Premiu al Academiei Romane pentru un absolvent al Universitatii Politehnica Timisoara

TIMISOARA. Un absolvent al Universitatii Politehnica Timisoara a obtinut un important premiu al Academiei Romane si al Comitetului National Roman al Consiliului Mondial al Energiei pentru rezultatele cercetarilor sale in domeniul valorificarii deseurilor.

Astfel, in urma analizarii dosarelor de candidatura depuse la nivel national, in vederea acordarii premiilor „Mircea Dimitrie Cazacu” pentru cea mai buna teza de doctorat in domeniul surselor regenerabile de energie, Academia Romana, prin Comisia de Energie Regenerabila a Sectiei de stiinte Tehnice, si Comitetul National Roman al Consiliului Mondial al Energiei au decis sa atribuie premiul al doilea lui dr. ing. Mihail Reinhold Wächter pentru teza „Cercetari teoretice si experimentale privind metode de valorificare energetica a deseurilor menajere”, elaborata sub conducerea prof.dr.ing. habil Ioana Ionel si validata cu calificativul excelent, respectiv distinctia Summa cum laude. De mentionat ca locul intai nu a fost acordat.

La nivel european, in ultimele decenii, s-au facut eforturi considerabile pentru gasirea unor solutii cat mai eficiente si sustenabile, pentru gestionarea deseurilor menajere si implicit a reziduurilor rezultate in urma incinerarii lor, intr-o maniera ecologica, cu impact minim asupra mediului ambiant.

Rezultatele cercetarii dlui dr. ing. Mihail Reinhold Wächter sunt cuantificate, in colaborare, si prin doua cereri de brevet depuse la OSIM, avand Universitatea Politehnica din Timisoara drept titular:

1. M.R. Wächter, I.Ionel, A. Negrea, „Procedeu de tratare a reziduurilor provenite din incinerarea deseurilor menajere prin solidificare – stabilizare in roca de cenusa”, cerere de brevet inregistrata la OSIM cu nr. RO 131486 A0..

2. M.R. Wächter, I.Ionel, P.Negrea, „Procedeu de integrare a subprodusului din desulfurarea uscata in reteta de slam dens pentru transportul hidraulic prin sisteme de conducte”, cerere de brevet inregistrata la OSIM cu nr. RO 131485 A0.

Cea de-a doua cerere de brevet este in curs de implementare la scara industriala la centrala termoelectrica pe lignit CET Sud Timisoara..

Dl dr. ing. Mihail Reinhold Wächter este absolvent al sectiei de Masini si Echipamente Termice si al masterului Energoecologie in Domeniul Termic si al Vehiculelor de Transport din cadrul Facultatii de Mecanica a Universitatii Politehnica din Timisoara, avand in prezent o experienta profesionala de 10 ani in proiectare (ISPE Timisoara) si productie (SC COLTERM SA Timisoara) si astfel o capacitate deosebita de punere in practica a cunostintelor ingineresti, dobandite pe parcursul carierei sale. Este activ si in cadrul UPT, fiind director in cadrul unui proiect castigat la nivel national, tot in domeniul cercetarii de solutii ecologice de protejare a mediului: „Metoda inovatoare de depozitare in halda a reziduurilor provenite din incinerarea deseurilor municipale solide prin stabilizare – solidificare in matricea rocii de cenusa prin metoda slamului dens”, Acronim: WIR-STAB-01, Cod proiect: PN-III-P1-1.1-PD-2016-1093, Contract nr.93/2018.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.