Populatia judetului Timis, dupa ultimul recensamant. Datele sunt provizorii

TIMISOARA. Institutul National de Statistica a facut publice primele date provizorii ale Recensamantului populatiei. In ceea ce priveste judetul Timis, informatiile arata ca numarul oamenilor care locuiesc aici este in scadere fata de cel din urma cu 10 ani.

CITESTE SI: Spectacol fascinant cu lumini si proiectii nemaivazute pana acum la Timisoara. Si-a deschis portile Festival of Lights, urmeaza un Revelion unicat la Bastionul Theresia. Foto si video

Iata care sunt datele provizorii prezentate pentru judetul Timis:

588.936 de locuitori (in 1948)
568.881 de locuitori (in 1956)
607.596 de locuitori (in 1966)
696.884 de locuitori (in 1977)
700.033 de locuitori (in 1992)
677.926 de locuitori (in 2002)
683.540 de locuitori (in 2011)
650.533 de locuitori (in 2021)

Precizam ca aceste date nu sunt cele finale si ca pot aparea modificari.

În ceea ce priveste populatia intregii tari, datele arata ca populatia rezidenta a Romaniei era de 19.053.800 de persoane, la finalul lui 2021.

Recensamantul populatiei are loc o data la 10 ani, insa din cauza pandemiei de coronavirus el a fost amanat un an, dar datele colectate se refera la anul 2021.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Plecară mai multi decat veniră……

    • Păcat dar adevărat!! Eu sunt timișorean get beget si am observat că suntem tot mai puțini din 1995 !

  2. Daca populatia orasului este in scadere inseamna ca si numarul functionarilor publici din primarie ar trebui sa scada. Dar se observa ca functionarimea creste proportional cu scaderea populatiei.

    • E firesc. Nu uita unde trăim. Țara lu’ Papuc.

    • @marc antoniu, nu ai calculat corect…numarul functionarilor publici din primarie a crescut pentru ca s-au facut angajari din numarul tot mai mare de „mutati” in Timisoara…
      Pentru haiteri, netezi, sau ofensati : eram ironic !!!!!

      • La unele primarii unii angajati se plictisesc de inactivitate si au inceput sa se ingrase…….

    • Va dau un singur exemplu: Oslo are cca 700 mii locuitori, iar angajații din Primărie sunt de cca 400 angajați. In Timisoara, spre exemplu, angajații din Primărie si regii sau firme asimilate sunt estimativ de cel puțin 1600. Și culmea, lucrurile merg și prost. In concluzie: DIGITALIZATI, DESFIINȚAȚI DIRECȚII ȘI DAȚI AFARA ! Altfel va dam noi pe voi.

  3. 100k în 70 de ani? Credibil? La mine pe scară veniră 10 în ultimii 2 ani

    • Venira fire-ati voi sa fiti de olteni, dar cati plecara? Unii au plecat de tot- pe lumea ailalta. Astazi Timisoara si imprejurimile sunt populate de cei din MH, GJ, CS si HD. AB, BH si Ar nesemnificativ . CS este cel mai depopulat judet. Cand eu eram copil oamenii mergeau spre Resita si Hunedoara?Petrosani unde se gaseau locuri de munca si salarii bune. Timisoara nu era cautata.

    • Pai au plecat multi svabi in astia 70 de ani.

      • Nu multi! Aproape toți șvabii, dar și familiile mixte. Adică peste 150 000 de oameni. In Romania, in 1938, erau peste 850 000 de germani. Astăzi sunt putin peste 30 000.

  4. Gresit. 683.540 de locuitori (in 2011) sunt datele finale. 649777 au fost cele provizorii in 2011. Mai verificati o data.

    • Toate datele din acea listă sunt finale, mai puțin cele de la ultimul recensământ. Sunt șanse Timișul să iese puțin pe plus la final dacă datele tale referitoare la recensământul trecut sunt corecte.

    • Da, probabil judete ca Cluj, Timis, Sibiu, Ilfov, Brasov sau Bucuresti vor avea mai multi locuitori la datele finale decat la cele provizorii , iar judete ca Hunedoara, Mehedinti, Gorj, Caras Severin , mai putini. Asa a fost in 2011, nu doar in cazul Timisului.
      In Caras Severin e deja uriasa depopularea, la datele finale va fi mai ceva. Dar tot cred ca in Teleorman va fi in final mai mare si ca %. Nu cred ca Bucurestiul a scazut atat de mult, cu toata cresterea din Ilfov. Ca in Ilfov au venit din toata Valahia si Moldova, mai ales, nu doar s-au mutat unii din Bucuresti acolo.

  5. Da, din păcate…au fost foarte multe familii…care respiră aerul din Banat de ani întregi, dar sa-u autorecenzat în ” patria mumă „…Mh, Gj, Cs, Dj, Ar, Bh, Hd, ….etc, așa…într-o ” ordine aleatorie ” .
    Dar nu e vina lor, în Timiș, marea majoritate a populației a auzit de recensamant când au ajuns recenzorii pe teren….

    • aer de Banat e si in Mh si in Ar (pune mana si invata ce inseamna Banat) iar CS e Banat complet ca si TM, poate chiar mai pur și curat

      • Te lauzi degeaba ca sti dar judetul MH e Oltenia nu Banat😄 mai citeste si tu, in legatura cu populatia din Timis sa numaram numai blocurile din Giroc, Calea Torontalului, case in Dumbravita, Case Mosnita Noua, plus alte cartiere intregi din zona metropolitana doar din Timisoara, construite in ultimii 10 ani si vedem peste 100.000 de pers. PS doar in Mosnita Noua erau 7000 pers. si acum sunt peste 20.000 pers

        • stai jos, 4 (mai si râzi) Orșova, Ieșelnița, Dubova, Svinița, sunt localitati din MH ca judet, dar din Banat ca zona. Daca nu ști nimic despre Banat, te rog eu nu vorbi in numele bănățenilor. Timișoara nu este Banat, Timișul nu este Banat, Banatul este mult mai mult, documenteaza-te un pic si dacă esti bănățean (desi nu cred) o sa intelegi mai multe despre spiritul acestei zone fara egal in lume.

  6. Aceste numere sunt a românilor, sau și străini??
    Cu străinii din Timiș, nu sunt date?

  7. După mincinoșii ăștia suntem 22 mil.mai puțin. Suntem peste 4 mil.plecati afară, au murit muuult mai mulți decât s-au născut și pleacă mereu dar noi tot atâția suntem!!!!! Mint ca nesimțiții numai să aibă ciolanul, să țină o tonă de politicieni, consilieri și alți rahati în functie!!!!!! 💩💩

  8. Câteva lucruri nu le pricep:
    1. Cum de se construiește tot mai mult si populatia scade?
    2. Dacă populatia scade, iar case si apartamente se construiesc, de ce sunt tot mai scumpe?
    3. Dacă in generația mea se nășteau 350 000 de copii pe an,ca sa nu mai vorbesc de decretei ( 1966-1979) cand s- au nascut peste 450 000 pe an, iar acum se nasc cel mult 180 000. Si asta din anul 2000. Iar de murit mor mai multi decat se nasc ( cei din generațiile mari), atunci pentru cine se construiește?
    4. Se mizează pe emigranti? Atunci nu se mai intra in Schengen!

  9. ( 1966-1969), căci pe urma ginecologii si moaștele au redus nasterile. Din 1966 până în 1989 au murit peste 40 000 de femei, in urma unor infecții după avort ( septicemie).