Prima imagine din interiorul noii Maternitati de langa Spitalul Judetean Timisoara. Se pun la punct ultimele detalii. Foto

TIMISOARA. Noua Maternitate a Spitalului Judetean Timisoara, unde se va muta actuala Maternitate Bega, este aproape de finalizare.

Muncitorii mai au de facut ultimele retusuri inainte ca aceasta sa fie gata in totalitate. In luna decembrie ar trebui ca lucrarea sa fie predata beneficiarului, respectiv Consiliului Judetean Timis.

CITESTE SI: Locul in care a inceput acum 12 ani aventura Timisoara Capitala Europeana a Culturii se pregateste de transformarea ce va da aripi industriei spectacolului incepand din vara anului viitor 

Inclusiv interiorul este zugravit in culori vesele, prietenoase, iar pe unii pereti au fost montate plante si licheni.

Dupa ce cladirea va fi finalizata, Consiliul Judetean Timis trebuie sa faca receptia lucrarii, apoi, daca toate cerintele din proiect au fost respectate, va urma mutarea spitalului.

Noua Maternitate ar urma sa functioneze abia in primavara anului viitor, cand vor veni pe lume primii bebelusi in noua locatie de pe bulevardul Rebreanu.

Intre timp, Consiliul Judetean Timis asteapta livrarea mobilierului non-medical, care incheie complet dotarile asigurate pentru spital. Achizitia vizeaza 91 de birouri, 48 de rafturi de depozitare cu structura metalica, 140 de vestiare, 16 bancute pentru vestiare, 14 corpuri suspendate, 97 de dulapuri inchise cu etajera, 11 dulapuri cu cheie pentru biocide, 129 de dulapuri inchise cu etajere reglabile, 6 dulapuri mici, 108 dulapuri pentru pacienti, 11 fronturi de lucru cu dulap de depozitare sub blat, 47 de mese pentru oficiul alimentar si masa salon, 98 de rafturi cu etajere de un tip si alte 93 de alt fel, mobilier receptie 3 bucati, 143 de scaune de birou, 29 de tabureti rotativi si 230 de scaune cu spatar pentru vizitatori in saloane. Contractul este in valoare de aproape 1,3 milioane de lei cu TVA inclus.

 

Inca de la finele lunii februarie, Consiliul Judetean Timis cumparase deja aproape toata aparatura medicala. Vorbim despre echipamente mari si complexe, cum ar fi: mamograf, aparatul de radiologie, monitoare functii vitale, ecograf Doppler si ale aparaturi portabile, precum aparatul Rontgen, mese multifunctionale ori panouri de radioprotectie.

Apoi, in luna mai a fost contractata firma care a asigurat mobilierul medical, in valoare de peste 200.000 de euro, si anume:
– 19 canapele de consultatii
– 4 fotolii de recoltare
– 19 paturi de garda – fotoliu extensibil pentru apartinatori si odihna personal
– 112 paturi de spital cu doua sectiuni si protectii laterale
– 114 noptiere pentru paciente cu masuta glisanta/rabatabila
– 2 dulapuri de medicamente
– 18 mese de inox pentru instrumentar
– 6 masute pentru pansamente
– 13 bucati troliu mobil de tip 1
– 12 bucati troliu mobil de tip 2

Va reamintim, reprezentantii Consiliului Judetean Timis au semnat, in 6 iulie 2020, contractul prin care lucrarea (proiectare+executie) a fost incredintata asocierii Constructii Erbasu SA – Tehnodomus SRL – Hospital Technical Solutions – Kral Medical Solutions SRL – Tehnoplus Medical Service – Sfera Con.

Lucrarea este finantata din fonduri europene, printr-un proiect Romania-Ungaria, de la bugetul de stat si cel al Consiliului Judetean Timis, iar costurile se ridica la peste 13 milioane de euro, cu tot cu dotarile care completeaza aparatura acum existenta la Maternitatea Bega, care va fi transferata.

Noua maternitate va avea compartimente de fertilizare in vitro, obstetrica-patologica, ginecologie, chirurgie laparoscopica si histeroscopica, obstetrica fiziologica si de spitalizare de zi. De asemenea, sunt prevazute compartimente de terapie intensiva, prematuri, nou nascuti eutrofici, cat si facilitati pentru insotitori. Maternitatea va avea si o sectie ATI, bloc operator, sali de nasteri si camere de garda.

Spitalul va avea 124 de paturi, cu 30 mai multe decat cele care deservesc in prezent batrana Maternitate Bega.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. O fi frumos innauntru , dar pe langa ea e dezastru ! La intrarea principala ,deasupra unde sunt literele , deja curge rugina , peretii jupuiti , cand ploua tot pamantul curge pe trotuar sub forma de namol ! Mai au timp sa retuseze , daca vedem noi poate vad si ei!

    • stati sa vedeti cat or sa ceara spaga asistentele, medicii si portarii cand se deschide

  2. speram sa nu dea cu virgula la final ,ca si pe blv cetatii stalpii liniilor de tramvai.

    • Aici nu a schimbat proiectul Nica cum a făcut Fritza cu bulevardele Cetății și Bogdanestilor!

  3. dirigintii de santier si palmasii (muncitorii) sunt aceiasi.

  4. ceva nu e in regula cu stalpii aia colorati , mai ales cel verde din stanga scarii de urcare, e oare normal ca un stalp sa fie infipt direct in scarile de intrare ? Eu zic ca trebuia facut mai la stanga in afara scarilor. Felicitari proiectantului pentru ideea nonconformista, daca scopu a fost sa iasa in evidenta atunci ia reusit.