Premierul Ungureanu il ataca dur pe Victor Ponta. Vezi principalele declaratii ale primului-ministru!

Primul-ministru Mihai Razvan Ungureanu a participat, marti-seara, la o emisiune tv in care l-a atacat dur pe presedintele PSD, Victor Ponta, insa a discutat si despre alte subiecte. Vezi declaratiile!

Principalele declaratii ale premierului Mihai Razvan Ungureanu la Realitatea TV:

Este termenul in care ar trebui sa-mi implinesc o promisiune (100 de zile, n.red.), sper intr-un parlament al opozitiei si puterii, rezultatele primelor 100 de zile, ce am gasit, ce am izbutit si ce nu am izbutit sa fac si ce vreau sa fac.

Eu sper ca domnia sa urmareste emisiunea (Victor Ponta, n.red.) si va afla raspunsurile pe temele de care deja s-a pronuntat.

In general, nu admit din partea nimanui o exprimare de acest gen. Premierul Mihai Razvan Ungureanu este cel care apara interesele nationale si doar interesele nationale. A arunca cineva o umbra de dubiu pe intentiile mele, dovedeste in opinia mea, o lipsa de responsabilitate a propriilor cuvinte, iar pentru un politician in formare, pentru ca ii doresc domnului Ponta o cariera politica lunga, ma refer la domnul presedinte Ponta si la aceasta aluzie. Este doar lipsa de responsabilitate si ipocrizie. Dar a arunca anatema suspiciunilor asupra cuiva denota o intentie construita gresit. Eu sper ca unii din cei care ii sfatuiesc, pe unii ii cunosc, domnul Teodorescu, sper ca va reusi sa se apropie la timp inainte sa spuna asa ceva. Nu-mi place cum suna si ma astept de la un om care se apropie de 40 de ani, mai ales ca e tata si cetatean, sa se fereasca de asemenea neindemanari.

El a adaugat ca sfatuitorii lui Ponta ar trebui sa-l cenzureze. „Sper ca toti cei care il sfatuiesc, unii dintre ei vechi cunostinte ale mele, Bogdan Teodorescu, noul sef al comunicarii USL, in inteligenta caruia am incredere, sper sa se apropie de dl Ponta inainte ca domnia sa spuna anumite lucruri”, a sustinut Ungureanu.

„Ma astept de la un om care se apropie de 40 ani maine poimaine (…) sa judece cum se cuvine si sa se fereasca de asemenea neindemanari”, si-a continuat el atacul, apreciind ca afirmatiile publice ale social-democratului tin de secole de barbarie, nu de civilizatie.

Eu nu m-am enervat deloc, nu sunt iritat. Pentru ca ar insemna sa nu cred ca domnia sa nu se poate corecta. Sunt pur si simplu surprins sa descopar in retorica sa asemenea aluzii care imi aduc aminte de alte vremuri.

Cazul Cupru Min

Cupru Min. Impresia mea este ca tot ce s-a spus despre Cuprumin este ca vine din partea unor oameni care nu cunosc istoria acestei intreprinderi si nici felul in care a ajuns sa devina subiect al privatizarii. ce a starnit atentia e o lozinca construita pe inceputul anilor 90, „nu ne vindem tara”. intamplarea face ca in apropierea orasului Abrud sa fie Rosia Poieni. E un mare zacamant, care o concentratie extrem de scazuta. Ceea ce face ca zacamantul sa aiba nevoie de o tehnologie foarte buna pentru a obtine profit.  Toate guvernele si-au dat seama ca aceasta mina nu poate deveni profitabila decat cu o mare investitie. A incercat-o cineva odata, pentru ca e liberal ca si mine. Domnul Varujan Vosganian in 2008. Pretul initial cu care domnul V.V. scosese Cupru Min la vanzare era de 18 milioane. Amandoua au picat, in an de boom economic. Pentru ca erau niste conditii preliminre pe care nimeni nu vroia sa le accepte. in cu problema economica, aceeasi problema economica este scoasa la vanzare cu 57 de milioane si este cumparata cu 200 de milioane, plus 17 milioane obligatii de mediu. in momentul in care s-a cumparat am stiut ca este primul succes al acestor ani. Nu este doar meritul politicilor acestui guvern ci si al politicilor legate de privatizare ale Guvernului Boc. Nu-i asa ca se poate privatiza in Romania, fara sa iei comision? Aceasta intreprindere scoasa la privatizare are datorii foarte mari, peste 15 milioane. Oricum trebuia scoasa la privatizare. E politica de dreapta. Nu pleaca nimeni cu zacamantul acasa. E vorba de o licenta de exploatare. Licenta dureaza pana in 2019. Din 2019 o poate obtine sau nu. Nu pleaca nimeni cu milioane acasa. Noi nu vom apuca sfarsitul acestui zacamant. 200 de milioane astazi sau nu stiu cat pentru cateva sute de ani.

Privatizarea Transelectrica

Privatizarea Cupru Min a fost un semnal extraordinar dus in piata de capital. si imediat dupa asta a venit subscrierea de actiuni la Transelectrica. Am urmarit asta cu sufletul la gura si am vazut cum trece de cele mai optimiste asteptari ale noastre. O sa urmeze Romgaz, Transgaz, cu cate 15 procente din fiecare. Nuclearelectrica, Hidroelectrica – 10%. Se obtine interesul investitorului strain sa aduca partea sa de know-how. Statul roman ramane proprietar, dar managementul devine un management in care apare un management interesat sa aduca un vector de profitabilitate.

Rosia Montana

Am stat de vorba si cu ministrul Economiei, cu cel al Culturii, i-am rugat sa-mi ofere o fotografie a exacta a felului in care trece proiectul ROsia Montana prin etapele de avizare ale fiecarui minister ca sa-mi dau seama de ce exista o asemenea intarziere enorma. Eu am o atitudine absolut neutra, dar interesata economic. Exista avize negative, nu-l facem.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Nu va inervati ca de la un infantil nu poti sa astepti nimica bun,intrebatil pe cine a reprezentat in instante si cu ce scop,nu merita atentie