‘Portret vertical – arhitecti in memoria orasului’. Povestea lui Vasile Oprisan, cel care a proiectat cladirea Liceului Grigore Moisil sau blocurile de pe bulevardul Take Ionescu din Timisoara. Video

TIMISOARA. Seria de documentare „Portret vertical – arhitecti in memoria orasului” continua cu povestea unui alt creator.

CITESTE SI: ‘Fii avocat in scoala ta!’. Elevii vor avea ore de educatie juridica predate de avocati din Baroul Timis 

Vineri, 8 aprilie, de la ora 18.00, in Sala muntifunctionala a Consiliului Judetean Timis va fi proiectat in premiera filmul „Infruntand timpurile – arh. Vasile Oprisan„.

De-a lungul a sase decenii de activitate neintrerupta, Vasile Oprisan si-a pus semnatura pe multe edificii emblematice ale urbei, printre care Magazinul universal „Bega”, sediul IEELIF, Liceul „Grigore Moisil”, ansamblul de blocuri de pe bulevardul Take Ionescu, remodelarea zonei urbane Fabric, dar si proiectarea a numeroase scoli (de unde si porecla de „Pazitor al scolilor”), edificii de cult, locuinte private. Este unul din putinii specialisti care isi valorifica bogata experienta profesionala in activitatea de verificator de proiecte, in credinta ca astfel contribuie la sporirea raspunderii activitatii in domeniul constructiilor.

Pelicula a fost realizata de Vasile Bogdan si Gratian Galdau si scoate la iveala si alte aspecte ale personalitatii arhitectului, ca om de cultura, pastrator al traditiilor civilizatiei rurale, artist fotograf, dar, mai cu seama, un artist plastic cu mari valente in afirmarea frumosului.

La finalul proiectiei cei care vor participa la vizionare vor putea sta de vorba cu realizatorii peliculei, dar si cu Vasile Oprisan.

Aceasta pelicula este a doua din seria realizata de Ordinul Arhitectilor din Romania, filiala Timis, dupa ce primul film a fost dedicat lui Mihai Botescu.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.