TIMISOARA. A devenit deja o tradiție ca, la început de primăvară, după ce emoțiile sesiunii au trecut, Biblioteca Universității Politehnica Timișoara să-și premieze cei mai activi utilizatori, în cadrul unui eveniment care celebrează și aniversarea instituției.
În deschiderea evenimentului, directoarea Bibliotecii UPT, dr.ing. Agneta Lovasz, a felicitat câștigătorii actualei ediții în primul rând pentru faptul că au știut să profite de toate resursele pe care le au la dispoziție, subliniind și faptul că astăzi Biblioteca UPT, care a împlinit 103 ani de la prima atestare, este mai mult decât un simplu spațiu de lectură, este unul în care se desfășoarã o serie de evenimente, în special din domeniul cultural-artistic, dar nu numai. Aici au loc proiecții de filme, seri muzicale, expoziții de tot felul, festivități, acordări de premii, lansări de carte etc.
Tot în deschiderea evenimentului, prof.univ.dr.ing. Alina Dumitrel, prorector al Universității Politehnica Timișoara, a adresat mesajul de felicitare din partea conducerii instituției pentru utilizatorii premiați, menționând importanța lecturii în formarea tinerilor.
A urmat premierea celor mai activi utilizatori, care au fost recompensați, pe lângă, diplome, cu vouchere pentru cumpărarea de cărți, în valoare de 150, 200 și 250 de lei, după cum urmează:
Premiul I – Diana Cornei, de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism și Ioan Muntian, de la Facultatea de Inginerie Electrică și Energetică;
Premiul II – Rareș Andrei Vasiu, de la Facultatea de Automatică și Calculatoare;
Premiul III – Crin Constantin Cosmescu și Ovidiu Simionescu, de la Facultatea de Automatică și Calculatoare, și Raul Bogdan Mircea, de la Facultatea de Mecanică.
În cadrul aniversării BUPT, un vechi prieten și colaborator, Raul Rus, directorul Arhivelor Naționale, filiala Timișoara, a prezentat expoziția „BUPT, repere istorice”, în cadrul căreia sunt expuse o serie de documente din istoria Bibliotecii UPT.
Ambianța de sărbătoare din holul BUPT a fost creată cu sprijinul studenților de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism, îndrumați de cadrele didactice conf.univ.dr.arh. Cristina Maria Povian și lect.univ.dr.arh. Anamaria Anghel, care au realizat o instalație cu baloane și cărți, care să arate beneficiile lecturii și modul în care învățarea ne ajută să ne înălțăm.
Nu în ultimul rând, atmosfera de sărbătoare a fost completată în mod fericit de recitalurile muzicale susținute de corul Universității Politehnica Timișoara, precum și de Adina și Sebastian Covaci, de la Liceul de Muzică „Ion Vidu” din Timișoara, cu care Biblioteca UPT a demarat o fructuoasă colaborare.