Premiera in sportul national. Etapa finala a Campionatului de padel se joaca in Timisoara

TIMISOARA. La Timisoara va avea loc Cupa ”Americana” – etapa finala a Campionatului National de Padel, eveniment care promoveaza unul din cele mai noi si spectaculoase sporturi descoperite (si) de romani.

CITESTE SI: Surpriza pentru copiii olimpici sau cu rezultate exceptionale la invatatura din Buzias. Primesc bani si plimbari cu avionul 

Competitia va avea loc sambata, 7, si duminica, 8 septembrie 2019, la baza sportiva Padel Center (baza Constructim, Dumbravita), reunind sportivi din Romania, Ungaria si Serbia, cu scopul de a promova acest sport mai putin cunoscut la noi, dar extrem de spectaculos. Meciurile de padel vor incepe sambata la ora 10,00.

Cu ocazia campionatului, unul dintre cei mai cautati antrenori de padel din lume, spaniolul Rafael Darkito, ajunge la Timisoara.
Acesta va sustine cursuri de initiere in jocul de padel, pentru toti doritorii, indiferent de varsta, vineri, 6 septembrie, intre orele 18,00 – 19,00. Participarea este gratuita.

Istoria padelului

Padelul este un sport derivat din tenis, mai prietenos cu racheta, spun jucatorii, care mai arata si ca acesta presupune o interactiune mai intensa cu terenul de joc.
Considerat unul din cele mai dinamice sporturi din lume, are deja o vechime de 50 de ani. In Romania se joaca abia in ultimii ani, Timisoara fiind unul din primele orase care a imbratisat aceasta disciplina. Terenurile construite aici respecta standardele oficiale ale suprafetelor pe care se desfasoara World Padel Tour, cea mai importanta competitie internationala. Padelul a aparut in anul 1969, la Acapulco, in Mexic, din initiativa unui om de afaceri nativ, Enrique Corcuera. Afacertistul a decis sa-si protejeze terenul de tenis de vegetatia care ii invada curtea, iar de aceea a ridicat pereti in jurul acestuia. Peretii o ajutau insa mai ales pe sotia lui, sa nu mai scoata mingile in decor, cand juca. Un prieten al lui Concuera a gasit conceptul cu pereti care inconjoara un teren de tenis nu doar surprinzator, ci si foarte interesant, astfel ca a dezvoltat ideea: a creat un teren oficial, cu pereti, reguli de joc clare, care se aplica si in prezent. ”Exportat” in Spania, noul sport a primit și propriul nume, padel. Aici a devenit aproape o obsesie nationala, apoi a cucerit tara dupa tara. In prezent sunt peste 8 milioane de jucatori de padel in intreaga lume, in principal in tarile hispanice.

Partenerii Cupei ”Americana” – etapa finala a Campionatului National de Padel sunt: Constructim, Inter Conecter, Smartfit, Teatrul National Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.