Presedintele CSM, Horatiu Dumbrava, spune ca magistratii cinstiti trebuie sa-i denunte pe cei corupti

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Horatiu Dumbrava, a declarat, astazi, la Timisoara, cu ocazia prezentarii bilantului activitatii Judecatoriei pe anul 2010, ca-i sustine pe magistratii care, din interiorul profesiei, au inceput sa denunte coruptia institutionalizata care afecteaza imaginea Justitiei. „Eu cred ca acest lucru se intampla deja, iar aceasta luare de atitudine a unora dintre colegii nostri a contribuit la schimbarea in bine a imaginii justitiei”, a precizat noul presedinte al CSM, exprimandu-si speranta ca, o data cu intrarea in cel mai inalt for de conducere al Justitiei din Romania a unor magistrati tineri, sa sporeasca increderea populatiei in actul de justitie.

„Eu cred ca am depasit faza reformelor in Justitie si suntem la inceputul unui proces continuu de modernizare a structurilor pe care se sprijina puterea judecatoreasca”, a mai declarat Horatiu Dumbrava. Intrebat care este opinia sa vizavi de invalidarea de catre Curtea Constitutionala a unor noi membri ai CSM, seful magistratilor a refuzat sa comenteze acest lucru. „Nu pot sa comentez nimic pana ce Senatul nu se va pronunta asupra acestor invalidarii celor cinci mandate de membri ai CSM”. Perspectiva incurajarii judecatorilor sa denunte coruptia din interiorul sistemului a starnit critici dure la nivelul magistratilor timisoreni.

„In perioada in care Monica Macovei a detinut mandatul de ministru al Justitiei am fost acuzati ca nu ne denuntam colegii de birou care iau spaga! Era o presiune foarte mare, intrucat se sustinea ca noi ii acoperim pe cei care iau mita. S-a dat un vot de blam insusi ideii de justitie. In acceptiunea mea, generalizarea este foarte periculoasa! A spune ca toti judecatorii sunt corupti este o mare greseala! In acea perioada, cand aproape in fiecare seara aparea cineva la televizor sa spuna cat de corupta este justitia, aproape ca nu mai puteam sa stapanesc sala. La un moment dat am acceptat o proba care nu a fost pe placul uneia dintre partile din proces si mi s-a strigat din sala ca voi fi reclamat la Monica Macovei! Nu judecatorii trebuie sa-si denunte colegii, in cazul in care este vorba despre coruptie, ci sunt structuri ale statului platite sa probeze aceste acuzatii”, spune judecatorul Dumitru Hantea, purtatorul de cuvant al Judecatoriei Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. HA HA HA HA! Si el din care fel face parte? HA HA HA! S-AU DUS RAU CU PLUTA ASTIA! ASTEAPTA „TURNATORIE” INTRE CORUPTI? HA HA HA HA HA HA HA … HAAAA HA HA HAH AHAAAAAAAA ……..

  2. Invitatia la turnatorie intre judecatori este cea mai tare chestie care am auzit-o in 2011! Daca reforma se face cu ajutorul sifoanelor, atunci chiar ne-am intors inainte de 1989. Halal

  3. Hai ca nu este chiar deplasata ! Astazi aud la TV ca un fost sef de vama de la Stamora Moravita – dl. Mihai Bumbui – il denunta public pe seful ANAF (parca Blejnar), pe Gh. Falca (primar Arad) si pe T. Basescu (parca prim-ministru) ca ar fi „patronii” firmelor de facut bani in vami. Deci avem frate prima denuntare a unor corupti. Nu-s chiar magistrati (nici cinstiti nici necinstiti) dar eu vreau sa vad „masina anticoruptie” la treaba. Ha ha ha ha ha ! Sa prindem coruptii ! Ha ha ha ha ha ha …