectia de la FAEM, a obtinut zilele trecute autorizatia de demolare de la Primaria Timisoara. Ea poate fi consultata AICI. In cel mult doi ani, trebuie sa desfiinteze constructiile fabricii.

Spumotim a fost prima fabrica de spuma poliuretanica din Romania. A fost infiintata in 1971 si privatizata in 1994 prin metoda MEBO, iar 96% din actiuni sunt detinute de mai multe persoane fizice, iar 4% de SIF Banat-Crisana, potrivit termene.ro.
La Spumotim au fost produse, o perioada lunga de timp, perne auto pentru grupul Renault – Dacia. Dupa vanzarea diviziei auto, fabrica s-a concentrat pe productia pentru industria mobilei

Dezvoltatorii imobiliari care vor construi in locul Spumotim blocuri au cumparat in ultimii ani terenurile mai multor fabrici din Timisoara, Cluj si Brasov pentru edificarea a peste 11.000 de apartamente. La Timisoara, acestia au achizitionat si terenul fostei fabrici Elba de langa Gara de Nord.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Blocuri în zona industrială, în locul fabricilor. Întrebarea e cu ce bani se vor cumpăra acele apartamente dacă nu mai avem producție și locuri de muncă.

    • 1. Se vor repatria „românii adevaraţi” din diaspora (F, D. I., S …) si vor deschide „hoteluri” . 2. S.a. similare

    • Somajul in Timisoara e de 0,8. Ce locuri de munca mai vrei?!

      • Pentru ca o economie locală să funcționeze bine trebuie să ai în jur de 20% industrie/producție altfel n-au cum să reziste serviciile și comerțul iar dacă te uiți prin oraș e plin de spații comerciale neutilizate. Nici nu știu cine ar cumpăra apartamente în blocurile de acolo din moment ce sunt o grămadă de ansamble noi în oraș care stau goale.

      • Pai mai sunt gramezi de UAT-uri care se vor desfiintate ca neviabile, vezi ce s-a intamplat in alte tari care au trecut prin asta, nu e absolut nimic nou. De ce la noi ar face altceva?
        Plus ca cererile de crestere a numarului de contracte de munca pentru imigranti adusi de la naiba-n praznic sunt in crestere de la an la an.

        Atata timp cat au defectii care conduc treburile in lume de unde sa-i forteze pe unii sa se relochezeze, ii vor forta, castiga si cei care folosesc forta de munca exploatata, castiga si bancile care dau imprumuturi camataresti, castiga ceva si „imobiliarii”, castiga si politrucii cu invartelile lor administrative, mai un PUZ, mai un „proiect”…

    • E închisă de câțiva ani, dar așa va place sa va inflamați cu locurile de munca din fabrici

  2. Problema nu e ca se demoleaza Spumotim sau alta fabrica din oras, ci cum va fi organizata zona pentru ca sa permita un trai civilizat urmatorilor locuitori din apartamentele noi.

    • Apartamente noi pentru locuitori noi .

      • Mai durează vreun an pană vor demola🤣🤣

  3. proiectul simion, primul pas

  4. Iar marele antreprenor este…?????

  5. Un articol din Noiembrie anul trecut de pe Economica: ,,Semnal pe piața imobiliară: Cu terenuri pentru 11.000 de apartamente, Prime Kapital pune pe hold construcția de locuințe. Care sunt motivele”

    Timișoara

    ,,Două proiecte rezidențiale anunțate anterior în Timișoara, pentru care au fost cumpărate terenurile fostelor fabrici Elba și Spumotim, cu un potențial de 1.400, respectiv 2.000 de apartamente, vor fi scoase din stocul de dezvoltări rezidențiale”.

    Să înțeleg că au revenit asupra deciziei?

  6. Toată zona va fii una rezidențială. Atât timp cât va exista cerere de locuințe se va construi.