Prima Clinica Europeana din vestul tarii isi deschide portile la Timisoara. Unde va functiona?

TIMISOARA. Inca o realizare de anvergura, in domeniul sanatatii, la Timisoara. Dupa ce Clinica de Mari Arsi a prins contur si urmeaza sa fie inaugurata anul acesta, un nou proiect va fi demarat, cel tarziu pana in vara.

CITESTE SI: Cum va arata NOAPTEA Podul de la Jiul, ce se va construi peste Bega la Timisoara? VIDEO! 

Este vorba despre prima Clinica Europeana de Urologie, care va fi amenajata in cadrul Spitalului Judetean din Timisoara. (Foto: Arhiva)

„Ne apropiem de finalul licitatiei, din pacate au fost contestatii, procese si s-a intarziat procedura de licitatie, dar este acum in proces de desfasurare, iar timpul pana la finalizare nu mai poate fi asa de lung. Din punctul nostru de vedere este foarte important ca s-a alocat suma necesara finantarii, iar in momentul in care se finalizeaza licitatia, se declara castigatorul si se semneaza contractul, sa putem sa-i dam drumul la lucrare. Este a doua investitie de mare anvergura din Spitalul Judetean, pe langa Clinica de Mari Arsi. Clinica de Urologie se va transforma in Clinica Europeana de Urologie. Absolut tot va fi schimbat”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Marius Craina, managerul Spitalului Judetean din Timisoara.

In cadrul Clinicii Europene de Urologie va functiona si Clinica de Transplant Renal, ce urmeaza sa fie deschisa la Timisoara cel tarziu pana in 2019.

„La transplantul renal, vorbim de doua componente. O componenta este sala de operatii din cadrul blocului operator, unde se va desfasura activitatea chirurgicala propriu-zisa. A doua componenta este legata de tot nivelul 5, unde se afla Sectia de Urologie, care va fi transformata, in urma unui proiect, intr-o clinica Europeana de Urologie, capabila sa asigure si transplantul renal”, a completat pentru opiniatimisoarei.ro dr Marius Craina.

Potrivit managerului Spitalului Judetean din Timisoara, tot ce mai este necesar pentru ca Centrul de Transplant Renal este sa fie finalizate lucrarile de modernizare la sectiei de Urologie.

„Proiectul pentru Centrul de Transplant Renal este facut, este aprobat de toate institutiile abilitate. Mai ramane doar executia, finalizarea, receptia si punerea in functiune si darea in lucru. Este un proiect care se intinde pe doi ani, deci din momentul in care se semneaza contractul, avem la dispozitie doi ani pentru a finaliza lucrarile”, a incheiat Marius Craina.

La Timisoara a avut loc primul transplant reusit cu un rinichi prelevat de la o persoana aflata in moarte cerebrala, in anului 1981. La scurta vreme, procedura a fost sistata. Abia din 1994 Centrul de Transplant a fost redeschis si a functionat pana in 2006, timp in care la Timisoara au fost efectuate aproximativ 50 de astfel de interventii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.