Politia nu mai are bani: posturile comunale vor fi desfiintate fiindca reprezinta „un lux”

Seful Inspectoratului General al Politiei Romane, chestor Liviu Popa, a declarat, joi, ca posturile de politie comunale vor fi desfiintate, pentru ca reprezinta „un lux”.

„Suntem singura tara din Europa care are post de politie (comunal – n.r.). Nu putem sa ne permitem luxul sa tinem trei politisti si la o comuna de 1.000 de locuitori, si la o comuna de 3.000 locuitori, si la o comuna de 5.000 locuitori. Nu ne putem permite luxul sa ne distribuim resursele pe care le avem in mod haotic si fara niciun fel de analiza pe ceea ce inseamna riscurile si vulnerabilitatile pe care le avem”, a declarat Liviu Popa.

Seful IGPR spune ca cele 2.834 de posturi de politie comunale vor fi desfiintate in baza unui proiect de reformare a politiei, la care lucreaza inca din anul 2007 si pe care spera sa il poata face public pana la data de 15 februarie.

Proiectul de reformare a Politiei Romane ar putea fi aplicat, potrivit sefului IGPR, cel tarziu de la 1 mai anul acesta, unele dintre masurile prevazute fiind deja implementate in anumite judete prin proiecte-pilot.

Chestorul Liviu Popa sustine ca desfiintarea posturilor de politie comunale nu va duce la reducerea numarului de politisti din acest sector, ci doar la o comasare a acestor posturi in sectii de politie regionale.

Liviu Popa spune ca imobilele in care functioneaza sectiile de politie comunale, in cazul in care apartin IGPR, vor fi transformate fie in locuinte de serviciu, fie in case de odihna sau chiar se va renunta la ele. De asemenea, seful IGPR sustine ca, prin aceasta masura, se va face o economie de 1.550 lei la fiecare post de politie comunal, ceea ce inseamna un total de circa 4,4 milioane lei.

Liviu Popa a dat ca argument si faptul ca, potrivit unui studiu efectuat in randul lucratorilor din posturile de politie comunale, 86% dintre acestia sunt de acord cu desfiintarea lor, pe motiv ca in multe comune nu exista dispensare si scoli, ceea ce face imposibila mutarea alaturi de familie.

Seful Politiei Romane a participat, joi, la prezentarea bilantului activitatii pe anul 2010 a Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, pe care l-a apreciat drept pozitiv.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Astia au inventat o noua forma de mentinere a ordinii sociale. POLITISTUL VIRTUAL ! HA HA HA. In politia Romana sunt mai multi economisti si juristi decat politisti. S-au scolit vezi-doamne. Bravo mah!