Prapad facut de ofiterii anticoruptie in vama Nadlac. 47 de angajati dintre cei 61 de la cantar ai DRDP Timisoara, saltati de politistii DGA pentru spaga

TIMISOARA. Operatiune fulger in Punctul de Trecere Frontiera de la Nadlac 2, unde politistii anticoruptie au descins marti dimineata. Acestia au oprit activitatea Agentiei de Control si Incasare si au saltat 47 dintre cei 61 de angajati ai DRDP Timisoara.
Acestia sunt suspectati ca au luat spaga de la tiristi la cantarirea masinilor de mare tonaj.

CITESTE SI: Pentru hala de 2 milioane de euro in care sa se asigure intretinerea tramvaielor Bozankaya la Timisoara se bat 3 firme

Ofiterii anticoruptie scotocesc prin birouri si preiau documente din vama Nadlac, iar angajatii ridicati au fost dusi la audieri la Arad.

​La nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad se efectuează cercetări într-un dosar penal faţă de 47 de suspecţi, angajaţi în cadrul CNAIR, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată, prev. de art. 289 C.p., cu aplic. art. 35 al. 1 C.p. În cauză , la data de 13.02.2024 , s-au efectuat percheziţii imobiliare la 2 locaţii din cadrul A.C.Î. Nădlac 2 – Toneta nr. 1 şi 2. Percheziţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul D.G.A„, transmit reprezentantii Parchetului de pe langa Tribunalul Arad.

UPDATE: Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere: Actiunea DGA e urmarea unor sesizari ale CNAIR

Reprezentantii Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere vin cu precizari legate de operatiunea anticoruptie din vama Nadlac.

Ca urmare a unor sesizări ale CNAIR, prin DRDP Timișoara, DGA Arad a declanșat astăzi verificarea activității mai multor angajați ai ACI (Agenția de Control și Încasare) Nădlac 2.

Persoanele în cauză, care au fost conduse la sediul DGA Arad, sunt suspectate de săvârșirea unor acțiuni asimilate faptelor de corupție, situații descoperite în urma mai multor verificări derulate de structurile de control ale CNAIR.

Elementele constatate astfel au fost înaintate, cu celeritate, instituțiilor abilitate ale statului, în vederea demarării cercetărilor

Aceste acțiuni de control sunt dispuse permanent de conducerea CNAIR. Atunci când sunt identificate abateri de natură penală, concluziile sunt transmise către organele de cercetare abilitate.

Controalele și măsurile luate se înscriu în decizia conducerii CNAIR privind toleranță zero cu privire la actele de corupție.

Trebuie reamintit că pentru prevenirea faptelor de corupție, CNAIR și DGA desfășoară periodic cursuri de pregătire și prevenție cu personalul angajat, în baza unui protocol de colaborare încheiat între cele două instituții„, transmit reprezentantii CNAIR.

Vom reveni cu amanunte.

In 2019, un alt dosar amplu de coruptie in aceeasi vama, instrumentat de DNA si DGA, ducea la retinerea fostului director al DRDP Timisoara Cristian Ispravnic, dar si a altor sefi, din pricina spagilor care se luau de la transportatorii care treceau cu camioanele in Ungaria si carora, la cantar, in schimbul mitei, li se reduceau in documente cantitatile de marfa.

In urma cu un an, CNAIR anunta implementarea unui sistem de cantarire a camioanelor din mers la vama Nadlac 2, care era menti sa verifice rapid respectarea gabaritului maxim admis, de 40 de tone, la iesirea din tara. Acest nou cantar, pe baza de senzori, ar fi trebuit sa reduca cu 20% timpii de controale specifice ale Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Doamne ajuta era si timpul

  2. Un pic de circ de an electoral. Din toti cei 47 maxim 2-3 vor fi condamnati ( eventual cu suspendare ), restul NUP sau se taraie ancheta si procesul pana se prescriu faptele.

  3. Abureala, toti vamesii, agentii de la inmatriculari, etc prinsi si dovediti isi continua activitatea nestingheriti. ce a patit ispravnic de ex?

    • Corect. Oricum o parte din spagi ajungeau pe linie ierarhica la București.

      • ȘI ROMÂNIA VREA ÎN SCHENGEN !!!! ȚARA HOȚILOR

        • Da. Dar de ce urli?

        • Vrăjeală ieftina și circ mediatic. Se dau ei că vezi ce descinderi fac și arestează. Pt 30 de zile , după care scapă toți basma curată. Pe deasupra mai dau și statul în judecată pt daune morale și le și câștigă, vezi cazul Luminița Jivan. Abureală abureală vrajeala

  4. militienii au nevoie de spagi ca sa-si cumpere droguri

  5. imi e din ce in ce mai groaza de de politia romana si de fenomenele ce se petrec in randul acesteia !!
    Sunt fele de fel de specimene care nu au nici o treaba cu uniforma pe care o poarta .!! De la politiste, care mai de care mai tunate si siliconate, la politisti gelati cocalari si multi dintre ei care comit fel de fel de infractiuni stiindu-se intr-un fel „protejati” de sistemul pe care il slujesc !!
    Nu ar fi o problema majora daca ar fi vorba de cazuri izolate, ca vorba aia,. padure fara uscaturi nu exista !! dar devine o problema destul de majora cand astfel de cazuri sunt din ce in ce mai multe !!

  6. De de nu pun ungurii cântar?

  7. Au facut rahatu’ praf. Ca si spectacolul cand au fost luati cu elicopterele vamesii, dar defapt nu s-a intamplat nimic? Mi-e scarba.

    • De fiecare data trec prin vama cu cel mult 7 tone și cei din zona fără cantar,banda aceea pentru camioanele ușoare o țin închisă…pentru ce au făcut-o atunci?Întreb și eu pentru un prieten…

    • NĂDLAC 2, după 1990 veneam în țara din Austria… ȘPAGĂ ba 100 de mărci… ba 1000 sillingi… pentru un televizor stricat… pt o bicicletă… pt niște cumpărături…. la vama asta nici după 34 de ani nu au dispărut de EXCROCII VAMALI… STATUL EȘUAT ȘI MAFIOT Lea permis acestor CRIMINALI sa ne jigmaneasca în forma continuată…. erau șobolani care făceau 10.000DM șpagă pe schimbul de noapte… așa excroci erau… și eu munceam în Austria pe 1300 de mărci… NESIMȚIȚILOR

  8. Un casier de la Lidl, o recepționistă la o sală de fitness, un agent call-center, un paracliser și angajata unui service auto au devenit agenți de poliție ai Direcției Generale Anticorupție după ce au absolvit o postliceală de 11 luni din rețeaua Ministerului Afacerilor Interne
    ANCHETE • 11 FEBRUARIE 2024 • SORIN SEMENIUC • 27.423 VIZUALIZĂRI • 18 COMENTARII
    La sfârșitul anului trecut, la Direcția Generală Anticorupție au fost angajați mai mulți agenți debutanți, absolvenți, cu câteva săptămâni mai devreme, ai unei școli postliceale cu durata de aproape un an din rețeaua Ministerului Afacerilor Interne (MAI). La concursul de admitere, condiția principală de înscriere era diploma de Bacaleaureat.

  9. Tocmai la vama Nadlac, ultimul bastion al cinstei si onoarei din Romania! Sunt șocat!

  10. Angajati cu pile sau spaga, doar pentru salariul oficial?
    O sa fie ca la inmatriculari, dupa o luna cu activitatea blocata din lipsa de personal ”infractorii” nedovediti o sa fie eliberati si reangajati. Dupa ani de procese nimeni nu o sa stie ca arestatii cu circ nici nu au fost condamnati.

  11. Doar la iesirea din tara erau cantarite? Cand treceau prin alte tari europene nu se intampla nimic? Cum scapau de controalele de acolo? Interesant ca nimeni nu isi pune astfel de intrebari.

    • Ai auzit de Shengen?

      • Ce treaba are greutatea cu Schengen? Acolo nu se poate supraincarca un TIR? Din cate stiu in Ungaria se verifica.

  12. si ucrainierii cu otrava lor circula linistiti

    • Nu tocmai. Numa ce’au prins 2 in Maramu’. L’au abandonat pe un al treilea, nici n’au mai spus de el cand au fost gasiti, iar ala atunci a murit de frig acolo. Daca spuneau, il puteau salva. Abia aia „otrava”, deci.

  13. nu au arestat pe nimeni. propaganda electorala. si daca chiar au arestat, nu vor pati nimic.. sa vina cu nume prenume , inchisoarea in care au ajuns. si nici atunci nu o sa cred nimic din ce zic hotii astia..

    oricum is cateva zeci de mii de spagari in guvern, primarii, parlamente..

  14. Daca astia si-ar face treaba, la parlament si guvern ar ramane doar femeia de servici. poate nici aia ca si acolo se intra pe spaga. Mai mult am cheltuit cu salariile celor de la anticoruptie decat au oprit ei coruptia.

  15. Iar scandal degeaba? Al 10-lea? De la elicoptere la carat la ei cu autobuzul si NIMIC nu s-a intamplat? Multumim justitiei si coruptiei.